Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Huszonöt kiváló bor közül választottak Sopronban

A IX. borversenyét rendezte a Sopron és Vidéke Ipartestület az Európai Borlovagrend Soproni Legátusának védnöksége alatt a Pannonia M. Hotelben a hétvégén.

– A Soproni borvidék pincészetei tíz fehér- és tizenöt vörösbormintát küldtek a megmérettetésre – közölte Rigler Zsolt, a közreműködő Bormarketing-műhely ügyvezetője. – A 2009–2012-es évjáratú borok mindegyike kiváló minősítéssel, arany-, de minimum ezüstéremmel rendelkezett.

Sáli József, az iparosbálok rendezője és Károlyi Gyula (jobbra), az ipartestület elnöke: mindegyik beküldött bor arany- vagy ezüstéremmel rendelkezett.
Sáli József, az iparosbálok rendezője és Károlyi Gyula (jobbra), az ipartestület elnöke: mindegyik beküldött bor arany- vagy ezüstéremmel rendelkezett.


– A szakmai zsűri dr. Szita Miklós borász elnökségével három-három mintát bocsátott a húsztagú társadalmi bírálóbizottság elé – mondta Károlyi Gyula, az ipartestület elnöke.

– Az iparosbálra a győztes borokból rendelünk száz palackkal. Emellett egyéb nevezetes alkalmakra, hazai reprezentatív rendezvényekre és a nemzetközi kapcsolatainkra is gondolva e borokat fogjuk előnyben részesíteni. A társadalmi zsűri elnöke ifj. Molnár Tibor borász volt.
A Vincellér Pincészet traminije és az Iváncsics Borászat Soproni Quartett Cuvée-je győzedelmeskedett.

– A fehérborok közül a Vincellér Pincészet 2012-es traminije érdemelte ki a legmagasabb elismerést, míg a vörösborok közül az Iváncsics Borászat 2011-es Soproni Quartett Cuvée-je győzedelmeskedett – tudatta Mizser Gyula, az ipartestület ügyvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsak az ital, a fáradtság is veszélyes

A túlhajszoltság vagy elhanyagolt betegség is lehet közúti baleset okozója. A Soproni… Tovább olvasom