Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Hógolyóztak, énekeltek Sopronban - Gázpisztolylövés a levegőbe

A napokban éjszaka egy baráti társaság italozás után sétálgatott Sopronban, majd az egyik családi ház ablakát hógolyóval megdobták. A tulajdonos gázpisztollyal a levegőbe lőtt.


Szombaton éjfél körül egy baráti társaság egy borozóból kijövet jókedvűen sétálgatott. A fiúk és lányok jól érzeték magukat, énekeltek, hógolyóztak.
Az egyik hógolyó azonban eltalálta az egyik családi ház ablakát.

Erre a tulajdonos kiment az utcára, a szóváltást követően visszatért a lakásba. Kis idő múlva a férfi egy gázpisztollyal tért vissza, majd egyet a levegőbe lőtt. Azonban személyi sérülés nem történt.

A fiatalokat a kiérkező rendőrök előállították.

Az ügyben csoportos garázdaság, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás - tudta meg portálunk a Soproni Rendőrkapitányságon.

A nyitókép illusztráció.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. annobon 2010. december 14. 09:00
  „26-hoz: "Igazságügyi fegyverszakértő által végzett kísérletek eredményei azt mutatják, hogy még a legnagyobb gáznyomású 9 mm PAK öntöltő gáz-riasztó tölténynél is csak 1-2 centiméter távolságból, vagy rászorított csőtorkolat mellett lehet 4-6 centiméter behatolási mélységű sérülést okozni. Ez pedig azt jelenti, hogy hacsak nem szemre, halántékra, vagy verőérre szorítva sütjük el a fegyvert, a komoly sérülések kizárhatóak." Ott olvasható a hacsak szócska, a Te sztoridra ez vonatkozik. Szemre szorítva és közvetlen közelről persze lehet veszélyes, de mondj egy olyan ember által kitalált eszközt, amellyel ne okoztak volna másiknak sérülést. Csavarhúzó, kalapács, almahámozó, dezodorból kijövő meggyújtott gáz (álá "lángszóró"), féltégla, és sorolhatnám napnyugtáig! Például Erzsébet királynét (Sissy) egy reszelővel szúrták halálra! Egy biztos, gázpisztolyról még nem hallottam olyat, hogy valaki meghalt volna tőle (ami persze nem azt jelenti, hogy esetleg a nagyvilágban nem történt ilyen)...”
 • 30. Beex 2010. december 14. 08:56
  „Biztos mert megfélemlített, megijesztett másokat..
  Ezek után nem is merem kidurrantani a kollégám füle mellett a papírzacskómat.. :)”
 • 29. Hunicum 2010. december 14. 08:32
  „Ha nem engedélyköteles és úgy lehet vásárolni mint 20 dkg párizsit, akkor a saját udvarán miért nem durrogtathat kedvére a levegőbe?”
 • 28. Beex 2010. december 14. 07:28
  „Ezentúl óvatosan vásároljon mindenki a gyereknek a majálisokban kapható "kapszlis" pisztolyokból, mert előbb-utóbb ezek miatt is lehet menni a rendőrségre... :)”
 • 27. bleee 2010. december 13. 21:35
  „Betört ablak? Leszakadt fül? Semmi? Mi van itt? Ember embernek farkasa? Vihar a biliben.”
 • 26. zeta62 2010. december 13. 21:30
  „24. annobon 2010.12.13. 17:55
  Bocs a 22-ben a 19-re reagáltam nem a 16-ra! Sorry!

  Az ismeretségi körömben él olyan srác, akinek több órás műtéttel mentették meg a szeme világát, a töltény-patron-lőszer ( a megfelelő aláhúzandó :D ) kirepülő darabkája jóvoltából...
  Mellesleg mindenki azt állít, amit és ahogy akar.”
 • 25. Hombre 2010. december 13. 20:50
  „Ígérem,ha nálunk ilyen lesz,én baseball ütővel megyek ki,hogy megkíméljek mindenkit a felesleges vitáktól!”
 • 24. annobon 2010. december 13. 17:55
  „Bocs a 22-ben a 19-re reagáltam nem a 16-ra! Sorry!”
 • 23. annobon 2010. december 13. 17:52
  „20-hoz: feleslegesen vitatkozol, hiszen én azt hangsúlyoztam, hogy a gázpisztolyokhoz nem LŐSZERT használnak, hanem töltényt. (Amúgy jól mondod, a köznyelv patron kifejezést is haszál, ami szintén megállja a helyét.) Lényeg, hogy nem lőszer! Javaslom minden érdeklődőnek az alábbi szakoldal tanulmányozását:

  http://www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/faq.28.php

  Ebből idézek egy keveset, ha valaki nem akar "másolni-beilleszteni": "Kérdés: A gáz-riasztó fegyverek 1 méteren belül halálosak?

