Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Húsvét: Ön melyik giccstől mászik a plafonra?

Rövidesen itt a húsvét, és vele a büdös locsolókölnik, a ronda csokifigurák, a műbarkák, és a poliészter báránykák... Önnek mi bántja a szemét?

Ízléstelen képeslapon barna nyuszi mászik elő egy bazári színűre festett tojásból. Egy másikon egyenesen pelyhes naposcsibék pompáznak a szivárvány színeiben...

Karácsony után a második legnagyobb bóvliparádé kétségkívül a húsvét. Évről évre előkerülnek a nyulas ajtó- és asztaldíszek, a porcelán dekor-tyúkok és a minősíthetetlen abroszok. A kölni-kínálat egyre siralmasabb, a csokoládényulak- és bárányok némelyike pedig már-már vizuális terror.

1. Csokifigurák
Sablonos mosolyú, sorozatgyilkos-küllemű, báránnyal pózolós, virágcsokrot szorongatós vagy épp csokoládét nyomokban sem tartalmazó nyuszik is kaphatók az üzletekben.A minőséget kell és érdemes is megfizetni, így legalább nem édesített műanyagot nyalogatunk az ünnep utáni napokban. Ezek általában esztétikusabbak is.

2. Képeslapok, netes üdvözlőkártyák
Talán nem is kell részleteznünk, bizonyára ön is részesült már hasonló vizuális örömökben:


3. Locsolókölnik
Krasznaja Moszkvába öntött vécéillatosító, annak is a legbüdösebbje, mely a következő hajmosásig leállítja az agyműködést. A különösen ragaszkodó "illatok" nyomokban még hetek után is érződnek. Volt már benne része?


4. Lakásdekoráció
Ha már az időjárás téli, legalább a lakás árasszon tavaszias hangulatot – ezért minden otthonba jár egy "nyuszifa", azaz barkacsokor színes tojásdíszekkel. Az ajtón tollas tyúkanyó kotkodál, az asztalokon porcelán szárnyascsalád kapirgál.5. Nyúltúltengés
Nyusziformájú a fonottkalács, cuki nyuszik a szalvétán, az abroszon, a gyerek kifestőiben és mesekönyveiben, egyszóval mindenütt.
Összeállításunk csak ötletindító.. Hozzászólásában elmondhatja véleményét, de ha önnek van otthon bármilyen húsvéti giccse, bártan küldjön fotót róla, ígérjük: leközöljük! Email címünk: online@kisalfold.hu.

Önt mi zavarja legjobban az ízlésromboló tavaszi ünnep népszerű kellékei közül? Ne habozzon, most végre elmondhatja!

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. lamadrugada 2013. március 28. 22:00
  „Nem értem, mi a gond. Mindenki úgy ünnepel, ahogy akar. Mindenki arról vesz tudomást, amiről akar. Mindenkinek van saját akarata, hogy mit enged be a lakásába, hogy hogyan akar ünnepelni. Ebből cikket írni... Nálunk van 3 gyerek, kalács, locsolkodás, sonka, még barkadísz is, és a gyerekek csillogó szemét és örömét látva én ebben a világon semmi rosszat nem látok. A gyerekeknek ez élmény. És ez nem akadálya annak, hogy az ünnep értelméről is elbeszélgessünk velük és elmenjünk a templomba is, ahová egyébként is járunk.”
 • 20. Tündenéne 2013. március 28. 08:03
  „19. RickCartman 2013.03.27. 21:47

