Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Hullanak a vadludak a nagy ködben a Fertő parton - fotók

Szegény madarak nekirepültek a fáknak, vezetékeknek.
˝Akkora volt a köd az éjjel és kora reggel, hogy több lúd is nekirepült a fáknak, vezetékeknek. A Fertő parton jó néhány állattal lehetett találkozni, a szerencsésebbek magukhoz tértek és elrepültek, sajnos nem mindegyik járt így.. ˝ - tudósította a kisalfold.hu-t Göndöcs Evelin.
Fotó: Göndöcs Evelin

Korábban már írtunk arról, hogy a sűrű ködben még a vadludak is eltévednek. A Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársaitól tudtuk meg, hogy Sopronból és környékéről is kaptak az elmúlt napokban jelzéseket furcsán viselkedő, tájékozódni képtelen, földre esett madarakról.

A szakemberek arra kérik azokat, akik látnak repülni képtelen vadludat, próbálják megfogni, tegyék dobozva (ne nejlonszatyorba!)  és hívják fel a 06-30/396-6961-es telefonszámot.

A szakemberek érte mennek, majd meggyűrűzik és szabadon engedik őket a Fertő parton.
 Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.02.17. péntek éjfélig

SŰRŰ KÖD A Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegység térségében nagyobb területen előforduló sűrű köd napközben ritkulhat. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk.

ÓNOS ESŐ A reggeli órákban nem zárható ki néhol kisebb (pár cseppnyi) ónos eső kialakulása. A délelőtti órákban elsősorban az Alföldön van esély ónos eső (< 1 mm) előfordulására. A nap további részében általában inkább az eső a valószínűbb, északkeleten kisebb havazás is előfordulhat, de kisebb körzetekben továbbra sem lehet kizárni gyenge ónos eső kialakulását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megható: megölelhette megmentőjét a kútból kimentett soproni férfi

Az idős férfi a kihűlés határán volt, amikor kórházba került. Tovább olvasom