Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Időközi Sopronban: Varga Gyula az MSZP jelöltje

Varga Gyula: Számomra óriási kihívás és egyben lehetőség is, hogy ismét egyéni körzetben megválasztott képviselő lehessek.

Az MSZP is megnevezte jelöltjét.

Kalmár István, a párt soproni csoportjának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján elomda: Miután a Fidesz, kinevezte saját emberét a Soproni Vízmű Zrt. élére, Bánfalván, Brennbergben és az Ágfalvi úti lakóparkban választást kell tartani.

Az MSZP Soproni Szervezete azt az embert indítja a választáson, akinek a neve és személye, a legtöbb itt lakó között már jól ismert.
Ő, Varga Gyula, aki 3 cikluson keresztül volt egyéni önkormányzati képviselő, akihez most is sokan fordulnak, ügyes bajos dolgaikkal, akinek a munkabírását, a lakókörzet iránti elkötelezettségét még ellenfelei sem szokták vitatni.

Varga Gyula, egyéni körzetben megválasztott képviselőként lényegesen nagyobb rálátással rendelkezne a körzetben jelentkező problémákra, hatékonyabban és erőteljesebben léphetne fel az ott lakók érdekében.

Ne felejtsük el, hogy itt és most, azt is megmutathatjuk, hogy nem jó az, amit a Fidesz művel sem itt nálunk Sopronban, sem az országban.
Ezen a választáson üzenhetünk a fideszes kormánynak, hogy nem tehet meg mindent büntetlenül, üzenhetünk nekik, hogy van lehetőség a leváltásukra!

Varga Gyula, azt közölte, hogy számára óriási kihívás és egyben lehetőség is, hogy ismét egyéni körzetben megválasztott képviselő lehessen.

- Bevallom, akkor érzem igazán az itt lakók bizalmát, akkor tudok érdemben, az eddigieknél jobban, a hozzám fordulóknak segíteni, ha október 7-én megválasztanak a körzet képviselőjének.
40 éve élek ebben a körzetben, 12 évig voltam ennek a körzetnek a megválasztott képviselője, ismerem a legtöbb embert, ismerem a gondjaikat, hiszen azok az én gondjaim is - tette hozzá a jelölt.

- Kérem támogassanak a következő héten kézhez kapott ajánlócéduláikkal és október 7-én a szavazataikkal, hogy jobb, élhetőbb körzetben, városban és majd jobb, élhetőbb országban lehessünk otthon - zárta szavait Varga Gyula.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. eperke52 2012. augusztus 26. 11:01
  „Kedves Toncsi1! Amit az iskolák államosításával kapcsolatban írt, miszerint a "színvonal a béka s.....e alá csuszott", hamarosan bekövetkezik újra. Tudja, ismét államosítják az iskolákat, elveszik az önkormányzatoktól. Ehhez mit szól? Most jobb lesz, vagy olyan lesz amilyennek Ön itélte meg a korábbi államosítás eredményét?
  Van mindezekről véleményem, de félek megosztani a nyílvánosságal és még sok minden mást is.”
 • 37. Toncsi1 2012. augusztus 26. 09:14
  „Ovinkor jeligére

