Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Idős nénit csaptak be csalók Sopronban

A Soproni Önkormányzat embereinek adta ki magát az a két férfi, aki egy 81 éves idős asszonyt károsított meg fél millió forinttal.
Rendőrségi hírek

2011. június 2-án a délelőtti órákban egy soproni belvárosi lakás nyitott bejárati ajtaján keresztül lépett be az a két idegen férfi, akik azt állították pénzt kívánnak átadni a „tanács" megbízásából, de nincs náluk pontos összeg ezért abból vissza kell adni, illetve a pénz számát fel kell írni.

A hölgy a hálószobában a szekrényről levett egy könyvet, amiben a félretett pénzét tárolta. Majd kivett belőle. Amikor az idegenek távoztak, észrevette, hogy a könyvben tartott mintegy fél millió forint a könyvvel együtt eltűnt.

Személyleírást a sértett nem tudott adni. Az ügyben nagy erőkkel indult nyomozás.

A Rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek figyelmesek, és idősebb hozzátartozóikkal beszéljenek ezekről a veszélyekről, figyelmeztessék őket, hogy idegenekkel szemben készpénz átadás átvétellel kapcsolatban legyenek körültekintőek.

Kábítószer

2011. június 2-án az esti órákban, Sopronban a rendőrjárőr megállított egy Renault Clio típusú személygépkocsit. Az ellenőrzés során a vezető zavart viselkedése gyanút keltett, majd a gépkocsi és a ruházat átvizsgálása során fehér porok, digiális mérleg, vízipipa került elő. A 28 éves soproni férfi elmondta jelenleg is kábítószer hatása alatt áll, valamint megnevezte a gépkocsiban talált kábítószereket.
Az ügyben kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

 • 11. bikinivonal 2011. június 05. 21:34
  „@sopron32+1 -> boldogok a lelki szegények, mert övéké a mennyeknek országa!”
 • 10. Nagy_Imre_Vancouver 2011. június 04. 20:49
  „BsBe:
  On azt hiszem teljesen felreertette a hozzaszolasomat. Remelhetoleg On az egyetlen.”
 • 9. sopron32+1 2011. június 04. 12:26
  „Valahogy nem tudom eldönteni, hogy sajnáljam vagy sem. Aki ilyen hü**** mindegy hogy mennyi idös, az meg is érdemli. Milliószor foglalkozik vele a tv, a sajtó, hogy nem szabad idegeneket beengedni.....stb
  Mindamellett elítélem az ilyen lopó hazudó embereket, ez mind rács mögé való. De nem volna kit átvágni, ha nem lenne ennyi hívö hü*** ember! Nem kéne mindent elhinni, és akkor nem lenne a csalónak sem lehetösége így megélni.
  Ha már a hivöknék tartunk, akkor ez mind az egyházra is mondható. Csal, lop, hazudik, kefé*, eröszakol, aztán a jót hirdeti. Az egyházra sincs szükség, mennyivel kevesebb háború, vita lenne. De sajnos az ilyenben hivö hü***-böl is túl sok van a földön.”
 • 8. 1soproni 2011. június 04. 11:43
  „Ilyen figyelemfelhívó cikkek miért nem jelennek meg mondjuk az ingyenes Helyi Témában?
  A kisalföld nem ingyenes, az idősek pedig általában nem internetezek.”
 • 7. BsBe 2011. június 04. 07:22
  „3. Nagy_Imre_Vancouver 2011.06.03. 20:28 kívánom, hogy a következő áldozat a közeli hozzátartozója legyen. kíváncsi vagyok, akkor is ez lenne a véleménye.
  Nyugdíj azért jár, mert megdolgozott érte. Az, hogy volt megtakarított pénze.... nem azt jelenti, hogy akkor nem kell nyugdíjat adni (bár lehet, mire nyugdíjas lenne, már ez is tényező lesz - akinek van megtakarítás annak minek -
  hogy otthon tartotta a pénzét?? hát igen, ilyen politikai és gazdasági viszonyok között, érthető egy idős ember esetében. Talán nem szeretné, ha azt is lenyúlná a kormány. Sok, egyedül álló idős ember gyűjt arra, hogy el tudják temetni.. (fél milla, qrva nagy pénz, lehet irigyelni tőle)
  Az emberi butaság, és irigység határtalan.”
 • 6. pkajos 2011. június 04. 07:19
  „..öregtől, gyerektől, vaktól lopni.... A buntetési tétel tízszeresét érdemlik..

  Sajnos Sopron az utóbbi 5 évben "fertőzött" város lett..

  Kedves arcú hölgyek, urak az Inter Spár ..a busz pályaudvar környékén.... De nem vásárolnak, meg nem is utaznak.. Olyan kiscsoportos, "városnéző" túristáknak tűnnek”
 • 5. justitiácska 2011. június 03. 21:06
  „Ne bántsátok a nénit,lehet,söt valószinü,hogy egy egész élet munkája gyümölcsét vitték el.Sajnálom.”
 • 4. coolzsu 2011. június 03. 20:37
  „becsületes dolgozó családos embertől nem tudnának egy fillért se ellopni... max a feladatlan csekkek halmazából válogathatnának....”
 • 3. Nagy_Imre_Vancouver 2011. június 03. 20:28
  „Gratula az eddigi hozzaszoloknak!
  1. A neni megerdemelte
  2. Minek a nyugdij ugyis van az idoseknek penzuk.”
 • 2. rucinho 2011. június 03. 16:40
  „Érdekes az is hogy milyen kevés a nyugdíj és nem tudnak kijönni belőle de, mégis az időseket szedik le és van nekik bőven.....! hmmm!?”
 • 1. KissLaszlo 2011. június 03. 14:09
  „Évek óta cikkek jelentek meg az ehhez hasonló esetekről. Úgy látszik, egyesek nem tanulnak belőle. Így nem tudom sajnálni a nénit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vészhelyzet egy úthiba miatt

Tűzoltó, rendőr, gázszolgáltató, mind összefutott egy hívás nyomán csütörtökön délelőtt… Tovább olvasom