Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Idősek otthona épül az Aranyhegyen

Sopron - Felújítják a Hotel Marónit, a Flandorfer utcában irodaközpontot alakít ki a gázszolgáltató, idősek otthona épül az Aranyhegyen. A tervtanács legutóbbi ülésén ezekről is tárgyaltak.
A héttagú, építészekből, belsőépítész és műemléki szakemberekből, egyetemi oktatókból álló szakmai bizottság öt soproni épület terveit járta körbe a napokban. A tervtanács alapvetően támogatta a tervek megvalósítását, de apróbb-nagyobb kérdésekben módosításokat, változtatásokat javasolt.

Elsőként az Aranyhegyen jártak a tagok, ahol az épülő idősek otthonának terveit tekintették át. Kuslits Tibor városi főépítész a Kisalföldnek elmondta, az elképzelések funkcionális szempontból támogathatók voltak, a belsőtér-alakítás és a tervezett épület előcsarnokának építészeti megfogalmazása kiérleletlen, továbbtervezésre szorul. Ugyanígy továbbtervezés szükséges egy kétlakásos, ma még összehangolatlan épületegységekből szerkesztett lakóépület esetében a Virágvölgyben. Az Uszoda utca és Ösvény utca sarkán tervezett foghíjbeépítés – az épület bejáratának korrekcióját javasolva – zöld utat kapott.

A végére maradt még két jelentős beruházás. A gázszolgáltató a Flandorfer utcában a saját épületét alakítaná át. – Az épület és főleg környezete meglehetősen rossz állapotban van, ezért is örömteli, hogy rendeződik a sorsa – folytatta Kuslits Tibor. – A tervek szerint egy irodaházat alakítanak itt ki. Itt alakítják ki az ügyfélszolgálatot, valamint raktár és műhely is helyet kap. Kissé sajnálatos, hogy a fejlesztés az egyébként súlyosan rendezetlen, belvárosi telektömbnek csak kis szeletére terjed ki, a terület egészének megújulására még várni kell. A Hotel Maróni is jelentős átalakítás előtt áll. A tulajdonos határozott szándéka, hogy markáns, ám mégsem hivalkodó külsőt adjon az eredendően a két világháború között épített szállodának. A homlokzat új megjelenést kap és új élményfürdőrészleg is kapcsolódik majd a szállodához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sotáv: Januártól emelkedik a távhődíj

Sopron - A szociálisan rászorulóknak a gázártámogatásra vonatkozó igényüket novemberben-decemberben… Tovább olvasom