  A tájékozatlansága olyan nagymértékű, hogy kár, hogy személyesen nem tudok elmesélni rengeteg olyan dolgot, amit Ön nem hisz el.
  Ekkora marhaságot, hogy párt tagnak lenni nem kötelező! Persze, hogy papíron nem volt, sőt úgy állították be, hogy büszke lehet aki közéjük tartozik, ajánlók stb.De! Próbált volna komolyabb álláshoz jutni párttagság nélkül.Nem meséket írok le, hanem a saját családomban történt meg, hogy óriási botrány lett belőle, hogy egyik családtagunkat kinevezték egy intézmény vezetőjének és később kiderült, hogy nem volt párttag, persze 30 napon belül választania kellett, hogy melyiket válassza.Szintén a családunkon belül_szintén nem mese-!
  Orvos családtagunkat behívatták a pártházba, hogy ne is képzelje el a főorvosi kinevezését amíg nem lép be a pártba!De fordított esetek is voltak bőven, hogy 6 elemis agyonképzett jó elvtársakat neveztek ki vezető beosztásba.Amit az egyházakról ír, pedig akkora tájékozatlanságról vall,hogy nem is tudom erre mit írjak, mert Önnél az alapoknál kellene kezdeni.Nem a rendszert nem támogató papokkal volt probléma, hanem az egyházat mint legnagyobb ideológiai ellenséget kezelték!Az, hogy jó hogy az egyházi iskolákat államosították, megint óriási tájékozatlanságra vall, mert a színvonal a béka s...e alá csúszott az ellopott állami kezelésű iskolákban.De ha nekem nem hisz, akkor -mint a témában tájékozatlannak ajánlok pár szakirodalmat, amit vélhetően nem olvasott, mert akkor nem irt volna le olyat, amit ma már egy 8 általánost végzett diák is tud.Tehát a sok közül figyelmébe ajánlom:
  Dr.Németh Lajos: Papok a rács mögött, vagy Kiszely Gábor. III/III-as történelmi olvasókönyv c. művét.Ennek tanulmányozása után talán egy picikét tájékozottabb lesz !”
 • 36. eperke52 2012. augusztus 25. 06:09
  „No kedves Toncsi! A hozzászólásokból látom kapott egy kis történelem órát, megérdemelte. Remélem a jövőben ezereszer is meggondolja, hogy mit firkál össze-vissza meggondolatlanul.
  Vissza az időközi választáshoz: remélem, hogy a körzet lakói azok, akik meg tudják ítélni Varga Gyula eddigi érdemeit és nemcsak a szívükre hallgatnak, hanem az eszükre is, amikor voksolniuk kell és választani a jelöltek közül.”
 • 35. Ovinkor 2012. augusztus 24. 11:13
  „31. Toncsi1 2012.08.23. 11:40
  Igen, éltem.
  Önmagában a pártonkívüliség miatt senkit sem zaklattak még az ötvenes években sem. Más miatt igen, emiatt nem. Az ötvenes években voltak sajnálatos koncepciós perek, az ´56-os megtorlás is túlzó volt, nem vitatom, de az egyszerűen nem igaz, hogy kötelező lett volna egy átlagembernek párttagnak lenni. Én ennyit állítottam, s ez szerintem megállja a helyét. A civil életben bárki komoly pozícióra tehetett szert nem MSZMP-tagként.

  Az egészet azért akarják elhinteni, mert bizony a jobboldali elit nagy része 1990 előtt helyezkedő MSZMP-tag volt.

  Amit a templomba járásról írtál. A templomok újjáépítését 1945-ben az MKP hirdette meg. Igaz, hogy a rendszerrel ellenséges főpapokat az ötvenes években üldözték, és az egyházi iskolákat és tulajdont (helyesen) a ´40-es évek végén államosították, de a templomba járást nem üldözték. A szocialista rendszer egyik legtovább regnáló minisztere Péter János REFORMÁTUS PÜSPÖK volt, aki 1961 és 1973 között külügyminiszter volt, de a Rákosi-rendszerben is államtitkárként dolgozott. A rendszer valójában kiegyezett az egyházakkal, ha a papok nem léptek fel a szocializmus ellen, nem volt semmilyen retorzió. Az egyszerű hívőt pedig legfeljebb néhány túlbuzgó helyi senki zaklatta. Miért lett volna másképp, a fejlődés - minden képmutatás ellenére - a szekularizáció felé hat.”
 • 34. vitriol2 2012. augusztus 23. 17:14
  „28. Toncsi1 2012.08.23. 10:36
  lehet, hogy azok a komcsik ülfdézték magát és családját akik most a fülkés élforradalmi pártban" helyezkedtek" el.
  lehet, hogy magát a KISZ-titkár pávatáncos és komcsi szülei üldézték, vagy a köteles Lacika 1919-es vöröskatona öse,?
  ugye ne soroljam tovább.Ja és tudja a mult rendszer egyik legvörösebb komcsija(Szürös) is azt terjeszti, hogy öt a mult(komcsi) rendszerben üldözték- tudja egészen a vörös Moszkváig”
 • 33. vitriol2 2012. augusztus 23. 16:58
  „28. Toncsi1 2012.08.23. 10:36
  a maga véleményét jol tükrözi ezen mondata:
  "...egyetlen párt tag sem volt sem most, sem a múlt rendszerben, éppen ezért a kommunisták állandó zaklatásának voltunk kitéve."
  "Toncsi"(de a legelső)ekkora m.rhaságot még a nyilatan nyilas közelinek megismert jobbikuSS éltapsolok sem mondtak/irtak még itt.”
 • 32. vitriol2 2012. augusztus 23. 16:53
  „ez a lényeg:
  "Ne felejtsük el, hogy itt és most, azt is megmutathatjuk, hogy nem jó az, amit a Fidesz művel sem itt nálunk Sopronban, sem az országban."

