Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hulladékhasznosító: további vita

Sopron–Fertőrákos - Elvi akadály nem tiltja a Golgotára tervezett hulladékhasznosító létesítését, a környezetvédelmi igazgatóság mindössze hiánypótlásra szólította fel a vállalkozót – ez derült ki a hatósági bejárás óta.

Megtartották a hatósági bejárást a Golgotára tervezett hulladékhasznosítóval kapcsolatban. Mint ismeretes, egy vállalkozó telephelyengedélyt kért hogy a tájvédelmi körzetben hulladékhasznosító üzemet létesítsen (Hulladékhasznosító épülne, Kisalföld, 2007. május 25.). A környezetvédelmi és vízügyi felügyelőség hiánypótlásra szólította fel a vállalkozót, de érdemben nem gördített akadályt a terv elé. A bejárást végző hatóságok állásfoglalása értelmében a fertőrákosi polgármesteri hivatal adja ki a telephelyengedélyt – a szakmai vélemények függvényében.

A Golgotán lakók – zajra és porra hivatkozva – továbbra is ellenzik
a beruházást.

A lakók tiltakozó beadványt küldtek a jegyzőhöz, a környezetvédelmi felügyelőséghez és a bányakapitánysághoz.

– Fertőrákos jegyzője még nem adta ki a telephelyengedélyt, de amennyiben megtörténne, mi a közigazgatási hivatalhoz fordulunk fellebbezéssel – mondta el a golgotaiak nevében Galambos György a Boglárhegyi Víziközmű- és Csatornaépítő Közösség képviselője.
– Szeretnénk, ha a területet rekultiválnák, de nem szeretnénk, ha a por és a zaj zavarná a pihenőövezetet.

Megkeresésünkre Borsos Ferenc, a hulladékhasznosítót létesíteni kívánó vállalkozó elmondta, továbbra is szándéka megnyitni az üzemet. A jövőben hiánypótlásként megküldi a zajszintmérési jegyzőkönyvet a környezetvédelmi hatóságnak.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi menyegző Sopronban

Sopron - Egy németországi nyári táborozás alkalmával ismerkedett össze a soproni Sterlik Nikolett (26) és a madridi Jorge Gonzalo (29). A találkozásból szerelem szövődött, most szombaton pedig már esküvőt tartanak. Amúgy spanyol–magyar módra. Tovább olvasom