Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Húsz elítélt szerzett szakmát

Véget ért a sopronkőhidai fegyház „Oktatás, képzés, reszocializáció” című programja.
Lezárult a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben a fogvatartottak számítógépes tanfolyama, melynek pályázatát az Igazságügyi Minisztérium bűnmegelőzési bizottsága írta ki.

Sikeres tanfolyam

– Sikeresnek ítéljük, és lesz folytatása az első számítógépes tanfolyamnak, amelynek befejezéseként húsz fogvatartott tett sikeres vizsgát a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben – mondta el dr. Pantali Zoltán, az intézet parancsnoka. A tanfolyam sajátos mozzanataként említette, hogy az egyik résztvevő időközben szabadult, a vizsgára azonban visszament a fegyházba.

Felkészült fogvatartottak

– A vizsgát bonyolító külső cég tapasztalata szerint az elítéltek felkészültsége meghaladta az ugyanebben az időpontban vizsgázó civilekét – tette hozzá dr. Pantali Zoltán. – Reményeink szerint a képzésben résztvevő szabadulók a munkavállalás szempontjából nagyobb esélyekkel indulnak a kinti életben. Az elhelyezkedésüket munkaerő-piaci tréningekkel is segítjük.

OKJ-s bizonyítvány

Csontos Gergely főhadnagy elmondta, a húsz elítélt heti nyolc tanórán sajátította el az operációs rendszerekkel, táblázat- és adatbázis-kezeléssel, szövegszerkesztéssel kapcsolatos ismereteket, az OKJ-s vizsga pedig írásbeli, valamint szóbeli-gyakorlati részből állt. Mint mondja, már volt olyan elítélt, aki szabadulása után hasznosította az itt megszerzett ismereteket.

– Ötös-ötössel végeztem el a tanfolyamot – mondja büszkén Kubis Péter elítélt, akinek elektroműszerész képesítése van, a civil életben pedig a kereskedelemben dolgozott. – Ma már az élet minden területén jelen van a számítástechnika. Bízom benne, hogy szabadulásom után, ha már a büntetett előélet nehezíti is az elhelyezkedésemet, az a tény, hogy értek a számítógéphez, talán megkönnyíti a dolgomat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményes szülői tiltakozás

Fórumot hívott össze az újkéri képviselő-testület, hogy kikérje a szülők véleményét az egyházasfalui általános iskolával tervezett társulásról. A tiltakozás hatására azonban az a megállapodás született, hogy korábbi – elvi – döntésüket megváltoztatják, és ősztől továbbra is helyben járhatnak iskolába az újkéri diákok. Ennek azonban az lehet az ára, hogy elmaradnak a tervezett fejlesztések. Tovább olvasom