Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Húszmilliós munka zajlik a Szentlélek-templomnál

Sopron - A terveknek megfelelően zajlik a Szentlélek-templom tetőzetének rekonstrukciója. A helyreállítás költsége eléri a húszmillió forintot.
– A több mint hatszáz éves templom az ország egyik legrégebbi tetőszerkezetével rendelkezik. Az építészeti ritkaság eredeti állapotának minél nagyobb százalékban való megmentése a cél – fogalmazott Horváth Imre városplébános. –  Az elodázhatatlanná vált munkákat – statikusok közreműködésével – a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) feltáró és alapos vizsgálatai, elemzései előzték meg. A helyreállítás megőrzi a régi tetőszerkezet formáját, a kivitelezők belülről is megerősítik a gerendákat. Jelenleg a tetőcserepek teljes egészének kicserélése zajlik.

A rekonstrukció húszmillió forintba kerül, a finanszírozást a soproni városplébánia közössége vállalta magára. (A projektet anyagilag sem a város, sem a KÖH nem támogatja.)  – Bízunk abban, hogy a soproni hívek is fontosnak tartják a templom építészeti kultúrkincsének átmentését a jövő számára, s adományaikkal segítik a munkák szeptember végi befejezését. Különösen azoktól fogadunk köszönettel támogatást, akik akár elsőáldozás, akár esküvő vagy bármi más egyházi esemény által jobban kötődnek a Szentlélek-templomhoz. Adakozni e célra a Szent Mihály Alapítványon keresztül is lehetséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlatta magát a nagycenki testület

Nagycenk - Horváth János önkormányzati képviselő előterjesztésére saját magáról szavazott a… Tovább olvasom