Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Idősek Napja Balfon - Énekkel, zenével, tánccal

Tizedik alkalommal ünnepelték Balfon az Idősek Napját. A helyi József Attila Művelődési Házban tartott ünnepségen tartalmas kulturális műsor szórakoztatta a teltházas rendezvény közönségét.


Köszöntőt Huszár Lászlóné mondott, amelyet követően dr. Varga Mária a helyi részönkormányzat elnöke, majd Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője mondta el gondolatait - olvasható a sopron.hu-n.

Forrás: sopron.hu
Forrás: sopron.hu

Huszár Lászlóné köszönetet mondott az időseket köszöntő ünnepek megszervezéséért az önkormányzatnak. A 10. jubileumi alkalom annak bizonyítéka, hogy sikeres volt a 10 évvel ezelőtti kezdeményezés.

Dr. Varga Mária az önkormányzat nevében szólt mindazokról a helyi értékekről, amelyeket a balfi rendezvények megjelenítenek, amelyet a helyiek összefogása éltet.

Forrás: sopron.hu
Forrás: sopron.hu

Az ünnepi műsorban – énekkel, zenével, verssel és tánccal – a legkisebbektől az idősekig minden korosztály fellépett, mintegy példáját adva mindazoknak a nemes gondolatoknak, amelyek a köszöntőkben elhangzottak.

Így, a közönség tapsolhatott a World Dance TsE, a balfi Tagiskola műsorának. Verset mondott Horváth Patrik, fellépett a Balfi Dalárda, a balfi gyermek aerobik-csoportja, Szalai Erzsébet. Péter Géza citerajátékkal teremtett jó hangulatot, majd Balogh Erzsébet szavalt, a műsort Mayer S. Mária énekszámai zárták.

- Nekünk az idősek megbecsülését, a velük való törődést szívünkből fakadó közkötelességünknek kell tartanunk életünk során. És minden minőségünkben: gyerekként, szülőkként, nagyszülőkként, szakemberként, közemberként, politikusként egyaránt.  A sorrendet nem szabad megfordítani, mert a szeretet ezt parancsolja.  Nekünk ez szívünkből fakadó közkötelességünknek kell tartanunk életünk során szegénységben, nehéz időkben és boldog korszakokban egyaránt – fogalmazott Firtl Mátyás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firtl: Nem a költségvetés szétzilálása a cél

Következetesen kell végigmennünk azon az úton, amelyen elrugaszkodhatunk a válságzónától, hogy ne… Tovább olvasom