Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Idén 27 milliárd forint árbevétel

A lövői Roto-Elzett Certa idén 750-re emelte foglalkoztatottjainak létszámát a tavalyi 520-ról. Ebben az évben új üzemcsarnokot avatnak, a fejlesztések nagysága eléri a 3,7 milliárd forintot.

– A Roto-Elzett Certa kft., illetve beszállítói köre Lövő és környéke legnagyobb munkaadója, helyiadó- bevételünk mintegy 90 százaléka tőlük származik. Éves szinten ez több tízmillió forintot jelent – fogalmazott Balics János, Lövő polgármestere arra a hírre, hogy a vasalatgyártó cég az elmúlt gazdasági évben a tervezett 12,5 milliárd forintos árbevétel helyett 17,2 milliárd forintot teljesített. – Mindez az önkormányzat számára kiegyensúlyozott gazdálkodást, továbbá a pályázati önrészek biztosítását teszi lehetővé. Tavaly 78 millió forintból elkészült a korszerűen felszerelt szolgáltatóház, idén – a megcélzott lövői térségközpont szerepének megfelelően – az iskola több osztállyal való kibővítését tervezzük. Utak, járdák felújítására és parkoló kialakítására 15 milliót szánunk.

– Idén 27 milliárd forintos árbevételt tervezünk. A körülmények reálissá teszik várakozásainkat – mondta Pintér János, a Roto-Elzett Certa vezérigazgatója, aki kifejtette: termékeik iránt megnőtt a piaci igény.

Kínába, Oroszországba és az unió országaiba éppúgy szállítanak, mint az új piacot jelentő Dél-Amerikába. Másrészt a lövői üzem kapta meg a közreműködésükkel kifejlesztett új termékek gyártási lehetőségét, valamint a cégcsoporton belül további áruféleségek készítését is a lövői cégre bízta a konszern vezetése. Olyan termékcsoportról van szó, amelynek nagyságrendje éves szinten eléri a húszmillió darabot. Mindehhez persze új beruházásokra volt szükség. Hétszázötvenmillió forintos költséggel 4700 négyzetméteres új szerelőcsarnokot hoztak létre, amelynek avatása a közeli hónapokban várható. Időközben a 2,2 milliárd forint összértékű, XXI. századi gépek letelepítése – és azok próbaüzeme – is elkezdődött. Mindez 230 újabb munkaerő felvételével járt együtt, s további jól képzett szakmunkások és mérnökök alkalmazását is igényli a gyárvezetés.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismarton: 60 millió eurós kastélyfelújítás

Burgenland tartomány, Kismarton (Eisenstadt) és az Esterházy Betriebe közös alapítványt hozott létre a kismartoni Esterházy-kastély felújítására. A munkálatok mintegy hatvanmillió euróból (közel 15 milliárd forintból) valósulnak meg. Tovább olvasom