  Válasz: Vélhetően a gáztöltények dobozán található - idegen nyelvű - figyelmeztetésből származó félreértés, miszerint 1 méter alatt egészségkárosodást okozHAT. Ez azonban leginkább olyan elővigyázatossági szöveg, mely a későbbi jogviták, felelősségi perek elhárítását szolgálja. Hasonlít ahhoz, hogy az USA-ban forgalomba kerülő mikrohullámú sütőkre ráírják, hogy élő állat szárítására nem alkalmasak. A gyakorlatban több vizsgálat is igazolta, hogy a gáz-riasztó fegyverek rendeltetésszerű használat mellett semmiféle testi sérülés okozására nem alkalmasak. 30 centinél messzebbről csupasz bőrfelületre rálőve még a torkolattűz vagy a kirepülő elégetlen lőporszemcsék által okozott megpörkölődésnek is igen kicsi a veszélye. Igazságügyi fegyverszakértő által végzett kísérletek eredményei azt mutatják, hogy még a legnagyobb gáznyomású 9 mm PAK öntöltő gáz-riasztó tölténynél is csak 1-2 centiméter távolságból, vagy rászorított csőtorkolat mellett lehet 4-6 centiméter behatolási mélységű sérülést okozni. Ez pedig azt jelenti, hogy hacsak nem szemre, halántékra, vagy verőérre szorítva sütjük el a fegyvert, a komoly sérülések kizárhatóak. Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a gáz-riasztó fegyverrel akkor okozható a legsúlyosabb sérülés, ha fejbecsapunk vele valakit."”
 • 22. annobon 2010. december 13. 17:44
  „16-hoz: először is eddig senki sem beszélt a közvetlen-közelről történő arcullövésről (gázfegyóval)! Konkrétan a 4-es hozzászóló oltári nagy marhaságára reagáltam, aki ezt írta: "a P99-esemmel 20centivel a fejeb mellé lövök riasztó lőszerrel,maradjunk annyiban hogy 6fele szakad a füled,és életed végéig süket maradsz...." Másodszor pedig a gázfegyverrel történő ´arcullövés´ nem okoz súlyos testi sérülést, pláne nem maradandót! Ezzel kapcsolatban mindenki szíves figyelmébe ajánlom az alábbi videót, amelyen egy igazi "humán" teszt látható:

  http://www.fegyvervideo.hu/articles.php?article_id=884

  Végezetül megnyugtatok minden aggódót, hogy természetesen nem kívánom magamnak, hogy bárki arcul lőjön gázfegyverrel, mert marha kellemetlen tud lenni! /Lásd a fenti videót!/”
 • 21. Hombre 2010. december 13. 17:30
  „Aki azt mondja hogy a gáz pisztoly semmi sérülést nem okoz,az tartsa az arca elé 20-30 centire,és süsse el. Érdeklődve várom a beszámolóját hogy mi történt.”
 • 20. Deejay 2010. december 13. 16:13
  „Annobon! Akkor maradjunk a köznépiesitett nevénél: Gáz és riasztó patron.
  A BM-nél eltöltött időszakom alatt találkoztam pár gáz riasztó fegyveres esettel,de ha úgy gondolod újrafilozofálnád a gáz riasztó fegyverek működésének és hatásainak az elveit,várunk a gazdasági osztályon egy érettségivel és apeh igazolással.Fel vagy véve,köztisztviselői fizetéssel. :)”
 • 19. zeta62 2010. december 13. 15:57
  „16. annobon 2010.12.13. 13:25

