Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Húszezer forint büntetés a WC papírt lopó soproni nőnek

20 ezer forint szabálysértési bírság megfizetésére kötelezte a Kőszegi Városi Bíróság azt a nőt, akit még március közepén 3 tekercs ipari WC-papírt lopott el Bükfürdőn.

A Büki gyógyfürdő illemhelyiségéből tűntek el rendre a WC-papír tekercsek hétvégente. Egészen március közepéig, amikor is a biztonsági szolgálatnak sikerül megtalálnia azt a személyt, aki a tekercseket eltüntette. Rendőrt hívtak, s ezzel beindult az igazságszolgáltatás gépezete, az előállítástól, a bírósági tárgyalásig, ahol a WC-papír ellopásával meggyanúsított nőt a bíróság meg is büntette - írja az atv.hu.

A teljes írás és a videó itt érhető el >>

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. orion1 2012. április 22. 10:07
  „Az volt a nő szerencséje, hogy nem pont én mentem szarni utána, mert ha pont akkor nem lett volna WC papír.....
  (ja igaz, ez egy fürdő, nincs akkora baj :D )”
 • 20. tovari 2012. április 21. 12:59
  „azért a politikusok lopásait meg szépen elnézitek
  álszent banda”
 • 19. MotorosPista 2012. április 21. 06:41
  „Én a lopós kezét vágnám le!”
 • 18. soproni 2012. április 20. 20:36
  „17.Egyből felvirágozna a gazdaságunk,ha viszont láthatnánk az ellopott javakat.Mi lennénk a 2. Dubai :))”
 • 17. skarbantia 2012. április 20. 19:53
  „Kedves ismeretlen barátunk "soproni" "Elég lenne az ellopott érték 10 szeresét kifizettetni mindenkivel(a nagy halakkal is )"A kicsikkel még csak-csak,de a nagyhalakkal?Nincs annyi pénz a világon!”
 • 16. ruig 2012. április 20. 19:35
  „15.Túrabakancs.2012.04.20. 19:27
  Szellemes tartalmas gondolatok,különösen a 2.sz pont és az utolsó mondat a nyerő számomra.”
 • 15. Túrabakancs 2012. április 20. 19:27
  „1. a kis lopásokból lesznek a nagyok, így jogos a bünti, és a felelősségre vonás.
  2. nem először lopott a néni, tehát ne lázadozzon.
  3. írják páran, hogy a politikusokat kellene felelősségre vonni, csak egy a bibi.
  Ők sokkal eszesebbek, és a tudásukat sokszor arra alkalmazzák, hogy ne legyen nyoma a
  lopásaiknak, így nehéz őket elkapni, ill. nehéz az ügyet rájuk bizonyítani. Ez a nagy fene
  helyzet.”
 • 14. soproni 2012. április 20. 15:00
  „Elég lenne az ellopott érték 10 szeresét kifizettetni mindenkivel(a nagy halakkal is )és akkor nem nem lenne szükség új adók bevezetésére.”
 • 13. nakivagyokén 2012. április 20. 14:09
  „Settenkedőnk mennyi pénzbüntit kapott? Vagy büntiből megehette a szalámit?”
 • 12. Tündenéne 2012. április 20. 14:05
  „Jó precedens, most akkor következhetnek a többiek, sokkal nagyobb nagyságrendű lopásokkal...”
 • 11. soproni 2012. április 20. 12:30
  „Még szép,hogy meg kell büntetni azokat akik lopnak.Ennek hiányában még több olyan ember lenne,aki felbátorodna,ha csak ejnye-bejnyét kapna érte.”
 • 10. Mankapunka 2012. április 20. 12:27
  „Pedig ezek az 1 rétegű WC papírok szart sem érnek,tényleg csak arra jók,hogy ilyen helyen az ember valamivel ki tudja törölni.

