Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Honlap segít a díjcsomagválasztásban

A telekommunikációs piacon egyre élesebb a verseny, de a fogyasztói panaszok száma nem csökken. A Tantusz tájékoztatja a fogyasztókat a hírközlési piacon a számukra legkedvezőbb díjcsomagokról, szolgáltatásokról.
– A hírközlési szolgáltatók által hirdetett sávszélesség az esetek döntő többségében elmarad az általuk ténylegesen biztosítottól, de erre alkalmas mérőeszköz még nem létezik, így bírságolásra emiatt még nem került sor – hangzott el tegnap a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) sajtótájékoztatóján, melynek fő témája a fogyasztók megtévesztése és ennek megakadályozása volt.

Dr. Ács Katalin, a hatóság főigazgató-helyettese elmondta, a multicégek telefonos ügyfélszolgáltatóinak „elérhetetlensége" miatt azonban már vetettek ki bírságot.
A tájékoztatón szó esett a szándékolatlan „roamingról" is, ami a határ menti városokban a mobilhálózatok közötti váltást jelenti. Mint kiderült, ha a mobiltulajdonos kellő körültekintés nélkül választ hálózatot, és emiatt négy-ötszörösére emelkedik a számlája, a fogyasztóvédők sem segíthetnek.

– Legyünk figyelmesek és mindig a honos hálózatot részesítsük előnyben – tette hozzá Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője. – Tavaly csökkentek a roamingtarifák, reményeink szerint ez a jövőben az adatforgalomra (MMS, mobilinternet) is kiterjed.
A Tantusz nevű szolgáltatással bárki elkalauzolhatja magát a vezetékes- és mobiltelefon-, illetve internetszolgáltatók által kínált díjcsomagok rengetegében. A független, pártatlan és ingyenes tájékoztató weboldal segít a döntés meghozatalában. Bővebb információ: www.tantusz.nhh.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

135 éves a soproni Egyesített Szociális Intézmény

Sopron - Fennállása 135. évfordulóját ünnepelte a soproni Egyesített Szociális Intézmény. A 235 lakó… Tovább olvasom