Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Időközi választás vasárnap

Fertőszéplakon képviselő-testület júliusban történt önfeloszlatása miatt időközi választásokat rendeznek vasárnap. A hét képviselői helyre tizenkét, a polgármesteri posztra négy jelöltre (összeállításunkban őket mutatjuk be) voksolhat a több mint kilencszázötven arra jogosult
helybéli.
Kedvezményes telek

Nem ismeretlen a helyi közéletben a 37 éves Bán Zoltán polgármesterjelölt, villanyszerelő, hiszen 1999–2002 között önkormányzati képviselőként tevékenykedett. – Úgy érzem, a falu most rossz irányba halad – mondja Bán Zoltán. – Ellentétben a jelenlegi gyakorlattal, olyan önkormányzat kialakítása lenne a célom, hogy a képviselőkön keresztül az egyénnek is legyen lehetősége belelátni és beleszólni a közdolgaiba. Ha polgármesterré választanak, tár sadalmi megbízatásban látnám el a feladatot.

A község vonzere je és fejlődése érdekében kedvezményes telkekkel segíthet nénk a fiatalok letelepedését. Sokoldalúan támogatnám a ci vil szervezeteket, és az eddigiek nél több lakossági fórumot tar tanék. Már csak azért is, mert a faluvezetés van a községért és nem fordítva: fontos, hogy az önkormányzat teljes mértékben tisztában legyen a fertőszéplakiak igényeivel.

Pályázatok és turizmus

Az új választások eredményéig hivatalban lévő polgármester, Bozsvári István (48) immár a második ciklusban a falu első embere.

– Négy évre tettem le a hivatali esküt. Most, megbízásom ideje felénél, eskümhöz híven és legjobb tudásom szerint szeretném folytatni a megkezdett munkát – hangsúlyozta Bozsvári István. – Választási ígéreteimből sok teljesült, egyes témák pedig előkészület alatt állnak. Bízom a józan többségben, hogy ismét megadják a lehetőséget a munka továbbvitelére: többek között ötvenmillió forintos pályázatot nyújtottunk be építési telkeink közműellátottságára, s tervezzük a zárt rendszerű csapadékelvezető megépítését.

A mintegy nyolc vanmillió forintos program megvalósításával az első ilyen mű létesülne a Fertő magyar oldalán. Húzóágazatnak tekintem az idegenforgalmat, ezért szorgalmazom a Széchényi-kastély mielőbbi hasznosítását is.

Gyermekbarát iskola

A Fertőszéplaki Községszépítő Egyesület elnöke, Kóbor Attila (38) rendszermérnök is indul a polgármesteri székért.
– Meglátásom szerint a polgármesteri poszt ellátása nem munka, ha nem közhaszonra és közmegelégedésre törekvő szolgálat. Ennek szellemében vállaltam el a jelölést – fejtette ki Kóbor Attila. – Megválasztásom esetén a keresztény, konzervatív érték rend képviselete mellett egy, a mostaninál demokratikusabb önkormányzat megteremtését tartanám a legfontosabb fel adatnak.

Másrészt magam is osztom azok véleményét, akik szerint az önkormányzat beruházásai nem költséghatékonyak, azaz a kelleténél drágábban valósulnak meg. Terveim között az iskola még inkább gyermek- és szolgáltatásbaráttá való fejlesztése, a fiatalok fészekrakását elősegítő, kedvezményes telkek kialakítása épp úgy szerepel, mint a házigondozói szolgálat bővítése.

Lakópark és sportközpont

A 2002-es helyhatósági választáson képviselői helyet szerzett Madarász Lajos (46) lakatos-hegesztő szintén polgármes terjelöltként várja a most vasárnapi voksolást. – Úgy érzem, a falu közössége a két év alatt meg ismert, s tudja, számomra Fertő széplak érdeke mindennél előbbre való – fogalmazott Madarász Lajos. – Szeretném bebizonyítani, hogy nemcsak azon az egy emberen múlnak a dolgok: ha történetesen valaki más kerül abba a székbe, akkor is látványos lehet a fejlődés.

Persze, ez a kép viselőktől is függ, hiszen a mindenkori polgármesternek is csak egy szavazata van. Véleményem szerint a szükséges út- és egyéb felújításokon túlmenően, egy nagy volumenű beruházás ked vezően hatna a falu fejlődésére. Lakóparkra, továbbá egy olyan sportlétesítményre gondolok, ahol minden korosztály kikapcsolódást találna, s még a falu idegenforgalmát is fellendítené.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem épült ól a leégett helyett

A fertődi sertéstelepen nem épült új annak a nagyméretű ólnak a helyén, amely két évvel ezelőtt… Tovább olvasom