Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Hűségnapi újborok Sopronban - megtartották a díjkiosztót

A 158 bor között egy bornak ítélt a bíráló bizottság Nagy Aranyérmet, amelyet Iváncsics Zoltán 2011. évi Irsai Olivérje érdemelt ki.

A borversenyt a Soproni Történelmi Borvidék Hegyközségei és a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola közösen szervezte - számolt be a sopron.hu.

A szervezők nevében Szita Miklós értékelte a versenyt. A 158 bor között egy bornak ítélt a bíráló bizottság Nagy Aranyérmet, amelyet Iváncsics Zoltán 2011. évi Irsai Olivérje érdemelt ki.

Töltl József Cabernet Sauvignon bora 2011 legjobb vörösbora lett, míg a rozé kategóriában a Sterlik Pince Kékfrankos rozéja aranyérmes borként végzett első helyen.

Összesen 16 Aranyérem született a 2011. évi újborok versenyén.

A tavaly decemberben megtartott borversennyel egyidőben ítélték oda a megtisztelő Sopron Város Bora címet is. A Sopron város Bora nyilván a Kékfrankosok közül kerül ki. A Hűség Napi borversenyen. 2011-ben az Ákos Pincészet 2008-as Kékfrankosa nyerte el a címet. Fodor Tamás polgármester a város különdíját Iváncsics Zoltánnak és az Ákos Pince képviselőjének adta át az ünnepélyes eredményhirdetésen.

Taschner István hegyközségi elnök, a VII. Hűségnapi Újborok Versenye kapcsán hangsúlyozta: fontosnak tartja a borversenyeket, mert azok mindenképpen a borvidék fejlődését szolgálják - írta a portál.

Olvasóink írták

  • 1. látó 2012. január 23. 20:20
    „A Soproni borvidék fejlődését az jelentené ,ha tősgyökeres soproniak százai versenyeznének ezért a címért, nem pedig senkiházi "pénzügyileg" támogatott ficsúrok! Soha többé EU, Soha többé Fidesz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági Rotary-bál Sopronban - Fotók

Jó hangulatban telt a Rotary Club Sopron hagyományos jótékonysági bálja, amelyet szombaton rendeztek… Tovább olvasom