Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Homlokzatok szépülhetnek meg a Várkerületen

Sopron - A Várkerület teljes homlokzati felújítására dolgozott ki programot a soproni városvezetés. Az érintettek támogatása elérheti az ötven százalékot is.

– A 2008 és 2013 közötti időszakra vonatkozó, 4,5 milliárd forinttal számoló helyi integrált városfejlesztési stratégia keretében az önkormányzat három év múlva hirdeti meg a Várkerület portálfelújítási programját – fogalmazott Fodor Tamás polgármester. – A projekt költségeinek mintegy felét – uniós és hazai forrásokból – a városvezetés állja. Minden érintett ingatlantulajdonos részt vehet a kezdeményezésben, aki hajlandó önrészt áldozni saját portája – s ezáltal közvetlenül a belváros – megszépítésére. Bizakodóak vagyunk, s úgy gondoljuk, ha valaki rendbe teteti a homlokzatot, erőt adhat a többieknek is, hogy éljenek az egyszeri program lehetőségével. Számításaink szerint az önrész egy- és hárommillió forint között lesz. Annál is inkább várjuk a várkerületiek aktivitását, mivel ezt követően hosszú évtizedekig nem lesz mód ilyen átfogó program kidolgozására.

Számítások szerint a homlokzatfelújításhoz az önrész egy- és hárommillió forint között lesz. Fotó: Magasi Dávid
Számítások szerint a homlokzatfelújításhoz az önrész egy- és hárommillió forint között lesz. Fotó: Magasi Dávid

– A műszaki, illetve a garanciális munkák elvégzésének ellenőrzése a támogatást kapó város feladata lesz. A kivitelezés minden fázisában igen szigorú kontrollt fogunk alkalmazni – szögezte le a polgármester. – Ugyanis nem akarunk olyat látni, hogy néhány év múltán a friss vakolat hullani kezd. Külön problémát jelentenek a falfirkálók, akik ellen már most is az eddigieknél hatékonyabb fellépést sürgetünk. Például vannak már olyan méregdrága festékek, amelyekkel áthúzva a felületet a falfirka egyszerűen lemosható. Nos, véleményünk szerint ezt a költséget kellene a falfirkálókra terhelni. Igazából viszont annak örülnénk, ha a soproniak összefogásának eredményeképpen csökkenne vagy meg is szűnne a sok pénzbe és bosszúságba kerülő graffitizés.

Olvasóink írták

  • 3. Rainbow 2008. április 08. 08:56
    „Valóban dicséretes a kezdeményezés. Mi már éltünk a lehetőséggel, hatalmas segítség volt és tényleg mintha kicserélték volna a házat! Talán ez az első lépés a Belváros szebbé tételére.”
  • 2. FRERRYS 2008. április 08. 06:27
    „Sopron nemcsak a belvárosból áll. Az egységes városkép így nem biztosítható.”
  • 1. joco1 2008. április 08. 05:48
    „Végre egy olyan program mely tényleg a város érdekeit szolgálják, de remélem a pályázatok nem lesznek"titkositva"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hegyközség egy központban

Sopron és környéke - Egy helyen, a Kölcsey utcában lesz május elejétől a Soproni borvidék két,… Tovább olvasom