Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Huszonegymilliárdos felújítás

Végéhez ért a tíz évig tartó s több mint 21 milliárd forintba kerülő soproni kórház-rekonstrukció, miután a közelmúltban felavatták az utolsó felújított épülettömböt is
-Talán véletlen, talán nem, hogy napra pontosan tíz éve írtuk alá azt a szerződést, amelynek eredményeként megújult a belgyógyászati tömb. Nem volt könnyű a munka, hiszen az épület egyik felében dübörögtek a gépek, a másikban folyt a gyógyítómunka – emlékezett Khaut András, a kivitelező FÉSZ Rt. elnök-vezér igazgatója a tegnapi ünnepségen, majd az átadás főszereplőjéről, az úgynevezett IV-es épületről el mondta, hogy régi pompáját nyerte vissza a kívül-belül meg újult, modernné varázsolt tömb.

Dr. Kökény Mihály, a szaktárca államtitkára arról szólt a megjelenteknek, hogy egyértelműen sikernek kell elkönyvelni a befejeződött soproni kórház-rekonstrukciót, akkor is, ha a hatalmas beruházásnak voltak, s vannak irigyei. Felhívta ugyan akkor a figyelmet a fenntartó és a kórházvezetés felelősségére, hiszen jól kell sáfárkodniuk ez el a hatalmas értékkel.
Dr. Gimesi Szabolcs nyitóbeszédében arra helyezte a hangsúlyt, hogy a város büszke kórházára, s a sikeresen megvalósított fejlesztésre, dr. Vargha Péter, az intézmény főigazgató főorvosa pedig arról szólt, hogy bár érték támadások a beruházás nagyságát, a soproni politikusok pártállásuktól függetlenül mindenkor kiálltak az eredeti elképzelések mellett. A főigazgató kitért arra is, hogy kilencszáz dolgozójuk nevében kijelentheti, több ezer beteg visszajelzése bizonyítja: a soproniak elégedettek és szeretik kór házukat.

Az ünnepélyes avatón a kórház-rekonstrukcióban végzett munkája elismeréseként dr. Kökény Mihály átadta dr. Vargha Péternek a Pro Sanitara elnevezésű miniszteri kitüntetést, Avram csev Péternek pedig a miniszteri dicséretet. A főigazgató főorvos a város elismerését is átvehette. A szalagátvágást követő sajtótájékoztatón dr. Kökény Mihály a Kisalföldnek elmondta: Sopronban az elmúlt tíz évben minden szerencsésen alakult, a hatalmas beruházást az eredeti elképzelések alapján, időben be tudták fejezni olyan színvonalon, hogy belátható időn belül nem kell újabb felújí tásban gondolkodniuk.
Ilyen értelemben a soproni kórház-rekonstrukció egyedülálló az országban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehéredő feketemunka

A legális munkalehetőségek számának emelkedésével, ha nem is arányosan, de – a szakemberek… Tovább olvasom