Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Huszonötből tizenhárom

A kamara és az ipartestület a közelmúltban arra kérte az önkormányzati képviselőket, értékeljék, mit tett az önkormányzat az elmúlt négy évben a gazdaság és a helyi vállalkozók érdekében. A huszonötből tizenhárom képviselő válaszolt.
Nem véletlenül került most sor a „felkérésre", hiszen a kamara és az ipartestület 1998 augusztusában fogadta el és hozta nyilvánosságra azt a 12 pontos állásfoglalást, amely az akkor megválasztott képviselőtetületnek egyfajta iránytűként szolgálhatott a város gazdaságszervező munkájában.

Ők tizenhárman

A kamara és az ipartestület felkérése az alábbi képviselők válaszoltak: Abdai Géza, ifj. Arszin Miklós, dr. Bolyky László, Boros
László, dr. Gimesi Sabolcs, Horváth Vilmos, dr. Magas László, Mágel Ágost, Mészáros Tivadar, dr. Payer Erzsébet, dr. Schwarz Mária, Tengerdi Antal és Varga Gyula.
Azért érdemes néhány pontot kiemelni a tizenkettőből, mert
többségük túlmutat a szűkebb értelemben vett gazdasági érdekeken, és még a következő ciklusban is aktuális lesz. Ilyen például, hogy az önkormányzat jó gazdaként működtesse a város vagyonát, elfogadható legyen a helyi adórendszer, és vegyék figyelembe a gazdaság szereplőinek állásfoglalást, véleményét, részesüljenek előnyben a helyi munkaadók és munkavállalók, alakítsanak ki ésszerű parkolási és forgalmi rendszert.

A huszonöt képviselőből tizenhárman válaszoltak, ami kicsit elgondolkodtató arány, még akkor is, ha már lehet sejteni, hogy a jelenlegi képviselők közül kik azok, akik nem indulnak ismét az októberi helyhatósági választáson. Többségük természetesnek vette a megkeresést, és általában úgy értékelte személyes munkáját, hogy segítette a vállalkozásokat, konkrét példákkal igazolva állítását. (Adóterhek csökkentésének javaslata, befektetők keresése az ipari parkba, a városüzemeltetési kft. támogatása.) Volt olyan képviselő, aki már megfogalmazta jövőbeni feladatát is, mások pedig – négyen – nyilvános fórumon is szeretnék kifejteni véleményüket. (Mint megtudtuk, erre a kamara még a választások előtt lehetőséget biztosít számukra.)


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutak engedély nélkül

Emberi fogyasztásra veszélyesek az ásott kutak, ennek ellenére az öreg "kerekesek" ázsiója… Tovább olvasom