Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Idén több a határsértő

Az év eddig eltelt időszakában Nagycenk térségében emelkedett a zöldhatáron át illegálisan az Európai Unióba igyekvők száma. A Nagycenki Határőrizeti Kirendeltség munkatársai 23 kilométeres szakaszon ellenőrzik az államhatárt.
Funtek Tamás járőrtevékenységéről ad gyorsjelentést Tudós Gábornak.
Tudós Gábor zászlóstól, a kirendeltség ügyeletesétől megtudtuk: illetékességi területükön idén 30 személy – többségében iraki és afgán állampolgár – próbált meg Ausztriába szökni, s ez mintegy húsz százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Az afgánok inkább családostól érkeztek, míg az iraki férfiak kisebb csoportokban igyekeztek Nyugatra a jobb jövő reményében. Huszonhét határsértőt a magyar határőrök tartóztattak fel, míg hármat az osztrák határrendészek toloncoltak vissza. A magyar és az osztrák határőrök között e szakaszon is jó a kapcsolat, az utóbbi időben pedig még sokoldalúbban segítik egymás munkáját.
A nagycenkiek legutóbb négy iraki állampolgárt fogtak el a zöldhatáron. A debreceni menekülttábor lakói voltak, akik a szombathelyi vasúttal érkeztek a térségbe.
– A vonaton való tartózkodásukról időben értesültünk, s valóban, azon az éjszakán illegális határsértőkre csaphattunk le az osztrák határ előtt – tájékoztatott a szolgálatvezető. – Munkánkat éjjellátó-készülékek is segítik. Az elfogások során eddig még nem fordult elő fizikai ellenállás: a felszólítás után többnyire futni kezdenek a menekülők, de járőreink hamar ártalmatlanná teszik a határsértőket. A külföldiek a továbbiakban – eddigi magyarországi tartózkodásuk idejétől függően – a győri idegenrendészeti osztályra vagy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba kerülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kialudtak a lángok a gyertyaraktárban

Az utolsó lángokat is eloltották a soproni tűzoltók a Somfalvi úti gyertyaraktárnál, ahol még tegnap… Tovább olvasom