Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Hová lett hatmilliárd?

Sopron - A kötvénykibocsátásból származó hétmilliárd forintból már csak alig több mint egymilliárd forint található a város elkülönített betétszámláján – Hruby József szerint. Nagy István szerint az előző ciklus hitelei is indokolták a kötvénykibocsátást.

A soproni városvezetés 2009. január 8-án hétmilliárd forintról szóló kötvénykibocsátási szerződést írta alá, melyből csak ötmilliárd került lekötésre, kétmilliárdot azonnal elköltöttek – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Hruby József (MSZP), a pénzügyi bizottság elnöke. – A maradék ötmilliárd forintból mára már csak alig több mint egymilliárd forint maradt, az is a piaci 12–13 százalékos kamatozás helyett csak 9,5 százalékon kamatozik. Ilyen mértékű fejlesztés nem történt a városban, hová lett tehát a pénz? – tette fel a kérdést az elnök, aki azt is hozzátette, félő, hogy a drága kamatra felvett kötvény pénzügyi csődbe sodorja a várost.

A pénzügyi bizottság elnökének felvetésére Nagy István, a költségvetési osztály vezetője kifejtette, a közgyűlés hétmilliárd forint értékű kötvénykibocsátásról döntött. A kötvény-igénybevétel konkrét feltételeit az úgynevezett „Forrásfelhasználási megállapodás" tartalmazza, melyet a pénzügyi bizottság elnöke, Hruby József is ismer. A hitelfelvételre többek között azért volt szükség, hogy az előző ciklusban felvett hitelek törlesztőrészleteit fedezni tudja az önkormányzat. Ennek összege kétmilliárd forint. 3,3 milliárd forint a pályázati fejlesztések önerejét képezi, míg a fennmaradó 1,7 milliárd forintot saját erős beruházásként Sopron fejlesztésére, felújítására fordítja az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangos bútormustra

Sopron - Hét megye huszonhat települését képviseli az a nyolcvankét cég, amelyek részvételével… Tovább olvasom