  20 000 Ft-ból meg lehet többet tudott volna venni,mint amennyit ellopott. Ráfizetős a buli.”
 • 9. mais 2012. április 20. 11:48
  „imre1964 ... jogos a kérdés .”
 • 8. ruig 2012. április 20. 11:43
  „5.nága. Végre valaki felfedezte és leírta az ellenmondásokat. Betörnek a kollégium nevelői irodájában,az igazgató úr gyerek csínynek nevezi.Az osztályfőnők,kollégiumi nevelő,ha kellően rá figyel azokra az eltérő jelenségekre ami megmutatkozik az ilyen személyiségű fiataloknál.Lehetne még sorolni,de nem szeretnék beleesni a mi lett volna,ha okoskodásban. Döbbenet és szörnyű! A Baumgartner Ervin 1990 körül Sopronban a kiképzésén volt sorállományú kiképző szkv.rendfokozatban. Nagyon jó kiállású,fegyelmezett és népszerű fiú volt.A rábízott fiatal katonákat emberséggel vezette be a határőr élet első nehézségeibe. Egyszóval egy nagyon értékes ember életét vették el ezek az örült torz lelkű egyedek.Így ismeretlenül is részvétem a családnak. A lőtér vezetőjét csak felületessen ismertem,de életében köztudott volt az ezer mestersége,segítőkészsége.Részvétem a családjának.Csetneky.Nagy az igazságod.Szégyen érzet nélkül hivatkozik az unokája iskolájára.Azért van a 6.számú irónia .”
 • 7. bojtár 2012. április 20. 11:26
  „3. ATX 2012.04.20. 10:04
  erre gondoltál?
  "Ő az állam": lelövetéssel, agyonveretéssel és lecsukatással fenyegetőzött Leisztinger
  Négyen is Leisztinger Tamás üzletemberre vallottak egy ingatlanos zsarolási ügyben, amelyben több mint egy éve felfüggesztette, az elmúlt napokban azonban újraindította a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
  A nyomozás 2008-ban indult zsarolás gyanúja miatt, 2009-ben felfüggesztették, majd a napokban, miután az egyik sértett feljelentés-kiegészítést tett, újraindították. A rendőrség tájékoztatása szerint Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya ismeretlen tettes ellen folytatja zsarolás miatt az eljárást.
  Az újbudai, úgynevezett infoparkos telkekkel kapcsolatos ingatlanügyhöz kapcsolódóan 2008-ban indult a nyomozás, a zsarolási ügyben érintett egy volt fővárosi MSZP-s képviselő is. A feljelentést tevő üzletembereket a Parlament Caféba invitálták beszélgetésre, ahová mindkét fél részéről hárman-hárman mentek el. A beszélgetésen a fővárosi képviselő állítólag kijelentette, hogy megbízói köztiszteletben álló fehér kesztyűs urak, akik nem szeretnék bemocskolni a fehér kesztyűjüket, ezért rábízták az ügyet.
  A képviselő hozzátette, hogy 400 millió forintot tud felajánlani, ha a projekt szerződéseit megsemmisítik vagy a projektcéget eladják, ellenkező esetben baleset vagy nagyon nagy baj fogja érni őket, le fogja őket csukatni a rendőrséggel. Ezek után a megfenyegetett üzletemberek egyike feljelentést tett a rendőrségen, ahol a beszélgetésről hárman egybehangzó tanúvallomást tettek.
  A szóban forgó 62 ezer négyzetméteres ingatlan, amely a Budapest, XI. ker. Budafoki és Dombóvári út kereszteződésénél található, a Lágymányosi híd déli oldalán. A területre az Informatikai és Technológiai Innovációs Park Zrt. (Infopark Zrt.). Az ingatlanra 2008. februárban a Noveco Bt. 87 évre földhasználati és beépítési jogot szerzett, ami sértette az új tulajdonos érdekeit.
  A mostani feljelentéskiegészítés szerint az Infopark korábbi vezérigazgatóját - aki a Novecóval földhasználati szerződést kötött - berendelte az Arago székházban található irodájába Leisztinger Tamás, aki a volt vezérigazgató szerint a hozzá köthető cégeken keresztül a telkek tulajdonjogával rendelkezett, és azt mondta neki: "Mit csináljak veled? Lelövesselek vagy agyonveresselek?" Közölte, hogy a szerződést azonnal vissza kell csinálni, mert ez az ő üzlete. Ezt követően a volt vezérigazgató tájékoztatta Berki Józsefet, a Noveco egyik tulajdonosát, az egyik sértettet, hogy azonnal menjen be Leisztinger Tamáshoz, mert hívatja a szerződés ügyében.
