Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Huszonhat bérlakást építhetnek

A soproni képviselő-testület határozatot fogadott el 208 millió forintos önrész biztosításáról, így elhárult az akadálya annak, hogy a Táncsics utcában 2004-ben huszonhat lakásos szociális bérház építése kezdődjön el.
A Táncsics utca 17. szám alatt jelenleg egy életveszélyessé nyilvánított, önkormányzati tulajdonú épület áll. A városvezetés úgy döntött, a házat lebontatja, helyére pedig huszonhat lakásos szociális bérházat és garázst emeltet.

Kevés a pénz

Az elképzelés megvalósításához a helyi önkormányzat 141,5 millió forint támogatást nyert a Gazdasági Minisztériumtól. Sopron idei költségvetésében azonban az erre a célra rendelkezésre álló összeg alig haladja meg a 17 millió forintot.
– A jelenleg folyamatban lévő közbeszerzési pályázat ajánlatai várhatóan magasabbak lesznek, mint amekkora összeg az önkormányzat rendelkezésére áll – mondta lapunknak Kalmár István alpolgármester.
– A teljes beruházási költség mostani ismereteink szerint meghaladja majd a háromszázötvenmillió forintot.

Szükséges volt

– Az önkormányzati pályázat kötelezettségvállalásának teljesíthetősége érdekében volt szükség arra, hogy a képviselő-testület határozatban foglaljon állást a hiányzó 208 millió forint 2004-es költségvetésbe történő beemeléséről.
Kalmár István elmondta továbbá, hogy a közbeszerzési döntést előkészítő bizottság december 29-én dönt a szociális bérház kivitelezésére vonatkozó ajánlatokról.
Az építkezés 2004 első felében veszi kezdetét, a tervek szerint egy évre rá már az átadásra is sor kerülhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dráguló viteldíjak a buszokon

Sopronban januártól emelkedik a tömegközlekedés díja: aki autóbuszon vásárolja meg a jegyét, az… Tovább olvasom