Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Idén felújítják az Ady Endre utat (?)

Sopronban az Ady Endre út egyre katasztrofálisabb állapota láttán a környék lakói türelmetlenül vetik fel a kérdést: mikor újítják fel e fontos gyűjtőútvonalat?

Sopronban az Ady Endre út ki tudja, miért, a mostohán kezelt szakaszok közé tartozik. Évek hosszú során kérték az út és a környező utcák lakói, korszerűsítsék, hiszen Brennbergbányáról és Sopronbánfalváról is – a Bánfalvi út mellett – csak ezen az útvonalon közelíthető meg a Lövérek és a belváros. Ám nemcsak az úttest autógumit, lengéscsillapítót, kormányszerkezetet és kerékösszetartást próbára tevő töredezettsége, kátyúinak sora borzolja a járművezetők kedélyeit, hanem a gyalogosokét a járda burkolata is. Ez utóbbit – a lakók állítása szerint – az évtizedek alatt megvalósult közművesítések utáni „járda-helyreállítás" pancsermunkája tette olyanná, amilyen. Ugyanis az egyenetlenségek, mélyedések és gödrök kapcsán most túlzás nélkül állítható: esős időben sok száz méteren keresztül nem lehet úgy gyalogosan közlekedni, hogy ne a bokánkkal éreznénk a csapadék felszín közeli hőmérsékletét. Az autóbuszt lekésett kisgyermekes édesanyák vannak ilyenkor a legnagyobb gondban, akik csemetéikkel kénytelenek gyalog nekivágni a balkáni járdaszakasznak.

A Hajnal tér felől mintegy tíz éve elkezdték az Ady Endre út felújítását. Pár száz méter rendbetétele után elfogyott a pénz, a többi úgy maradt, ahogyan volt. Azóta is csak romlik az út állapota. Két-három éve azt mondták az illetékesek, majd az átfogó csatornázási program Ady úti befejezése után kezdenek a rendes burkolat, járda kialakításához. Az ott lakók azonban türelmetlenek.

– Az Ady Endre út szerepel az idei költségvetés tervezett beruházásai között – tájékoztatott Havas András alpolgármester.

– Az útszakaszon részleges víziközmű-rekonstrukció is szükséges, ezzel együtt annak megállapítása, van-e további közműépítési szándék, hogy az előkészületek során összehangolhassuk a munkálatokat és az útfelújítást. Mindezek megvalósítása azonban pénzügyi feltételek függvénye. Szándékaink szerint az első félévben a Pócsi utca teljes rekonstrukcióját végeztetjük el, az Ady Endre útra a második félévben kerülhet sor.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutya-baj: Egy éve vitáznak róla

Jakab Lajos állítja, tudatosan hergeli kutyáját szomszédja, Nagy Tiborné. Az asszony azonban ezt nem… Tovább olvasom