Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Húszmilliós projekt bormarketingre

Sopron - Több mint 16,5 millió forint uniós támogatásban részesült a Bormarketing Műhely. A pénzt a régió borászati és borturisztikai együttműködésének bővítésére használják fel.
Rigler Zsolt, a soproni Bormarketing Műhely ügyvezetője és Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség első embere írta alá a több mint 16,5 millió forintos támogatási szerződést. „Az elnyert forrás részét képezi annak a húszmilliós projektnek, amelynek célja, hogy bővüljön a soproni borászati szakemberek, szállodások és vendéglátók 2007-ben létrehozott borászati és borturisztikai klaszterje" – összegzett Böcskei Balázs, a Bormarketing Műhely referense. Az együttműködésbe bevonják a pannonhalmi, a kőszegi és a zalai borászokat, valamint más turisztikai résztvevőket.

– Háromlépcsős képzési programot is indítunk a borászat és a borturizmus fejlesztése érdekében – nyilatkozta Rigler Zsolt. – Ennek keretében – ez év második felétől 2010-re áthúzódóan – a szőlészetről és a növényvédelemről, napjaink borászati technológiájáról, valamint a borok piacra juttatásának marketingkérdéseiről rendezünk előadás-sorozatot. A programra nemcsak a nagy pincészetek képviselőit, hanem minden bortermelőt várunk. Emellett április első hetében szakmai tanulmányutat szervezünk Észak-Olaszországba. Ennek során megtekintjük a veronai Vin-Italy 2009-es borkiállítást és -vásárt, amely a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. Ami régiónkat illeti, a folyamatos együttműködés alapja a hatékony és gyors információáramlás: ennek feltételeit is megteremtjük internetes központi hírlevél formájában. A klaszterbővítő, 2010-ig tartó programot a borászok és a borturisztikához kötődő szállodák, éttermek igényeihez is szeretnénk igazítani.

Az együttműködésbe bevonják a pannonhalmi, a kőszegi és a zalai borászokat, valamint más turisztikai résztvevőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoftver a gyermekek védelméért

Sopron - Programot alkottak a szakemberek, hogy az internetező gyermekeket megvédjék az erőszakos és… Tovább olvasom