  mert talán ez az "utolso" lehetőség SZABADON választani, mert hát a pávatáncos a "regisztrácios" ötletével "megoldja" a hatalomban maradását. ugye emlékszünk, hogy volt olyan idő mikor5 csak a "hazafiasnépfront" listájára szavazhattunk, most csak azok szavazhatnak majd akik szerpelnek a kubatovi lista "pozitiv" oldalán- mert azok automatikus "regisztráciot" kapnak.”
 • 31. Toncsi1 2012. augusztus 23. 11:40
  „Ovinkor!
  Ilyen nagyfokú tájékozatlanság láttán nem tartom érdemesnek, hogy részletesen válaszoljak!
  De ezzel a véleményével nagyon sok embert sértett meg!Nem hallott koncepciós perekről?Amik tények!
  Az emberek állandó zaklatásáról, a munkahelyi spiclik beépítéséről?
  A templomba járó emberek zaklatásáról? Megfigyeléséről? De nagyon sokáig folytathatnám.Hol élt Ön?
  Vagy élt egyáltalán abban a rendszerben?Ha nincs valamivel tisztában, kérem inkább tartózkodjon a vélemény nyilvánitástól!!!”
 • 30. mindigatutit 2012. augusztus 23. 11:36
  „a fidesznél a lopás már törvényes kereteken belül zajlik (ugyen olyan törvényeket írnak 1 nap alatt ami éppen annak kedvez akinek akarják)!A szociknál 20%-volt a visszajuttatott lovetta a fidesznél sikerült ezt feltornászni 100%-ra .”
 • 29. Ovinkor 2012. augusztus 23. 10:59
  „28. Toncsi1 2012.08.23. 10:36
  Az ország többsége nem volt párttag, ezért önmagában senkit sem zaklattak az elmúlt rendszerben.”
 • 28. Toncsi1 2012. augusztus 23. 10:36
  „Virágeső jeligére!

  Én már mint az előbbi hozzászólásomban is írtam, vitatkozni csak azzal lehet, aki konkrét adatokkal rendelkezik, nem csak szóbeszéd és pletykák alapján ítél!
  Befejezésképpen még annyit üzenek Önnek, hogy nem hogy pártkatona, de az egész nagy családunkban egyetlen párt tag sem volt sem most, sem a múlt rendszerben, éppen ezért a kommunisták állandó zaklatásának voltunk kitéve.
  Ennek ellenére nem álltunk be semmilyen pártba, hanem a magunk becsületes értékrendje szerint élünk.”
 • 27. prakker 2012. augusztus 23. 10:25
  „Toncsi1. Osztom Virágeső véleményeit, tényleg nevesíteni kellene megjelölt problémáit, segíteni Önnek csak így lehet. A rokkant nyugdíjak felülvizsgálatával egyetértek, nem azokra kell elsősorban gondolni akik valamilyen baleset folytán vesztették el végtagjaikat, hanem azokra akik megfizették orvosaikat, és most a nyakunkon élősködnek, az Önén is. Vádaskodni tények nélkül = Hőbörgés.”
 • 26. Ovinkor 2012. augusztus 23. 09:04
  „23. Toncsi1 2012.08.22. 17:05
  Akik börtönben ülnek, azok ellen a perek többnyire a szocialista kormányok idején indultak. A perek nem azt bizonyították, hogy korrupt az MSZP, hanem azt, hogy az MSZP korrupt tagjaival szemben az MSZP-kormány alatt is eljárnak a hatóságok.

