Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Hogy ne legyen több tragédia!

Nem a megbotránkoztatás volt az előadók célja, hanem a figyelemfelkeltés és a megelőzés.

Ezentúl csak a kijelölt átkelőhelyeken fognak közlekedni azok az egyetemisták, akik végighallgatták kedden este a GYSEV és a rendőrség szakembereinek előadásait az egyetem közgazdaság-tudományi karán.

Az arcokra kiült a döbbenet, amikor fényképekkel illusztrálták számukra, mit tesz egy autóval vagy egy emberi testtel a többtonnás, mozgó vonat. Nem a megbotránkoztatás volt az előadók célja, hanem a figyelemfelkeltés és a megelőzés. Legalább az a hatvan-hetven fiatal ne közelítsen úti céljához a síneken keresztül, akik részt vettek az előadáson. Nem fognak...

Konrád György, a GYSEV üzembiztonsági szakembere és Kovács Miklós alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője komolyan vették a feladatot és részletesen bemutatták szakterületüket.

Az előadást annak érdekében szervezte meg az egyetem hallgatói önkormányzata, hogy minél szélesebb körben ismertté váljanak a vasúti közlekedés veszélyei.

Az apropót a közelmúlt két tragédiája adta: egy 24 éves végzős egyetemista nem a kijelölt gyalogátkelőhelyet használta és elsodorta egy motorvonat, egy 62 éves férfi pedig a sorompónál a piros jelzés ellenére lépett a vonat elé.

Mindkettőjükre emlékeztek a kedd esti előadáson: a Kossuth utcai átjáróban történt balesetet követő perceket kamerák rögzítették, ezt is levetítették, az egyetemisták pedig társuk emlékére gyertyákat is gyújtottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáz nélkül Sopronban: kezdik a javítást

Sikerült megelőzni egy balesetet, ám a héten biztosan gáz nélkül maradnak a Frankenburg út 2. szám alatti ház két lépcsőházának lakói. Tovább olvasom