Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Humanitas díj Tinczyna Zoltánnénak

Az elesettek őrangyala, Tinczyna Zoltánné a Családok Átmeneti Otthonából ment nyugdíjba 2004-ben, idén, a hűség napján Humanitas díjat vehetett át.

Az 1989 – ben indult soproni hajléktalan ellátásban a kezdetektől tevékenykedett, eleinte a nevelőotthonból kikerült lányanyák és gyermekeik gondozását végezte. Az idő múlásával ez a tevékenység kiterjedt a beköltözött apákra, csecsemőotthoni gyermekekre.

A Kossuth utcai objektum késöbb feltöltődött hajléktalanokkal, s a romániai forradalom következményeként erdélyi családok elhelyezésével, családgondozásával is kellett foglalkozni. Egy éves bánfalvi kitérő következett az idősek otthonában.

Tinczyna Zoltánné Fodor Tamás, Sopron polgármesterétől vette át a díjat. Fotó: Magasi
Tinczyna Zoltánné Fodor Tamás, Sopron polgármesterétől vette át a díjat. Fotó: Magasi


Igazi terepe a gyermekek gondozása, a nehéz sorsú családok támogatása volt. Pályája utolsó időszakában a Családok Átmeneti Otthonának lakóit segítette, gyámolította, s 2004-es nyugdíjazása után még 6 évig szolgálta a rászorultakat ezen a helyen.

Minden nehéz sorsú ember Jutka nénije kivételes empátiával fordult az elesettek, otthontalanok, problémás családban élők, kicsik és védtelenek felé. Munkahelyi hivatalos kötelességét messze túlhaladva, személyes, privát életében is elfogadó szeretettel, elkötelezettséggel, nagy vehemenciával küzdött gondozottjaiért.

Környezete csodálattal, vegyes tisztelettel tapasztalhatta meg, ahogy az otthontalan családok gyermekeivel megosztotta otthona melegét, az éhezőkkel életét, a szomorkodókat vigasztalta, a betegeket ápolta. Harcos igazságérzete megalkuvást nem ismerő természete tiszteletre méltó.
Az igazán hiteles ember az, aki a családjában, a gyermekei szemében is hiteles tud lenni. Tinczyna Zoltánné Juditot mindkét lánya követte az emberek szolgálatát végző úton, hivatásukban gyermekekkel, betegekkel foglalkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisiklott egy vonat Sopronban - A rendőrség három elkövetőt keres - fotók

Kisiklasztottak egy vonatot Sopronban. A bűncselekmény feltételezett elkövetője három 15-20 év… Tovább olvasom