Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Idősek klubja támogatásokból

Sopron - Vállalkozói támogatásokból, felajánlásokból és pályázatokból tartja fenn magát a Jereván Vöröskereszt Idősek Klubja. A szervezet tartalmas évet zárt, most a farsangra készülnek.
Hetvenkét taggal működik a harminc éve megalapított Jereván Vöröskereszt Idősek Klubja. A foglalkozásokat kedden és csütörtökön tartják, ilyenkor lehetőség nyílik beszélgetésre, de gyakran előadásokat tartanak meghívott előadókkal.

– Az elmúlt évben sok programunk volt, teadélutánok, kirándulások, ünnepségek színesítették napjainkat – mondta el Lipták Sándorné klubvezető. – Most épp a közös farsangra készülnek a tagok, márciusban nőnapot tartunk, de a húsvétot is együtt ünnepeljük. Nyáron gyakran járunk szalonnát sütni Görbehalomra, vagy kirándulni a Fertő tóhoz és a Lövérekbe, de előfordul, hogy Keszthelyre, Hévízre is elutazunk.

Lipták Sándorné hozzátette, a tagdíj minimális, még a helyiség biztosítására sem lenne elég. Azonban szerencsére sokan segítik a szervezetet különböző összegekkel. – Vállalkozóktól kapunk felajánlásokat, az önkormányzati képviselőtől és pályázat útján az önkormányzat szociális alapjából is részesülünk – folytatta a klubvezető.

– Örülünk, hogy sokan megértik céljainkat és tisztelik az idős, egyedülálló tagjainkat, akik küzdelmes, dolgos munkával töltött éveik után pihenésre és közösségre vágynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös honlap az európai német kisebbségeknek

Sopron–Berlin - Berlinben nemzetközi sajtótájékoztatón gombnyomással indították útjára a német… Tovább olvasom