Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Hosszú távra bérbe adnák a Deák étterem épületét

Sopron - Tulajdonosai hosszú távra bérbe adnák az egykori Deák éttermet. A hajdan legendás vendéglőt több mint tíz éve zárták be. Korábban még arról számolt be a Kisalföld, hogy tulajdonosai tavaly év végén sörözőként szerették volna megnyitni a valamikori Deák éttermet.
Az elképzelések szerint hangulatos, fiatalos pubot alakítottak volna ki az egykor rendkívül népszerű – jó néhány éve bezárt – Deák helyén. Mint kiderült, a vendéglátóhely üzemeltetését már nem kívánják beindítani, sőt, azt is megtudtuk: bérbe adnák az ingatlant.

Megkeresésünkre Pölöskey Dóra, a Tercia Kft. egyik tulajdonosa elmondta, valóban szeretnék kiadni az épületet és a hozzá tartozó kertet. – Kereskedelmi célra, hosszú távra keresünk bérlőt.

A vendéglőt harmincévi működés után, 1997-ben zárták be.

Mindenképpen szem előtt tartjuk a lakók nyugalmát, így kizárólag csendes tevékenység jöhet szóba.

Az épület a vendéglátáson kívül alkalmas lenne üzlet vagy akár fogorvosi rendelő működtetésére is – zárta Pölöskey Dóra.
A Sopron egyik legfrekventáltabb helyén található ingatlan szolid becslések szerint is több mint százmilliós értéket képvisel.

A valaha pezsgő életű vendéglő sorsa több mint tíz éve pecsételődött meg, azóta van lakat a kapun. Évről évre megcsillant az újbóli hasznosítás reménye – sőt, már látványtervek is készültek –, a végleges megoldás azonban még várat magára.

Tulajdonosok, üzemeltetők
A város hajdani legendás találkahelye már az ötvenes években üzemelt, majd egy felújítás után, 1967. október 27-én nyitott meg újból. Harmincévi működést követően, 1997-ben zárták be. 2000 áprilisában a bérleti jogot a Tercia Kft. vásárolta meg a győri Gastron Vendéglátóipari Rt.-től.

Olvasóink írták

 • 3. magyar 2008. február 15. 19:58
  „EMLEKSZEM AZOKRA AZ IDOKRE AMIKOR A DEAK ETTERREMBEN TELT HAZ VOLT,KIVALLO MAGYAR ETELEKKEL,MAGYAR ZENEKARRAL NYUJTOTTAK A VENDEGEKNEK FELEJTHETETLEN ELMENYT ! NEM BESZELVE AZ AKKORI KIVALO,UDVARIAS MAGYAR VENDEGLATOS SZAKEMBEREKKEL ( FELSZOLGALOK,SZAKACSOK,ETTERREM FONOKOK,UZLETVEZETOK ) AKKORIBAN SZOKAS VOLT ,HOGY TUDTAK A VISSZATERO VENDEGEKROL MI VOLT A KEDVENC KAJAJA,ES MAR AMINT BELEPETT A VENDEG MAR MONDTAK IS " JOZSI BACSI- VAN FRISS CSULKOS BAB LEVES " AZ UDVARAIS PINCEREK ! MIKOR FOGNAK EZEK AZ IGAZI MELEG-MAGYAR HANGULATOS ETTERMEK,VENDEGLOK VISSZATERNI !!!??? A REMEK KERTHELYISEGEKKEL !!!!???”
 • 2. Hárs József 2008. február 05. 16:53
  „2. Hárs József 2008-02-05 16:52
  A hajdani Iby-vendéglő 1891-ben nyílt meg, amint felépült a ház. Jóval később a Löbl-tánciskolának adott helyet, majd az Olasz cukrászda és kávéház (Cella Giustoék) működött benne. Majd a második világháború után rövid ideig a Royal kávéház, Ezután már étterem maradt. Homlokzatán a tető magasságában kialakított fülkébe ültették Lapitz szobrász alkotását, a Deák-szobrot, amely az emelet-ráépítés miatt lekötözött a kerthelyiség mélyére. Itt muzsikált a Tendl család cigányzenekara Lajtha László zeneszerző és néprajzkutató örömére (is).”
 • 1. FREDDY/S 2008. február 05. 10:17
  „Jobb később, mint soha, mert a végén úgy jár mint a Gruber szálló, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mérlegelnek - Ha nincs diákigazolvány, akkor leszállás!

Sopron - Több mint százhatvan hozzászólás érkezett a kisalfold.hu fórumára a buszról leszállított… Tovább olvasom