Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Horn Gyula emlékparkot alakítana ki a soproni MSZP

A soproni MSZP Horn Gyulának emléket állító parkot kíván létrehozni, ott ahol átvágta a műszaki határzár egy darabját.

A Pánerurópai Piknik és határáttörés 24. évfordulóján a Magyar Szocialista Párt Horn Gyulára, Magyarország Miniszterelnökérére emlékezett.

Arra a politikusra, aki 1989. június 27-én Alois Mock osztrák külügyminiszterrel átvágta a műszaki határzár egy darabját, amely a vasfüggöny elbontásának jelképévé vált. Arra a politikusra, aki ebben szimbolikus pillanatban a saját kezével kezdte bontani a szabad Nyugatot és az elnyomott Keletet elválasztó vasfüggönyt, s nyitott utat Kelet-Európa szabaddá és Európa egységessé válásához.

Arra a miniszterelnökre emlékezünk, aki következetesen és sikerrel fáradozott Magyarország demokratikus átalakításán és európai integrációján.

Arra a szocialista miniszterelnökre, akinek kormánya régen látott zuhanás után fejlődési pályára állította a magyar gazdaságot. Felelős nemzetpolitikájával rendezte viszonyunkat a szomszédos országokkal, segítve a határon túli magyarság boldogulását és jogainak érvényesülését.

Ezen az évfordulón arra a baloldali politikusra emlékezünk, akinek örökségében a munkájukból élő emberek, kétkezi munkások, tanárok, ápolók, értelmiségiek a mai napig osztoznak. Akinek öröksége a nehezen élő, de biztonságban boldogulni akaró emberek igazsága.

A Magyar Szocialista Párt Soproni Szervezete egy, Horn Gyulának emléket állító parkot kíván létrehozni, amely méltó módon őrzi Magyarország miniszterelnökének, a rendszerváltoztató politikusnak és elkötelezett európainak az örökségét és emlékét ezen a történelmi helyszínen - közölte a párt helye szervezete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vasfüggöny átvágásának valódi helyére került az emlékkő Sopronban

A soproni önkormányzat a valódi helyszínén állítatta fel a Horn Gyula és Alois Mock 1989. június… Tovább olvasom