  Viszont az Orbán-kormány házi ügyészsége és házi bíróságai csak néhány esetben jutottak az alapos vádig, ítéletig.

  Fideszes politikus elítélésére semmi esély, pedig a korrupció és a sikkasztás az egekbe szökött. Pl. nézzünk körül Sopronban! A Fidesz-vezette város 2006 óta a 7 milliárdos, kezelhető adósságból alsó hangon 18 milliárdot csinált, anélkül, hogy el tudna számolni ennek okaival. Persze nem tekintem ezt feltétlenül sikkasztásnak - nem akarok én bíróságra járni -, de a felelőtlen gazdálkodás minimum megállja a helyét.”
 • 25. itov 2012. augusztus 23. 08:33
  „Virágeső!
  Lám-lám konkrétummal már nem megy. Ti eddig is e szerint - csak globális hnaggal - voltatok jelen. Most eljött, mert el kellett jönnie, a cselekvés ideje. Most csak azok érvényesüljenek akik tesznek is valamit és nem csak kárognak!”
 • 24. Virágeső 2012. augusztus 22. 20:12
  „Toncsi jeligére!
  Én úgy gondolom, hogy Te/Ön olyan elvakult pártkatona vagy, akivel a továbbiakban Én nem vitatkozom.”
 • 23. Toncsi1 2012. augusztus 22. 17:05
  „Virágeső jeligére!

  Tessék konkrétumokat írni, mert a vagdalózásnak semmi értelme.Ha név szerint leírja az állításait, adatokkal bizonyítva, akkor természetesen igazat adok, nem vagyok elfogult.De a tények nélküli hangulatkeltésnek semmi értelme!
  A jelenlegi kormány első négy éve után Keller elvtárs próbált ügyeket kreálni, de bizonyítéka egyetlen egy sem volt a közel 120!!!!!!!!!!!!!!!! feljelentéséből.Azért a szocik közül már jó néhány börtönben van, vagy az előtt áll ítéletre várva.Ezek konkrétumok, ha kell név szerint le tudom írni.
  Ha Ön is tud ilyet kérem írja le, ne csak vádaskodjon.Sőt, ha törvénytelenségről tud, KÖTELESSÉGE nyilvánosságra hozni.Az előző hozzászólásomban is irtam, hogy konkrét nevet egyetlenegyet irjon, hogy felülvizsgálat után kit küldtek munkába, aki munkaképtelen!Emellett is elment, mert nem tud konkrétumot,csak vádaskodik.A Bánfalvi út felujitásáról kapcsolatban, ha törvénytelenségről tud, kötelessége feljelentést tenni! Ha nincs , akkor kérem ismételten ne keltsen hangulatot!”
 • 22. Virágeső 2012. augusztus 22. 16:21
  „Toncsi jeligére!
  Én nem tartom Magamat sem begyöpösödöttnek, sem pedig sötétnek, csak más a véleményem mint a Tiéd/Öné.
  Igen, a 2 év alatt nem lehet csodát tenni, de hogy mindenhez hozzá kellett nyúlniuk - ami jó volt, ahhoz is- az azért már felháborító. A világgazdasági válság is közrejátszott a mélyrepülésben. De azért meg kellene nézni - ha már Gyurcsányt és bandáját emlegeted - hogy a mai kormány és bandája milyen területekkel, bányákkal, szőlőkkel, erdőkkel, cégekkel stb. rendelkezik, egy teljes holdudvar alakult ki körülöttük. Tudomásom szerint a a Bánfalvi útfelújítást is egy ismert budapesti politikusunk cége nyerte meg! Közelebbi nem volt???”
 • 21. Ovinkor 2012. augusztus 22. 15:41
  „20. Toncsi1 2012.08.22. 12:37
  Összességében a szocialista korszakban Magyarország - sokkal alacsonyabb szintről - gyorsabban fejlődött, mint Nyugat-Európa és a világátlag, de Ausztria is gyorsabban fejlődött, mint Nyugat-Európa és a világátlag. Két "szocialista" állam sikere ez... Ennek ellenére az 1938-as fejlettségi különbség a ´70-es évek végéig csökkent, azóta folyamatosan nő, különösen 1990 óta. Madison pl. mást állít, de a szerzők többsége így véli.

