Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hőbörög az utas, mint a soproni vonaton? Le is szállíttathatja a jegykezelő

A legjobb persze az lenne, ha mindenki betartaná a szabályokat, ugyanakkor renitens utas mindig akad. Szavazás.
Mint megírtuk, olvasónk a hétvégén Sopron-Győr között utazott, amikor a három eléggé ittas állapotban lévő ember elkezdett hangoskodni. Jött is a kalauz, aki természetesen kérte (volna) a jegyeket.

A helyzet eldurvult, majd egy fiatalember megunta a dolgot. Egyszerűen felállt a helyéről és letessékelte a vonatról a csapatot.

Az eset kapcsán azt kérdeztük a GYSEV-től: mit tehet a jegyvizsgáló?

Amennyiben a jegyvizsgáló azt tapasztalja, hogy egy, vagy több személy érvényes menetjegy, vagy bérlet nélkül utazik a vonaton, illetve olyan magatartást tanúsít, amellyel a többi utas nyugalmát zavarja, felszólítja a menetjegy megvásárlására, valamint a zavaró viselkedés beszüntetésére.

Ha ez nem történik meg, a jegyvizsgáló felhívja az érintett utasok figyelmét, hogy a következő állomásnál, kizárhatja őket az utazásból, tehát leszállítja őket a vonatról.Amennyiben az utasok a felszólítás ellenére sem hagyják el a vonatot, illetve abban az esetben, ha valamilyen inzultus éri a jegyvizsgálót, joga van azonnali rendőri intézkedést kérni.

Az új, Flirt vonatokon már kamera is rögzíti, hogy mi történik az utastérben. Fotó: kisalfold.hu
Az új, Flirt vonatokon már kamera is rögzíti, hogy mi történik az utastérben. Fotó: kisalfold.hu


A vasúttársaság és a rendőrség megegyezése értelmében ilyen esetben az előre rögzített számot hívhatja a jegyvizsgáló. Amennyiben indokolt, az adott vonat nem indul tovább addig, amíg a rendőrségi intézkedés megtörténik.

Portálunk úgy tudja, hogy ez esetben nem volt rendőri intézkedés.

Tudósítónk személyleírása kapcsán próbáltuk megkeresni a fiatalembert is, Több farádival, környéken élővel is beszéltünk, akik hallottak az esetről, de ők sem tudták pontosan beazonosítani a férfit.

A kisalfold.hu-n természetesen szeretnénk bemutatni őt olvasóinknak, így amennyiben magára ismerne, úgy kérjük jelentkezzen az online@kisalfold.hu címen


Nem is olyan régen, éppen fordított eset állt elő: akkor egy utasnak segített a jegyvizsgáló

2012. májusában a GYSEV Sopron-Szombathely között közlekedő járatán az egyik utas a jegyvizsgálót bántalmazta. A személyvonaton utazó az a férfi először az egyik utassal keveredett szóváltásba.

A vita tettlegességig fajult, azonban a jegyvizsgálóknak sikerült megnyugtatni a férfit, aki ekkor leült. Időközben a szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók átterelték az utasokat az első két kocsiba.

A férfi ismét kötözködni kezdett ugyanazzal az utassal, akivel korábban is összevitatkozott. Többször megütötte, majd rugdosni kezdte.

A jegyvizsgáló ismét próbált közbeavatkozni, nehogy az utas komolyabb sérüléseket szerezzen. A férfi azonban őt is megütötte. A jegyvizsgálók ekkor értesítették a rendőröket, akik Bükön már várták a vonatot és elszállították a dühöngő férfit - írtuk meg annak idején.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar nyelvet bemutató műsort indít az ORF

Magyar nyelvet oktató és bemutató műsort indít az ORF (Osztrák Rádió és Televízió), az első adás… Tovább olvasom