  Azért mondjuk azt ne próbáld ki, hogy közelről az arcodba lőjenek gáz, riasztó fegyverrel, vagy akár vaktölténnyel...
  Mellesleg az ilyen jókedvúen sétálgatók miatt vannak oda a közterületek.
  A gázpisztollyal levegőbe lövés mondjuk max a randalírozókban keltett megbotránkozást, ezért elég gáz a garázdaságot ráhúzni...”
 • 18. miracle 2010. december 13. 14:31
  „Túrabakancs
  Nem a zajkeltés volt a baj, hanem, hogy ablakot hógolyóztak.”
 • 17. Nikóca 2010. december 13. 13:45
  „És miért általánosítanak? Vannak fiatalok, akik beérik annyival, h hazafelé kicsit énekelnek pityókás hangulatban. Nem törnek-zúznak, randalíroznak, hazáig dalolásznak, majd csendben ágynak esnek. Megannyi fiatal csoportosulás indul útnak nap mint nap, s ha közülük 1-2 balhét csinál (nyilván neveletlen, utcán edződött, tiszteletlen suhancok), máris az egész generáció le van írva. Senki se menjen szórakozni, vagy ha igen, akkor ne igyon, v ha már iszik, akkor ne érezze jól magát, de semmiképp se énekeljen. Nem kell minden apró morzsácskát kenyérré dagasztani. Megteszi azt a média helyettünk. A gázpisztolyos háziúr is talán csak sztereotip. Vagy igaza volt? Nem ez az egyetlen (s végképp nem a helyes) módja az igazságszolgáltatásnak. Aztán meglehet, hogy valóban suhanc kölykök, akiket rendre kéne nevelni. De akkor sem ildomos általánosítani. A negatív talán épp a KIVÉTEL, s mint olyan, épp ezért hírérték. Hm?”
 • 16. annobon 2010. december 13. 13:25
  „13-hoz: bocs de a 6-oshoz én is azt írtam, hogy valszeg igaza van (8-as HSZ). Amúgy meg 14 évig voltam hivatásos katona, sokáig volt éles önvédelmi pisztolyom is és jelenleg is birtokomban van (viselési engedéllyel) gázfegyver. De nem akarok Veletek erről vitát nyitni, mert magukat szakértőknek kikiáltókkal nem érdemes vitatkozni. Javaslom nektek (reklám helye) a NetHírlap "fegyverek" fórumoldalát, ahol igazi szakértők vannak regelve. Ott próbáljatok meg érdemben hozzászólni a dolgokhoz. Amúgy engem is megtaláltok ott, szintén "annobon" nicknévvel! Esetleg folytassuk ott, mert a jelen cikkhez ez már úgysem kapcsolódik annyira...”
 • 15. Alpokalja 2010. december 13. 13:24
  „Való igaz... A kukaborogatós randalírozók mások...
  Ők is csak egy borozóból (sörözőből, kocsmából, stb.) jönnek ki, csapatosan vonulnak az utcán, jól érzik magukat és énekelnek. Esetleg az, amit ők éneknek gondolnak, a külső szemlélő számára csak artikulátlan üvöltésnek tűnik. Aztán jön az ihlet, meg ami az útjukba esik. Itt most egy gázpisztolyos, félálomban lévő fazon került az útjukba, nem a buszmegálló plexije. Ki tudja, mi lett volna, ha két utcával arrébb jutnak. A szomszéd autójának a tetején is ilyen jókedvű fiatalok gyalogoltak végig...”
 • 14. Mankapunka 2010. december 13. 13:22
  „Szerintem ez minden hétvégés eset,nincs benne semmi extra,csak fölösleges papírtologatás lesz belőle.

  Ezt akkor ott éjjel kell keményen az emberekben nyomatékosítani,hogy többet illyen ne legyen.”
 • 13. Karesz 2010. december 13. 13:19
  „Kedves Annabon, a 4-es versenyzőnek igaza van. Sosem értettem miért mondanak olyanról véleményt az emberek, amihez nem értenek.. Olvasgassál kicsit a gázpisztolyok után..
  Amúgy van egy olyan érzésem, hogy a 6-os jól beszél..”
 • 12. annobon 2010. december 13. 13:18
  „9-hez: hát igen. ha már egyszer az osztrák hadsereg nem támadott meg minket, ilyen "hadi" hírekkel kell beérnünk. :)))”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűségnap Sopronban- átadták a legrangosabb kitüntetéseket

Az 1921-es nevezetes népszavazásra emlékezve tartották meg vasárnap a hűség napját Sopronban a Liszt-központban. Tovább olvasom