Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hulladékgazdálkodás: Minimum harminc százalék az önrész

Sopron - Megjelent a hulladékgazdálkodási rendszerek kiépítéséről szóló pályázati kiírás. A soproni projekt nevesített, tehát elvileg a biztos nyerők között szerepel.
Sopron és a társult települések előtt elvileg megnyílt a lehetőség, hogy kiépítsék az uniós normáknak megfelelő hulladékgazdálkodási rendszert a cséri komplexummal együtt, ugyanis hosszas várakozás után megjelent a pályázati kiírás.

– December 12-től lehet a pályázatokat benyújtani – válaszolta érdeklődésünkre Havas András alpolgármester. – Amint várható volt, számos változtatást kell beépíteni a projektbe. Hogy pontosan miről van szó, az csütörtökön egy budapesti megbeszélésen derül ki, ugyanis az összes ilyen programot átvilágíttatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Mi erre számítottunk, ezért nem készítettük el teljesen a pályázati anyagot, hiszen felesleges pénzkidobás lett volna. A tárgyalások után azonban felgyorsulnak az események.

Arról szó sincs, hogy esetleg kicsúsznánk valamilyen határidőből, sőt, arról sem, hogy esetleg elfogyna a pénz.

Azért, mert egyrészt nincs határidő, másrészt pedig a mi projektünk nevesített. Egy probléma azonban adódhat, ugyanis a kiírás szerint a minimális önrész 30 százalék. Ez jelentős összeg (korábban csak 10 százalékról volt szó), hiszen a program 8–10 milliárd forintos. Hogy pontosan mennyi, az a pályázat készítésekor derül ki. Az önrészről az önkormányzatnak kell dönteni, s ezt követően lehet benyújtani a pályázatot, ugyancsak testületi állásfoglalás után.

Az alpolgármester véleménye szerint az önkormányzat benyújtja a pályázatot, hiszen a Harkai úti hulladéklerakó működési engedélye 2009. június 30-án lejár. Az idő tehát szorít, de kapkodni azért nem kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország legidősebb polgára: Relly néni 108. születésnapja

Sopron - Magyarország legidősebb polgára, Szentirmay Jánosné családja körében ünnepelte meg 108.… Tovább olvasom