Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Hosszabbítás a mentőállomáson

Sopron nem marad mentők nélkül – ígéri Walter Dezső polgármester. Az Országos Mentőszolgálat vezetői további működési engedélyt kértek az ÁNTSZ-től.
Fotó: Somló Samu Tovább ketyeg az óra: A soproni Árpád utcai mentőállomáson a helyzet változatlan...
Mint ismeretes, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat még az év elején, az Árpád utcai állomás tarthatatlanul rossz állapotaira hivatkozva, december 31-ig adott haladékot az Országos Mentőszolgálatnak, hogy javítson a helyzeten. A soproni mentőknél azonban azóta sem történt semmi. A politikában annál inkább. A parlamenti választások előtt már-már alapkőletételre is sor került az Árpád utcában – ahol az új állomást üzletekkel együtt befektetőkkel építtette volna meg az OMSZ.

Ám a város rendezési terve miatt ott nem kaptak volna a tervre építési engedélyt. Sopron előző városvezetése ezért a kórház területén jelölt ki új helyszínt egy vadonatúj mentőállomásnak.
December 31-ig azonban már csak néhány nap van hátra...
– Megnyugtatok mindenkit, Sopron nem marad mentők nélkül – válaszolta érdeklődésünkre Walter Dezső. A polgármester elmondta, az OMSZ a működési engedély meghosszabbítását kérte az ÁNTSZ-től.
Az új városvezetés – mint megtudtuk – továbbviszi a korábbi tervet, s a kórház területén szeretné megépíttetni az állomást. Nem biztos azonban, hogy ugyanott, ahol azt eredetileg elképzelték, Walter Dezső szerint ugyanis találhatnak annál megfelelőbb helyszínt is.
Szerettük volna megkérdezni az ÁNTSZ és az OMSZ megyei vezetőit is arról, hogy meddig kapott „hosszabbítást" a soproni mentőállomás ügye, ám két napon át tartó többszöri érdeklődésünkre sem értük utol a karácsony előtt szabadságra ment illetékeseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon szülni boldogság

Magyarországon évente százhúsz–százötven nő tudatosan választja otthonát gyermeke… Tovább olvasom