Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Időközi választások szeptemberben

Fertőszéplakon július 22-én ül össze az öttagú helyi választási bizottság, hogy kitűzze az időközi képviselő- és polgármester-választás időpontját. A voksolást előreláthatólag szeptember első felében rendezik meg.
Mint arról tegnap beszámoltunk, a fertőszéplaki képviselő-testület hétfőn este megerősítette június 30-án hozott, önfeloszlatásra vonatkozó határozatát. Ennek értelmében időközi választásokat kell tartani a polgármesteri poszt és a hét képviselői hely betöltésére.
A fertőszéplaki választási bizottság július 22-én, csütörtökön ül össze, hogy kitűzze a voksolás időpontját. A választásokat az önfeloszlatás bejelentésétől számítva hetvenöt napon belül kell lebonyolítani, esetünkben szeptember közepéig.

A bizottság elnöke, Tömördi István kifejtette: sok érv szól amellett, hogy a referendumot a nyári szabadságok és mezőgazdasági munkák után rendezzék meg.

Fertőszéplakon a legutóbbi, EP-voksoláskor 951 szavazásra jogosult személyt tartottak nyilván. A polgármesteri posztért indulóknak a szavazók 3 százalékától kell összegyűjteniük a kopogtatócédulákat, hogy hivatalosan is jelöltekké váljanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlott a képviselő-testület

A fertőszéplaki képviselők többsége hétfőn este ismét az önfeloszlatást választotta, semmint… Tovább olvasom