Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Hujber János Tüntetni megy a minisztériumhoz

Hujber János soproni vállalkozó tüntetni fog a Belügyminisztérium (BM) előtt.

A mai napig hiába várja, hogy visszakapja az ötmilliós vételárat és az ingatlanra fordított további öt-hat millió forintját Hujber János. A patthelyzet változatlansága okán huszonegy év után úgy érzi, elérkezett az idő, hogy a Belügyminisztérium (BM) előtt transzparensekkel hívja fel a figyelmet arra, milyen lehetetlen és megoldhatatlannak tűnő ügyeket szül a bürokrácia.

Pedig még a 2000-es évek derekán államtitkár nyilatkozott a regionális tévében, kifizetik, aztán maradt minden a régiben. Amikor még reménykedett, őriztette az ingatlant, s állagmegóvásokról is gondoskodott, de két éve már oda sem megy. Minden mozdíthatót elloptak belőle.

Hujber János pályázat útján 1993-ban ötmillióért vásárolta meg a harkai határőrlaktanyát. Vendéglátó-kereskedelmi egységet álmodott belőle. Ráköltött további öt-hat millió forintot: közműveket vezetett be, de aztán a bürokrácia fojtogató polipjai miatt az egész terv befulladt.

Hujber János ügyvédje, dr. Arszin Miklós közölte: ügyfele már két alkalommal kötött adásvételi szerződést arra az ingatlanra, az elsőnél ki is fizette az ötmillió forintos vételárat. Ám a két jogügylet az eladó, a magyar állam hibája, az állami vagyon körüli rendezetlen állapotok miatt nem valósulhatott meg. Nem az arra jogosult személyek írták alá az adásvételi szerződést, így a földhivatal nem is jegyezte azt be.

Hujber János szerint miért kellene neki „használati/bérleti díjat
Hujber János szerint miért kellene neki „használati/bérleti díjat" fizetnie, amikor 21 éve kifizette az ötmilliós vételárat. Fotó: Magasi


A közel két éve megjelent cikkünkben a Belügyminisztérium úgy nyilatkozott, hogy „2007-ben jelezte Hujber János, már nem kívánja megvenni az ingatlant. Emiatt az ügy az állam képviselője és Hujber János közötti elszámolással, továbbá az ingatlan birtokának visszavételével záródhat le. A jogszabályi rendelkezések alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével történik az ingatlanra vonatkozó további döntések meghozatala."

Megkérdeztük a nemzeti vagyonkezelőt, hol tart most az ügy. Válaszuk szerint „ezzel kapcsolatban a BM az illetékes". A BM levelében egyebek mellett az áll, hogy 2012-ben a megyei rendőr-főkapitányságon igényegyeztetés zajlott le a felek között. Hujber János az általa kifizetett összeg kamatokkal történő visszafizetését, továbbá az ingatlan fenntartása és az azon végzett beruházások költségeinek megtérítését igényelte. Igényének tételes számlákkal, bizonylatokkal alátámasztott kimutatására nem került sor.

A vagyonkezelő megyei rendőr-főkapitányság álláspontja szerint Hujber Jánost a jogcím nélküli használat miatt a birtoklás teljes időszakára használati/bérleti díj megfizetése terheli. „A felek eltérő jogi álláspontjának rögzítését követően Hujber János részé-
ről a vagyonkezelővel további egyeztetési kísérletről igénye érvényesítésére indított peres eljárásról nincs tudomásunk" – áll a BM válaszában.

Hujber János ezek után a jövő héten Budapesten a BM előtt fog tüntetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróság elé áll egy örömlány Sopronban

A tiltott kéjelgő Sopron védett övezetében kínálta szexuális szolgáltatását. Tovább olvasom