Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Horvát érdemrenddel tüntették ki Firtl Mátyást

A Horvát Köztársaság elnöke a Horvát Pleter Érdemrendet adományozta Firtl Mátyás országgyűlési képviselőnek, az IPU Magyar-Horvát Baráti Társasága elnökének.
A kitüntetést ünnepi fogadás keretében, a köztársasági elnök Kolinda Grabar-Kitarović kiküldöttjétől, Őexcellenciája Dr. Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövetétől vette át Firtl Mátyás a budapesti nagykövetségi rezidencián.
 


A magyar külpolitika nemzetközi fórumokon következetesen képviselt alapvető prioritása volt a Nyugat-Balkán országainak, így Horvátországnak is az európai integrációja. Egy adott történelmi korban a közös jelkép az azonos közösséghez tartozást fejezi ki, a magyar címerpajzs, a magyar királyság, a történelmi Magyarország összes területi egységének címerei között Horvátország címerét is magában hordozza. A magyar-horvát államközösség 816 évig tartó fennállása az egyetemes jogtörténet egyik legmaradandóbb kapcsolata, amely során a két nemzet egymásra nagy hatással volt. A két nemzet tagjai évszázadokon keresztül egymást testvérnemzetnek nevezték. Közös a határunk, közös a történelmi, kulturális örökségünk. Ne feledjük: mi, magyarok támogattuk a szabadságukért küzdő horvátokat, és Magyarország az elsők közt ismerte el a független Horvátországot, és minden igyekezetünkkel támogattuk EU-taggá válását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autók ütköztek Fertőrákos közelében, az egyik felborult

A műszaki mentés idejére teljes útzár van érvényben a Fertőrákos és Sopronkőhida közötti szakaszon.… Tovább olvasom