Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Idén nincs közvetlen vonat Sopronból a Balatonhoz

A menetrend összeállításakor a szakemberek figyeltek arra, hogy a Szombathelyről induló vagy oda érkező járatoknak legyen csatlakozásuk Sopronba.

Többen is a szerkesztőségünkhöz fordultak azzal az észrevétellel, hogy hiába keresik azt a vonatot, amellyel Sopronból közvetlenül eljuthatnának a Balatonhoz. A korábbi évekkel ellentétben idén nyáron nem lehet a magyar tengerhez eljutni átszállás nélkül. Mikortól várható a balatoni járat indítása, s lesz-e bicikli szállítására lehetőség? – vetették fel a kérdéseket az érdeklődők.

Rázó Lászlótól, a GYSEV szóvivőjétől megtudtuk, a Balaton környékét érintő vasútépítési munkálatok miatt a GYSEV Zrt. idén nyáron csak Szombathelyről tud közvetlen vasúti elérhetőséget biztosítani a Balaton északi és déli partjára, amelyeken van lehetőség kerékpárszállításra.

A menetrend összeállításakor a szakemberek figyeltek arra, hogy a Szombathelyről induló vagy oda érkező járatoknak legyen csatlakozásuk Sopronba. Kerékpár-szállítási lehetőséget Sopronból a naponta 5.58-kor induló vonat esetében biztosítanak.

A tervek szerint jövőre ismét lesznek Sopronból is közvetlen járatok a Balatonra.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pinceszínház: díszelőadásokkal ünnepelnek

Különleges előadásokkal ünnepli a hétvégén 40 éves fennállását a Civitas Pinceszínház. Pénteken díszelőadás lesz. Tovább olvasom