Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Hűségnapi ünnepségek

Sopron - Az 1921-es népszavazás alkalmából ünnepi programsorozatot rendez az önkormányzat. Pénteken délelőtt 10 órakor Sopronyi-Thurner Mihályra emlékeznek a Szent Mihály-temetőben.
A 80 éves Hűségkapu és Sopronyi-Thurner Mihály szobrának megkoszorúzása 11-kor kezdődik a népszavazásban részt vett települések polgármestereinek részvételével.

A hűségnapi díszünnepség vasárnap 3 órakor lesz a Liszt-központban. Ekkor adják át az önkormányzat által adományozott helyi kitüntetéseket. A városi ünnepség délután 5-kor kezdődik a Hűségzászlónál, a szónok dr. Áder János, az Országgyűlés alelnöke. Köszöntőt mond Sopron 2008. évi díszpolgára. A programot este 6-kor ünnepi koncert zárja a Liszt-központban. Közreműködik Baranyay László Liszt-díjas zongoraművész.

Olvasóink írták

 • 4. Csabazs 2008. december 13. 08:40
  „VAN JÓ PÁR SOPRONT ISMERŐ ÉS TUDÓ SOPRONI TÖRTÉNÉSZ AKIT FELKÉRHETTEK VOLNA AZ ÜNNEPI BESZÉD MEGTARTÁSÁRA,ÍGY LETT VOLNA TISZTESSÉGES,EZZEL IS ADÓZVA SOPRONYI-TURNER MIHÁLY EMLÉKÉNEK!

  Hogy jön ide Áder? Sopron nem Csorna!
  Ha egy MSZP nem soproni országgyűlési képviselő tartaná az ünnepi beszédet akkor is ugyan úgy fel lennék háborodva!!!

  Borítékolom, hogy az "ünnepi beszédben" több lesz az aktuálpolitika, mint a megemlékezés, no meg a "párhuzam-vonás" a regnáló kormánnyal szemben! Ez az egész azért "jó", hogy tovább ossza ketté az országot!

  "...Ekkor adják át az önkormányzat által adományozott helyi kitüntetéseket...! Melyeket zárt ülésen szavaztak meg! Tessék mondani, kézfogás lesz?:-)))

  Csak nem ezért kellett sürgősen elkótyavetyélni a Wallner -villát, hogy legyen pénz az Áder fogadásra?:-xxx”
 • 3. joco 2008. december 12. 06:17
  „Sajnos ilyen a mi politikai kulturánk, az adott településen hatalmon lévő pártok mindig "kisajátitották" a helyi ünnepségeket is. Hát érdekes miért pont egy csornai mondja el a "fő" beszédet? tán nincs helyi ?”
 • 2. TancsKaszabell 2008. december 11. 20:34
  „Gyalázatosnak tartom,hogy az ilyen módon és résztvevőkkel szervezett megemlékezés teljesen átpolitizáltá válik ,és ily módon kizárja a város lakosságának egy részét,- történelmünknek jelentős évfordulójáról szóló rendezvényről.Egyébként mindig is úgy véltem,hogy a történelmünk egy egész,és minden beletartozik ami velünk ,itt őseinkel , elődeinkel történt.A város fideszes vezetőségű önkormányzata nem vállalja a történelmi közösséget azokkal akik nem úgy,vagy másként látják a világot mint ők.
  Gratulálok Polgármester Úr !”
 • 1. fcsoproni 2008. december 11. 18:44
  „Egy Sopronhoz ezer szállal kötödő történész nem tudta volna az ünnepi beszédet elmondani? Miért kell ebbe is politikát csempészni? Ádernak mi a kapcsolata az ünnepséggel. Ha már itt jár Walter úr fiától akarja visszakövetelni a csornai földet? "Hazamegy" és elmeséli ezt is megcsináltam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétmilliárdos elkötelezettség

Sopron - Hétmilliárdos kötvénykibocsátásról döntött Sopron önkormányzata. A hatalmas összeg nagy… Tovább olvasom