  Berki tanúvallomása szerint két képviselőjét küldte el az Arago székházba. Szász Róbert és Berki Zsolt tanúvallomása szerint Leisztinger várta őket, és a megkötött szerződések megsemmisítésére vagy a cégük eladására adott ultimátumot. Mondván, ha nem engedelmeskednek, jó rendőrségi és ügyészségi kapcsolatait felhasználva lecsukat mindenkit. A tanúvallomások szerint Leisztinger azt mondta, hogy "ő az állam, ő rendelkezik mindenről és mindenkiről, és nem tűri, hogy bárki az ő üzletébe belerondítson. És ezt vegyék fenyegetésnek".
  A feljelentéskiegészítés szerint amikor Berki a rendőrségnek erről kezdett beszélni, azt mondták neki, hogy "ezt most hagyjuk, legközelebb jön, és innen folytatjuk." Amikor az ügyet átvette az Nemzeti Nyomozó Iroda, Berkit többször berendelték, és a dokumentum szerint egy magas rangú tiszt megfenyegette, hogy ne piszkálja az ügyet, mert megüti a bokáját.
  A feljelentő szerint az NNI házkutatást tartott a lakhelyén, majd azt követően, 2010 októberében lakhelyén betöréses rablás volt, az eltulajdonított értékek mellett a Noveco különböző szerződéseit, a zsarolási ügyhöz kapcsolódó összes iratot, valamint két darab fénymásolt infoparkos aranyrészvényt és Berki útlevelét elvitték. A rablók a sértett gyerekét a rablás közben egy szekrénybe zárták.
  (MTI)”
 • 6. ruig 2012. április 20. 11:00
  „A mérete miatt a rendészet csomagolt malomkeréknek nézte,így az dolog súlya végett azonnali intézkedést foganatosítottak.Az eset nem lett kellően kivitelezve,éberségből kifolyólag.Így a nagymama képtelen volt biztosítani unokája iskolájának az agyagot a papír munka kiváló elvégzéséhez.A szülők felkéréssel fordultak az iskola illetékeséhez,hogy nem kérik az ingyenes tejeskávét,mert annak nyomán keletkező vonalkóddal a mosógépek nehezen
  birkóznak meg. A szülői munkaközösség kérése a nagymama felé,hogy a közeljövőben az ingyenes puha alapú reklám újságokat gyűjtse.”
 • 5. nága 2012. április 20. 10:49
  „Helyes, hogy megbüntették, minden lopás, az lopás! Előbb kezdik kicsiben, aztán nagyban.
  Mivel nem lehet hozzászólni a 2 szerencsétlen soproni embert kivégző ifjakhoz szóló cikkhez, itt teszem meg.
  Azt írják róluk, hogy büntetlen előéletűek, aztán felsorolják a korábban is súlyos bűncselekményekből álló listájukat.
  Egy: Eddig miért nem ítélték el őket??? Talán akkor ez a mostani szörnyűség meg sem történt volna.
  Kettő: a 3 "rendes" család, hogy nem vette észre, hogy mikkel foglalkoznak a "csemetéik", illetve még talán ejnye-ejnyét sem kapott az, aki a családját is meglopta, vagyis "falaztak neki".
  Három: az iskolai nyilatkozatokból meg az derül ki, hogy kettővel közülük súlyos gondok voltak, de egyiknek a szüleit nem érte el a tanár, a másikat meg megvédte. Na így nem lehet fegyelemre nevelni!
  Szóval több felelős is van itt a háttérben! No ez persze egyáltalán nem menti fel a 3 suhancot a cselekedete alól. Remélem, életfogytiglant kapnak!!!”
 • 4. Csetneky 2012. április 20. 10:44
  „Azért "nehogymá" hős legyen a tolvaj!”
 • 3. ATX 2012. április 20. 10:04
  „Kis dolgokat és kevés pénzt nem érdemes lopni, mert sokba kerül. Milliárdokkal érdemes kezdeni, mert akkor mindenféle retorzió is megúszható...”
 • 2. csingilingi 2012. április 20. 09:55
  „Ipari WC papír? Különben, meg megbecsülik arrafelé a törzsvendéget. Sok lehet belőle, ha engem meg naponta vegzálnak telefonon, hogy menjek "wellness-ni". Persze lopni nem szép dolog, ám a "tettesnek" igaza van. Ameddig nem vitte ki a fürdő területéről, nem tulajdonította el, csak tartalékolta magáncélra. Lehet, helyben elhasználta volna.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romániából érkeznek mozdonyok a GYSEV-hez

Összesen négy dízelmozdony jön Romániából a GYSEV-hez. A dízelfalók IC kocsikat húznak majd. Tovább olvasom