Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Ifjú Szívek tánciskolája

Sopron - A felnőtteknek, de szigorúan kiskorúak felügyelete mellett ajánlja műsorát a szlovákiai magyar együttes, az Ifjú Szívek zenekara.
Január 16-i soproni, Tánciskola 2. című műsoruk a Kárpát-medencében élő nemzetek, nemzetiségek táncait mutatja be tánctörténeti szemszögből.

Kifejezetten gyerekeknek szól, ám a felnőttek számára is élvezetes az Ifjú Szívek zenekarának új, Tánciskola 2. című  műsora. Korábbi összeállításaikhoz hasonlóan a Tánciskola 2. kerete is rendhagyó tanóra, amely játékos, élvezetes formában ismerteti meg a gyerekeket, a fiatalokat a néptánccal, a népzenével. A korábbi siker most is garantált, a humort sem nélkülöző folytatást egyébként a zenekar közönsége, a gyerekek „követelték ki". Öröm ez az együttesnek és minden felnőttnek, hiszen bizonyítja, hogy a számítógépen felnövő nemzedék számára is van értéke a hagyományoknak, a gyökereknek.

A Tánciskola 2. azt követi nyomon, hogyan alakultak, változtak a forgatós típusú, valamint a küzdő karakterű táncok a cigányoknál, románoknál, szlovákoknál és magyaroknál. Az új összeállítás is matiné jellegű, vagyis szórakoztatva oktat.

A Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban január 16-án, szerdán délelőtt 10.30 órakor az óvodások, 17 órakor pedig az iskolások előtt lép színre a pozsonyi Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz év a falvakra

Kistérség - Idén a tavalyihoz hasonlóan nehéz évre számítanak a települések vezetői. A megkérdezett… Tovább olvasom