Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Időszaki választások a soproni régióban

Fertőendréden az elmúlt évi helyhatósági választásokra nem volt elegendő jelentkező a képviselői helyekre, ezért további fél évig a régi testület látta el feladatát.
– Az időközi választásokat április 27-én tartjuk, a jelenlegi névjegyzéken 530 választásra jogosult helybéli neve található – tudtuk meg Horváthné Nagy Szilviától, a település jegyzőjétől. A határidőig, április negyedike, péntek délután 4 óráig összesen tíz személyt jelöltek képviselőnek, így minden bizonnyal eredményes lesz a polgármester mellett majdan működő héttagú önkormányzati testület megválasztása. A jegyző kiemelte, hogy a régi testület négy és fél évig társadalmi munkában tevékenykedett, a kezdettől fogva lemondtak tiszteletdíjukról a képviselők.
Fertőhomokon a legutóbbi önkormányzati választásokon nem akadt polgármesterjelölt. A posztot – megbízott polgármesterként – a korábbi faluvezető töltötte be. Rasztovits Anna körjegyző érdeklődésünkre elmondta: a határidő lejártáig egy polgármesterjelöltet állítottak, akinek nevét a választási bizottság hétfőn fogja nyilvántartásba venni. Az időközi választást április 27-én tartják.
Sopronhorpácson is – lemondás miatt – időközi polgármester-választásra kerül sor május 18-án. A jelöltállítás határideje: április 26.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron-csokor: a virágkötő még hiányzik

Tíz–húsz évre szólóan ki kell dolgozni a város gazdasági koncepcióját, meg kell állítani a… Tovább olvasom