Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Hőség: Sopronban meghosszabbították a fürdőkedvezményt

Augusztus 4-e helyett, augusztus 11-éig fürdőzhetnek a felnőttek is féláron a Csik Ferenc Uszodában, a Tómalmon és a Fertő tavon.

Az országos tisztifőorvos augusztus 5-éig az egész ország területén 2.
fokú hőségriasztást rendelt el. A rendelkezésre álló előrejelzési adatok
alapján a hőhullám várhatóan augusztus 5-e után is folytatódik, így amennyiben szükséges lesz, újabb hőségriasztást adnak majd ki.

A soproni városvezetés – tekintettel az újabb hőhullámra - úgy döntött,
hogy egy héttel meghosszabbítja a korábban bejelentett fürdő kedvezményeket, így augusztus 4-e helyett, augusztus 11-éig fürdőzhetnek a felnőttek is féláron a Csik Ferenc Uszodában, a Tómalmon és a Fertő tavon.

A kedvezmény anyagi fedezetét az önkormányzat biztosítja.

Korábban írtuk:

A rendkívüli hőség miatt Fodor Tamás soproni polgármester munkacsoport megbeszélést hívott össze péntek délelőttre.

Az összejövetelen a polgármester bejelentette: a Lövőr fürdőben, a Tómalmon, illetve a Fertő tavi strandra a felnőttek féláron mehetnek be. A diákok számára a városvezetés már egy hónapja biztosítja a kedvezményes belépést. Az "akció" szombat reggeltő egészen következő hét vasárnapjáig tart.

Elhangzott az is, hogy az önkormányzat magára vállalja a jegyárak közti különbözetet, s azt megtéríti az üzemeltető felé.

 A hőség miatt  az ország jelentős részére narancssárga, vagyis másodfokú  figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A néhány megyére  heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt korábban kiadott  elsőfokú figyelmeztetéseket viszont pénteken visszavonták.  
   
Az előrejelzés szerint pénteken a hőmérséklet délután 30 és  35, késő este 21 és 27 fok között valószínű.   
   
Így a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett  alakulhat Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér,  Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy,  Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten,  ezért ezeken a területeken másodfokú figyelmeztetés van érvényben.  
   
A meteorológiai szolgálat azt írta: az ország délnyugati  kétharmadán fokozódó kánikulára lehet számítani. Délután elsősorban  a Nyugat-Dunántúlon, másodsorban az északi, északkeleti határvidék  térségében kialakulhat néhol zivatar, amelyet átmenetileg viharos  szél, intenzív csapadék, esetleg jégeső kísérhet. Emiatt azonban egy  megyében sincs érvényben figyelmeztetés. Az ülésen, a résztvevők röviden ismertették, hogy az ő szakterületükön a nagy meleg miatt milyen intézkedéseket kellett meghozni.

Elsőként Sáfrány György, a soproni gyógyközpont képviseletében elmondta: a kórház légkondicionáló berendezéseit átvizsgáltatták, több tömbben is működik a legbefúvásos hűtés. A hőség miatt műtétet nem kellett elhalasztani, a betegek ellátása folyamatos. S, hogy ez a következő napokban is így legyen, megerősített műszaki ügyeletet tartanak.

- Hétvégén is reggeltől estig járnak a locsolóautók és hűtik a város útjait - ezt már Kosztka András, a Sopron Holding divízióvezetője közölte.

- A melegben megnő a balesetek kockázata, fokozott óvatossággal kell közlekedni - hangsúlyozta Cserta László alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Molnár Sándor alezredes, a soproni katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője ismételten felhívta a figyelmet arról, hogy érvényben van a tűzgyújtási tilalom. Azaz szabadtéren, erdőkben nem lehet tüzet rakni.

- A Soproni Vízmű a Széchenyi téren felállított egy párásító kaput, ugyanakkor, a városban zacskózott vizet nem osztanak. A fogyasztás korlátozását nem kell elrendelni, ugyanis a rendszer a kapacitásának hetven százalékával működik - ezt már Fiziker András, a vízszolgáltató képviseletében közölte.

Taschekné Fehér Katalin, a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv munkatársa elmondta, a szociális és egészségügyi intézményekben életbe lépett a hőségriasztási terv. Az érintetteknek kiküldték a légkondicionált és igénybe vehető helyiségek listáját.

- Az extrém meleg a hajléktalan ellátásnak is ad feladatot. Számukra például a Magyar utcában, illetve a Kossuth utcában biztosítanak vízvételi lehetőséget  közölte Kunstár Ágnes, a soproni szociális intézmény munkatársa.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpártárolókat épített vonalain a GYSEV

29 helyszínen lett kényelmesebb és biztonságosabb a biciklis közlekedés Új kerékpártárolókat épített… Tovább olvasom