  Egyáltalán nem egyértelmű, hogy a szocialista korszakban lemaradtunk volna Ausztriától. Persze nincs értelme egységes szocialista korszakról beszélni, hiszen a ´60-as évek közepéig igen jelentős növekedés jellemezte Magyarországot, utána pedig egy sokkal szerényebb.”
 • 20. Toncsi1 2012. augusztus 22. 12:37
  „Virágeső jeligére! A sötétség elég nagy Úr!
  Két évről beszél! Hát két évvel ezelőtt milyen jól ment minden!Én egy fillérrel sem kerestem többet.
  Egyébként kár lenne és begyöpödöttségre vall, hogy valaki a 2 éve kormányon lévők egy nyakába akarja húzni.
  Ha nem tudná a világgazdasági válság majd minden országot érintett valamilyen szinten,csak itt még jobban, mert a Gyurcsány és hasonszőrű barátai kormányzása alatt az ország teljesen lesüllyedt és eladósodott!
  Egy ilyen adósságcsapdába süllyesztett országot nyilván érzékenyebben érintette a válság és ezt sikerült nagyon jól kezelni.Ausztriára visszatérve, történelmi tévedésben van, mert csak a kommunisták áldásos tevékenysége óta van ez a nagy különbség.
  A szüleim a háború előtt is éltek és az Ő tapasztalataikat és véleményüket maradéktalanul elhiszem.A rokkantsággal kapcsolatban: kérem írja meg a pontos nevét és címét, aki munkára képtelen és még is arra kényszerítették!A rokkantsági felülvizsgálat nem ellenük szólt, hanem a 30-40 éves katonák, rendőrök stb.munkaviszonya miatt akik sokan csak irodában dolgoztak és most kiemelt nyugdíjjal sétálnak a multi cégek pénztárai körül/ott is semmit téve/”
 • 19. Ovinkor 2012. augusztus 22. 10:01
  „18. csornaifiu 2012.08.21. 19:48
  Mondja ezt egy csornai fiú... Miért nem a csornaiaknak magyaráz?

  Szerintem a brennbergi-görbehalmi részen Varga Gyula nyer.
  A lakóparki részen viszont aligha.
  Bánfalván szoros lesz a verseny.

  Mind a fideszes jelölt, mind az MSZP-s erős jelöltnek tűnik, megjósolhatatlan a végeredmény. A többiek esélyei - ha mernek indulni - minimálisak. Egyébként mind a helyi Jobbik, mind a helyi LMP igen gyengének tűnik az országos átlaghoz képest, a kuruc-dombi választáson nagyon leégtek.

  Mindketten alkalmasak a képviselőségre, de szerintem Varga Gyula többet bizonyított. Mindenesetre a választásnak nincs sok tétje.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi Sopronban: Táp Lászlóné a Fidesz-KDNP jelöltje

Táp Lászlónét indítja a Fidesz-KDNP az októberi 7-i önkormányzati választáson Sopron 12. számú választókerületében. Tovább olvasom