Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Hogyan tovább, patikusok?

Sopron - Szerdán a testület ülésén kiderült, egyelőre nem épül egészségház a Selmeci utcában. A gyógyszerészek viszont azt ígérték, felújítják a Lenkey és a Táncsics utcai rendelőket.
A soproni gyógyszerészek a kezdetektől ellenezték a Selmeci utcába tervezett egészségházat. Az egészségügyi ellátás színvonalának javítását azonban maguk is fontosnak tartják, ezért komoly ajánlatot tettek le az önkormányzat asztalára. Felvetették, 150 millió forintból elvégeztetnék a Lenkey úti és a Táncsics utcai rendelők teljes rekonstrukcióját, hogy a város biztosítani tudja az alapellátás feltételeit, s az ÁNTSZ se tehessen kifogást. Arra kértük Várnagyi Gergelyt, a gyógyszerészek képviselőjét, hogy a testületi döntés után mondja el, mit tartalmaz az ő ajánlatuk.

– Kollégáimmal együtt örülök a testület döntésének. Természetesen fenntartjuk az ajánlatunkat.

Ha az önkormányzat elfogadja a gyógyszerészek ajánlatát, megszépülhet és meg is újulhat a Lenkey utcai rendelő. Fotó: Magasi Dávid
Ha az önkormányzat elfogadja a gyógyszerészek ajánlatát, megszépülhet és meg is újulhat a Lenkey utcai rendelő. Fotó: Magasi Dávid

Nagyon várjuk a városvezetés jelzését, hogy leülhessünk tárgyalni a terveinkről.

Olyan rekonstrukciót vállaltunk, aminek eredményeképpen egy korszerű, modern, az ÁNTSZ minden követelményének megfelelő rendelőintézet lesz kialakítva. Új lift, új fűtésrendszer, teljes hőszigetelés, járólapozás, festés és ami még szükséges. Ennek fejében azt kértük az önkormányzattól, hogy az épületben rendelő orvosok 30 évig itt maradjanak és a gyógyszertárunk hadd költözzön át az épület földszintjére. Ha a későbbiekben nem biztosítanak annyi orvost, mint a megállapodás tartalmaz, akkor a felújítás költségét az önkormányzat visszafizeti a patikának. A Than Károly gyógyszertár gyakorlatilag ugyanezen feltételek mellett vállalná a Táncsics utcai rendelő rekonstrukcióját – mondta el lapunknak Várnagyi Gergely.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. barbi zamek 2008. október 24. 14:24
  „Ami megvan becsüljük meg s tegyünk azért hogy működő képes és-
  korszerű legyen a város lakok s környéke számára”
 • 22. Tancs Kaszabell 2008. október 14. 22:42
  „Szeretnék tájékozódni, mert kiváncsi vagyok, és ráadásul jogom van hozzá.Hiszen rólam/RÓLUNK/ van szó!
  Az ajánlatot szeretném áttekinteni.Azért is mert már BIZALMATLAN
  lettem.Hogy miért?”
 • 21. joco1azigazi 2008. október 14. 17:03
  „Cicero 2008.10.14. 14:42 csak csendben mondom Neked, itt most nem a polg.mester a "hunyo".! elv-társai a forumon-ill.elötte- nem közölték vele, hogy kár a "gözért" kár kiállni a "projektért, mer az páros -felsöbb utasitásra-döntött, másnap le fogják szavazni öt.”
 • 20. Cicero 2008. október 14. 14:42
  „Fodor Tamás csak halkan mondom, ne csináljon több kárt a városnak, mondjon le!Menjen vissza ahonna jött és ahová már nem várják diákjai.”
 • 19. "SOPRONÉRT" 2008. október 14. 10:22
  „Polgármester - "ÉN úgy látom Sopron azzal válhat sikeressé ha közösségként él és dolgozik, ha város önkormányzata figyelemmel van a polgárok elvárására "(Mély garázs megnyítása)
  Fodor Tamás - így folytataja, a "Következő évekekben számitok Önre. Számitok véleményére, kritikájára, javslatára.( nagycenki kútfurás)" Számomra az Önök szolgálata fontos. Én minden soproni polgár polgármestere kívánok lenni. Tisztességes gazdálkodást vezetünk be, (soproni futbal ügy)megfékezzük a túlzó áremelkedéseket. ( TÁVHŐ) Mindenki számithat rám- "igy fejezte be mondanivalóját.”
 • 18. joco1azigazi 2008. október 14. 10:01
  „Milyen jo lenne, ha Várnagy Ur itt is reagálna, mint más politikus már megtette.”
 • 17. joco1azigazi 2008. október 14. 05:40
  „A törvényeség hiánya! 2008.10.13. 09:34 :nem védeni akarom a jegyzöt- nem érdemli meg-,de a zártülést Simon dr. kérte.”
 • 16. hebenes interjúja 2008. október 13. 20:51
  „hebenes interjúja:

  A nyílt levél értelmezése egy soproni gyógyszerész szemszögéből:

  1. A városvezetés biztosítja a befektető bevételeit= A városvezetés biztosítja Várnagyi Gergely Úr bevételeit!
  2. ...nem kérték ki a lakosság véleményét, ezért a város érdekében változtassák meg korábbi döntéseiket= nem kérték ki a Várnagyi Gergely véleményét, ezért a Várnagyi Gergely érdekében változtassák meg korábbi döntéseiket!
  3. Kéréseinket az itt lakó és dolgozó emberek, a város érdekében tesszük, hogy Sopron gyógyszerészete a soproniaké maradjon= Kéréseinket az itt lakó és dolgozó emberektől kérjük, és Várnagyi Gergely érdekében tesszük, hogy Sopron gyógyszerészete Várnagyi Gergelyé maradjon!

  A négy pont ellentmondásait a szerződés áttanulmányozás után mondja majd el a gyógyszerész asszony!”
 • 15. hebenes 2008. október 13. 20:20
  „Igaza van Csaba Zsuzsannának szerintem is a patikusoknak kell mennie a PMH-hoz. Tegyenek egy hivatalos ajánlatot a képviselő testületnek.
  Helyi gyógyszerész mesélte,hogy amikor privatizálták a soproni patikákat, " átmenetileg" testületi tag volt egy mostani patika tulajdonos, ebből adódó érdekes párhuzam az, hogy amikor a privatizált patika monopoliuma veszélybe került a testület rögtön tudta, hogy kell szavazni. Mi is lehetet a testület tényleges motivációja a döntésben, ha nem nem lesz felújítás??? Szerintem egyértelmű!!!”
 • 14. Csaba Zsuzsanna 2008. október 13. 19:19
  „11 és 12!
  Teljesen egyetértek veletek!
  De jó lenne,ha mi is besegítenénk!
  "Bombázni" a PMH-t és a gyógyszerészeket!
  Az utóbbiak ne azt várják,hogy őket keresse a PH,hanem ők menjenek, mégpedig gyorsan! Már a tegnap is késő...!”
 • 13. A törvényeség hiánya! 2008. október 13. 09:34
  „jegyző úr, hogyan lehetett zárt ülést tartani az egészségház ügyében. ismételten megsértett az önkormányzati törvényt?”
 • 12. joco1azigazi 2008. október 13. 09:06
  „Várnagyi Gergely:"Természetesen fenntartjuk az ajánlatunkat. " természetesen mi pedig várjuk annak megvalosulását.
  Várnagy:"Nagyon várjuk a városvezetés jelzését, hogy leülhessünk tárgyalni a terveinkről. " nem várni, hanem lépni kell, fel/megkeresni az ön.korm. vezetését.”
 • 11. Cirkusz és háború helyett megértésre lenne szükség a városvezetésben. 2008. október 12. 19:37
  „A városvezetésnek a soproni polgárok és a soproni vállalkozók ajánlata mellé kell ett állni. Hiszen választási igéreteik ezt fekteén fehérem tartalmazták.Várnagyi Gergely tösgyökeres soproni család gyermeke. Megvalósításra váró igéretével, hű volt a
  soproniakhoz, hű volt a városhoz. Több ilyen emberre lenne
  szükség. Nem cirkuszokra, nem háborúkra van a vezetés és polgárok között, hanem megértésre.Majd ezekután Sopron újra nagy és méltó lesz régi hirnevéhez.”