  Pontosan ezt gondoltam én is!”
 • 19. RickCartman 2013. március 27. 21:47
  „17. p
  hozzászólása egy tízes skálán tízes mértékben képmutató”
 • 18. oxana 2013. március 27. 19:06
  „17. pancser Köszönöm, viszont kívánom!”
 • 17. pancser 2013. március 27. 17:54
  „Azt mondanám a cikkírónak, meg akiknek a húsvéttal bajuk van nosza rajta. Ne fessenek tojást,ne küldjenek képeslapot(giccs) ne vegyenek csokinyulat(giccs) egyáltalán ajándékot a gyereknek(üzlet), ne menjenek ájtatoskodni(képmutatás), locsolni(büdösíteni) hagyjanak el mindent ami a Húsvétot kedvessé teszi. Csináljanak maguknak olyan szürke a Húsvétot mint egy novemberi szürke ködös nap.
  Akik tisztelik és szeretik ezt az ünnepet, a hívőknek feltámadást, mindenkinek vidám Húsvétot, pirostojást, csokinyulat, ajándékot, locsolkodást, feltámadást, sonkát, kalácsot, meghitt közös családi húsvéti reggelit stb.”
 • 16. bumburnyák 2013. március 27. 15:34
  „akkor facebook. Hamar elterjed ám.. :)”
 • 15. btl 2013. március 27. 15:29
  „Mindenki úgy dekorálja (vagy nemdekorálja) a lalását, ahogy és amit ünnepel. A képmutatás a legundorítóbb, pláne, mert a tisztességes hívőt is mocskolja. De ugyanilyen képmutatás az is, ha valaki egész évben csak ünnepkor néz a családja felé, akkor is csak a kaja kedbéért, ahelyett, hogy egész évben naponta szánna időt saját gyerekeire, házastársára. A legszebb dekoráció az, ha a családban szeretet és összatartás van!”
 • 14. RickCartman 2013. március 27. 15:04
  „a leggiccsesebb a képmutatás ilyenkor is - kiöltözve, sminkelve, felékszerezve ájtatoskodni, nagydobra verni "hitüket" azoknak, akik persze hétköznap csalják az adót és feleségüket, verik a gyereket, feljelentgetik az össze szomszédjukat; ilyenkor néhány miatyánkkal elintézettnek vélik sorsukat, és gondosan kifényesített Suzukijukkal a szertartás után hazahúznak sonkát falni, hogy aztán egy évig semmiféle szent helynek közelébe se menjenek...feltámadt? kicsoda? ne má....”
 • 13. Tündenéne 2013. március 27. 14:57
  „"az ízlésromboló tavaszi ünnep népszerű kellékei": Helyesen: a tavaszi ünnep népszerű, ízlésromboló kellékei (maga az ünnep ugyanis nem ízlésromboló, csak az, amivé teszik egyesek).”
 • 12. borsmenta 2013. március 27. 14:52
  „Engem az zavar, hogy az ünnepeinket is üzletté akarják tenni. Akkor is, amikor minden marhaságot ránk akarnak sózni, akkor is, amikor elvárnák, hogy ezekkel a szemetekkel együtt az ünnepet is kidobjuk az ablakon.”
 • 11. knifemaster 2013. március 27. 14:29
  „7. Mathrin 2013.03.27. 12:46

  Azért,hogy fogyassz, fogyassz ,fogyassz!
  Fogyasztói társadalomban nem számít az ember csak a fogyasztó.”
 • 10. öröksoproni 2013. március 27. 13:51
  „Mindenki úgy készül, veszi körül magát kiegészítőkkel, díszekkel, amilyen a Húsvéthoz való viszonya. Mi hívő családként mellőzzüka nyulakat, tojásokat, bárány csokit kapnak a gyerekek, amit meg kell keresni, bárányformájú sütit sütünk és nem locsolkodunk. Akinek a Húsvét nem Jézus halálát és feltámadását jelenti, az pedig máshogy ünnepel. Mi ezzel a baj?”
 • 9. lolita 2013. március 27. 13:42
  „Ilyen ertelmetlen cikktöl biztos a plafonra maszok,amugy nem bucsu lessz hanem HUSVET!”
 • 8. papi00 2013. március 27. 13:05
  „Kedves cikkíró!
  Ön gyerek korában soha nem várta a Húsvéti ünnepeket? Gondolom akkor még örült a csoki nyúlnak, kifestőnek stb. Anno mi is megkaptuk, s most öröm látni a gyerekek csillogó szemét akár csokiról, akár kifestőről vagy éppen lakás díszítésről is legyen szó. S jól esik még mindig ha valaki kellemes Húsvéti ünnepeket kíván. Kívánok Önnek is.”
 • 7. Mathrin 2013. március 27. 12:46
  „Nekem egyetlen egy problémám van ezekkel a "giccsekkel", de ez nem kifejezetten húsvéti probléma. Ez pedig a következő: miért kell a csokinyuszikat, ugyanúgy, ahogy a csokitélapókat is már két hónappal az aktualitásuk előtt kitenni a boltokban? Idén is már február végén tele voltak a polcok nyulakkal, ahogy már október végén is mikulások vigyorognak a polcokon. Kiváncsi lennék, hogy szegény anyukák hogy magyarázzák ezt meg a kisgyerekeknek? Persze, itt a boltban van már nyuszi, de hozzád majd csak néhány hét múlva ér oda.... no comment.”
 • 6. pancser 2013. március 27. 12:42
  „4. xverax 2013.03.27. 11:07
  Miért, nem az?”
 • 5. bn 2013. március 27. 12:18
  „Nekem a felsorolt tételekkel semmi bajom nincs, pedig én elég nagy kekec vagyok ilyen szempontból. A felsorolt dolgok a hagyomány részei. Talán a netes powerpointos körlevelek giccsesek, de azok egy mozdulattal törölhetőek.”
 • 4. xverax 2013. március 27. 11:07
  „több ezer éves ünnep :D”
 • 3. pancser 2013. március 27. 10:46
  „Nem tudom, miért kell nekimenni egy hagyományos, több ezer éves ünnepnek. mindenki úgy ünnepel ahogy akar. Legiccsezni valamit sznob szokás az a határozott véleményem.”
 • 2. oxana 2013. március 27. 09:36
  „Szeretem a giccset.”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teátrumi Színözön Sopronban - fotók

Nagy sikerrel zajlik a Teátrumi Színözön a Soproni Petőfi Színházban. Tovább olvasom