Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Huszonöt éves a Tómalom utcai gyermekotthon Sopronban

A fogyatékos gyermekek gondozása nemcsak szeretetteli ellátást jelent, hanem azt, hogy az ép társaikéhoz hasonló életvitel lehetőségét biztosítják nekik. A Tómalom utcai otthon ezt a megnyugtató érzést nyújtja az érintettek számára.

A Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona fennállása 25. évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepséget rendeztek csütörtökön a megyei fenntartású intézményben. Az érintett szülők válláról óriási terhet vesz le a gyermekotthon. Az egész napos felügyeletre szoruló, különböző okokból sérült gyermekek ellátása ugyanis megoldhatatlan feladat elé állítaná azokat a családokat, ahol az anya és az apa is nap mint nap munkába jár.

A Tómalom utcai intézmény 171 gyermek otthona. Gondozóik és a vendégek egy hatalmas torta kíséretében ünnepelték a 25. évfordulót. Fotó: Magasi
A Tómalom utcai intézmény 171 gyermek otthona. Gondozóik és a vendégek egy hatalmas torta kíséretében ünnepelték a 25. évfordulót. Fotó: Magasi

Jelenleg 126 alkalmazottja van az intézménynek, s 171 gyermeket gondoznak. ˝Fenntartónk a szűkös lehetőségek ellenére is igyekszik a tőle telhető legmagasabb anyagi és erkölcsi támogatást nyújtani. Hálás köszönettel tartozunk azoknak a társintézményeknek, alapítványoknak, civil szervezeteknek és cégeknek, vállalkozóknak is, akik szakmai munkájukkal, önzetlen adományaikkal és felajánlásaikkal segítik gondozottjaink mindennapi életét˝ – mondta dr. Baikó Erzsébet igazgató.

Hangsúlyozta, munkatársaikkal arra törekszenek, hogy igazi családias légkört varázsoljanak a gyermekek számára. Farsangolással, születés- és névnapi ünnepségekkel, jeles napokkal, nyaralásokkal és sportolással, utazásokkal olyan életet próbálnak biztosítani nekik, mint ép társaiknak.

– Három dolog szükséges ahhoz, hogy valaki a fogyatékosgyermekotthonban dolgozzon. Szeretet, empátia és hit abban, hogy amit csinál, hasznos. Meglátásom, hogy a fogyatékosokkal is ugyanúgy kell bánni, mint az egészségesekkel – foglalta össze hitvallását Nagyné Pete Gabriella mozgásterapeuta, aki a kezdetek óta az intézmény munkatársa.

Az ünnepi programban többek között bemutatták az ˝Így élünk mi˝ című videofilmet, amely hű keresztmetszete a speciális ellátást nyújtó gyermekotthon sokrétű munkájának. Az ünnepségen többek közt együtt részt vett Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője, Széles Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke, Kara Ákos és Ivanics Ferenc országgyűlési képviselők.

Olvasóink írták

  • 1. habanyag 2010. november 04. 22:33
    „Gratulálok ! Minden elismerésem az önöké !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ragyogó táblák a világörökségen

A Fertő-táj világörökség területén tucatnyi figyelemfelhívó és útbaigazítást segítő tábla újult meg.… Tovább olvasom