 • 10. Zs 2008. október 11. 19:16
  „Amnézia
  "Fekete-fehér" kérdésére válaszolva:
  -Egy új korszerű rendelőbe.
  Nekem is van egy hasonló kérdésem:
  -A magyar állampolgároknak mi jobb? Egy toldott gatyájú egészségügyben gyógyulni, vagy egy új, korszerűben?
  Eldöntendő kérdésemre várom őszinte és rövid válaszát. A vagy B”
 • 9. Amnézia 2008. október 11. 18:34
  „Csak egy szerény kérdésem volna, hogy a soproni polgárnak mi a jobb ha egy toldot gányolt rendelőbe kell járni vagy egy új korszerű rendelőbe? Azt tudom, hogy a Várnagy úrnak mi a jó és ha valaki azt mondja, hogy ő soproni akkor téved.”
 • 8. kisfiu 2008. október 10. 16:20
  „annyit tudok,hogy a walter ba-eknak kellett volna hagyni,es befelyezni,megnyitni a melygarazst!legalabb lett volna egy kis
  penz a lenkei,es a tancsics utcai rendelokre.nem kellett volna
  huzni meg most is az idot,annak a˝sok tul okos egyugyu varosvezetonek˝akik meg mindig azon torik afjuket,hogyan lehet
  meg most is keresztbetenni!en egy gyerek! latom hogy mi folyik
  a varosvezetesben hat lehet,hogy jo lennek polgarmesternek is! hurra,hurra,hurra!!!”
 • 7. miracle 2008. október 10. 16:07
  „Udi
  Mondok egy másik verziót:
  Állomás patikán ott virított az A4-es papír nem túl régen a fidesz által megtámogatott patikushiszti idején: "Első gyógyszertár megnyitott: évszám, utolsó bezár: évszám?"
  Nos mondanom sem kell az "aggodó" alig vizet prédikáló, de bort ivó tulaj az elsők között volt, aki kihasználva a lehetősége, máris nyitott újat!”
 • 6. Udi 2008. október 10. 12:46
  „hebenes!
  Ez nem így szokott működni... A patikus szeretné megtartani a patikát, mert neki hosszútávon az éri meg. Aztán jön egy multi, lekérdezi a forgalmi adatokat (joga van hozzá), és a szomszéd épületben nyit egy új, modern, mindennel felszerelt patikát. Ha 1-2 évig nem nyereséges, neki az sem baj, van tartaléka - a "régi" meg megdöglik mellette...
  A tervezetre én is kíváncsi vagyok, nem csak Sopronban lehetne alkalmazni.”
 • 5. SOPRONI 2008. október 10. 08:20
  „Tisztelt Várnagyi gergely úr!

  Az ajánlatot nem csak fenntartani kell, hanem

  MEG KELLENE VALÓSÍTANI AZ IGÉRTEKET!!!!!!”
 • 4. hebenes 2008. október 10. 08:11
  „Szerintem miután a patikusok megszerezték a monopolhelyeket arra hivatkozva, hogy a városvezetés a helyi vállalkozókat támogassa, elfogják adni a multi gyógyszertárláncoknak patikáikat. Ez a jövedelem nem a várost fogja illetni, hanem őket, a városvezetésnek garanciát kell erre kérnie, hogy ez nem történhet meg!!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól reagáltak a határnyitásra

Mosonmagyaróvár - Nem járt kedvezőtlen bűnügyi mutatókkal a schengeni határnyitás – derül ki a… Tovább olvasom