Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Idén nem lesz szúnyoggyérítés

Hegykő - A képviselő-testület döntése alapján idén nem lesz szúnyoggyérítés Hegykőn. A kémiai beavatkozás hatásfoka alacsony, míg a biológiai ˝védekezést˝ már tavasszal meg kellett volna tenni.

Az elmúlt évekkel ellentétben idén Hegykőn nem lesz szúnyoggyérítés. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a településen alacsony hatásfokot elérő kémiai beavatkozást nem rendelik meg. Igaz, május végén a támogatási pályázatot sem írták ki, így viszont nehéz előre tervezni.

– A gyérítés csak a település belterületét érintené, és nem terjedne ki a hatalmas nádasra – mondta el a Kisalföldnek Szigethi István hegykői polgármester. – Így egy kisebb szél is a falu felé sodorja a vérszívókat. Esetünkben elsősorban a biológiai megoldás jöhet szóba, ám ezt már kora tavasszal el kellett volna végezni.

Azon kell dolgoznunk, hogy jövő tavasszal el lehessen kezdeni a biológiai gyérítést.

Szigethi István hozzátette, a képviselő-testület döntött arról is, hogy új ravatalozó épüljön. A beruházás mintegy harmincmillió forintba kerül. A napokban adtak be 19 millió Ft-os támogatási igényt. Szintén a képviselők határoztak arról, hogy Hegykő is képviselteti magát a Nemzeti Zarándoklaton.

További Hegykővel kapcsolatos hír még, hogy 2010. január elsejétől új háziorvosa lesz a településnek. A nyugdíjba vonuló dr. Tompa Pál praxisát várhatóan dr. Takács Ágnes veszi át.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos áramütés a Fertő tavon

Egy igazi tavi ember, a horgászat szerelmese, a Fertő jó ismerője szenvedett halálos áramütést a tavon kedden. Tovább olvasom