Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Hogyan kerülhetők el a strandbalesetek?

Idén még nem történt baleset a soproni és környékbeli fürdőhelyeken. Az előírások betartásával és odafigyeléssel elkerülhetők a sérülések.
Megkezdődött a nyári szezon, a soproni és környékbeli strandok máris tömegeket vonzanak. Baleset idén még nem történt, viszont könnyen jön a baj, ha a fürdőzők eltekintenek az előírásoktól. A Lövér fürdőben tavaly egy gyermek csúszott el, s a lábát ütötte meg, a Fertő tónál izomhúzódást szenvedett az egyik strandoló, miután fejest ugrott, míg a Tómalomnál néhányan lehorzsolták magukat.

A balesetek elkerülése miatt a fürdőüzemeltetők és úszómesterek idén is felhívják a strandolók figyelmét arra, hogy a nagy forróságban felhevült testtel ne vessék bele magukat a habokba, mielőtt vízbe mennek, tusoljanak le.

A szülők legyenek együtt gyermekeikkel és ne engedjék őket mély víz közelébe. Elkerülhetők a méhek és darazsak, így a csípések is, ha az élelmiszereket gondosan elzárják a vendégek.

Kiemelendő, hogy a Fertő tó alacsony vízszintje miatt mostanában nagyon veszélyes fejest ugrani, a vízépítési munkálatok következtében pedig mind a víz alatt, mind a parton előfordulnak kőtörmelékek, ezért ügyelni kell, hova lépnek a fürdőzők. Annak érdekében, hogy szilánkok ne sértsék fel a strandolók lábát, a vendéglátóegységek csak műanyag poharakban árulnak italt, ennek ellenére fő az elővigyázatosság.
Gyakran veszélyeztetnek másokat a medence széléről ugráló fürdőzők, ezért kérik őket, körültekintően vegyék igénybe a medencét. Balesethez vezethet az is, ha a vendég ittasan vagy betegen fürdőzik.
A strandolók probléma esetén forduljanak az úszómesterhez. A fürdőhelyeken elsősegélynyújtás mindennap van, a Fertő tónál hétvégente orvosi ügyelet is működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ágfalva polgármestert választott

Gaál István egyedüli jelöltként lett befutó tegnap az Ágfalván tartott időközi… Tovább olvasom