Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Hivatalosan véget ért az adventi vásár: az új helyszín bevált

A soproni Várkerületen megtartott adventi vásár hivatalos programjai véget értek, ám néhány árus még várja a vásárlókat.

A Bástya gödörben és a környékén a jövőben további programokat is tartanának.

– Az új helyszín, mármint a Várkerület, új kihívásokat jelentett, fő célunk volt, hogy a látogatók és a vásározók is elégedettek legyenek – mondta el Nyerges Ferenc, a szervező Pro Kultúra nonprofit kft. ügyvezető igazgatója. – Fontos volt a színpad, a faházak jó elhelyezése és a közlekedés megszervezése. Azt akartuk elérni, hogy a soproniak kijöjjenek a Várkerületre, itt találkozzanak és beszélgessenek ismerőseikkel. Jó volt látni, hogy a Várkerület ismét ˝régi fényében˝ ragyogott. Úgy véljük, a műsorok is nagy sikert arattak, hiszen a helyi értékek bemutat(koz)ása mellett olyan nagynevű művészek is felléptek, mint Tolcsvay Béla vagy a Makám együttes.

Pár kereskedő és az italárusok még várják a kilátogatókat. Fotó: P. H. L.
Pár kereskedő és az italárusok még várják a kilátogatókat. Fotó: P. H. L.

Az igazgató hozzátette, a közönség szívesen fogadta a karácsonyi sétálóutcát, amelyen értékes kézműves- és iparművészcikkeket lehetett vásárolni. A sláger a langalló, a kürtőskalács és a forralt bor volt. Összességében az új helyszín bevált, és a tanulságok leszűrése után érdemes a térre további rendezvényeket is szervezni.

Az adventi vásár hivatalos programsorozata az elmúlt vasárnapi ünnepi gyertyagyújtással véget ért. Ám néhány kereskedő és az italárusok december 27-ig még várják a kilátogatókat.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. mindigatutit 2009. december 23. 16:08
  „azért választjuk őket,hogy minket képviseljenek”
 • 25. Kuvasz 2009. december 23. 15:51
  „Kedves Orfeusz!
  Ez nem politikai fórum. Ha nem tudsz érdemben írni, inkább ne tedd. Egyébként ötlet lenne, ha valaki kérdezne. De nem kérdez senki, a csodálatosnak minősített városveetés pedig dönt, azt kapja a nép, amit odadobnak neki.”
 • 24. FZ 2009. december 23. 10:05
  „Szerintem nem volt hangulatos az új helyszín. Remélem a Fő tér felújítása után visszakerül oda a rendezvény.”
 • 23. lolita 2009. december 23. 09:35
  „Kürtöskalacs a tesconal 380 es finom! Becsi adventpiarcon pedig 4 euroert arultak a Magyarok,igaz eleg draga ezert nem is vettem de a hangulat nagyon jo volt forro puncs melett,es meg havazott is!”
 • 22. Orfeusz 2009. december 23. 09:19
  „A kifogások sorolásában és a negatív hozzállásban itt Sopronban is jók tudunk lenni. Tenni: azt már nem!
  Várjuk a sültgalambot, aztán ha nem jön, csodálkozunk és másban keressük a hibát!
  Áldott Karácsonyt minden beírónak és nem beírónak! Boldog Újévet Mindenkinek! - legkésőbb júniusban végre eljön Magyarország felszabadulása is!!! Nehéz nyolc éve volt Hazánknak! Hajrá Sopron! Hajrá Magyarország!”
 • 21. Filtec 2009. december 22. 22:07
  „A bódék hátulját láttátok? Azt a sok fehér 230 V vezetéket feltekerve, drótozva...stb?
  Lehangoló látvány volt.


  Aztán az első napokban 1 (azaz egy darab) szemeteskuka volt az asztaloknál. Persze csurig poharakkal, meg R=1 méter sugarú körben a földön.

  A káposzta meg a 2 bódé közt. Mellette 1 cm-re várakoztak a vásárlók a bogrács felett. Akár bele is pis... -hattam volna, senki nem vette volna észre. KÖJÁL!! Merre voltál este? (jó, ma nem így hívják őket.)

  A hangosítás többször sz@r volt. Volt, mikor recsegett a mikrofon (kontakthiba), volt, hogy gerjedt....
  Ki csinálta? Nemes?

  A legjobb az egészben, hogy ki lettek VEZÉNYELVE az óvodások, iskolások. Ők legalább klassz műsort csináltak.
  Az Fáys lány az Ave Mariát énekelte, komolyan megkönnyeztem, olyan szép hangja volt. Gratulálok neki.
   ”
 • 20. ittahola 2009. december 22. 22:06
  „"érdemes a térre további rendezvényeket is szervezni"
  na most várkerület vagy tér?!:D”
 • 19. zsuzsa63 2009. december 22. 21:34
  „kiváncsi leszek, hogy májusban a valétáló nymeseket hova fogják terelni, ha már mindenki ls minden útban van a Főtéren?!!!!!!! Mindannyiotoknak békés ünnepeket, és levelezésben gazdag új évet kivánok!!!!!!!!!”
 • 18. Cerwin 2009. december 22. 20:56
  „Az új helyszín lehangoló volt. Semmi hangulat. Jobb volt a Fő tér, de a Széchényi tér is jobb lenne.”
 • 17. BsBe 2009. december 22. 20:50
  „a tanulságok leszűrése után érdemes a térre további rendezvényeket is szervezni. milyen térre? Igaza van annak, aki azt írta, semmi hangulata nem volt. Ez volt az utóbbi évek legpocsékabb ötlete, a karácsonyfát ledugni a gödörbe, hogy még csak látni is alig lehet. Tény, ha valaki itt végigment, vissza már nem fordult, hanem "elhúzott"
  igen, ennél még a Széchenyi tér is jobb ötlet, ha már a Fő téren lakók elérték,(vajon hogy?) hogy ilyen és hasonló eseményeket nem ott rendezzenek, mert gondolom ez az oka, hogy "kitelepítették"”
 • 16. Kuvasz 2009. december 22. 17:24
  „Valóban szörnyű volt és a városon áthaladók csak a bódék hátulját láthatták, a közöttük beékelődött kocsikkal. Nézelődő sem nagyon volt, nem hogy vásárló. Biztos SIKERES colt az igazgató úrnak, a magas területbérek miatt.
  Aki kürtős kalácsot akart enni, az kiment a Tesco-hoz és fele áron megkapta. A várkerületi árak rablásnak minősülnek (kürtőskalács). Biztosan a magas területbér miatt.
  A Fő téren volt hangulata, körbejárni, lehetett találkozni közben ismerősökkel. Itt ha valaki végigment, a másik végen el is húzott, biztos nem találkozott a mögötte egy két perccel érkezőkkel, ismerősökkel, barátokkal. Mert aki egyszer látta, nem hiszem, hogy másodszor is kíváncsi volt rá.
  Nem minősíteném. Sajnálom Nyerges Úr.”
 • 15. falcobiarmicus 2009. december 22. 17:23
  „Nem is rossz ötlet a Széchenyi tér.
  Nyugodt de központi helyen van, nem vesz parkoló helyeket, a fákat fel lehet lampionokkal disziteni mint Bécsben, színpad építhető.
  A Fő tér hangulatos, de ott is zsúfoltság volt.
  Az áruk szépek de drágák és tényleg lehetne újítani a portékákon.”
 • 14. LordByron 2009. december 22. 16:30
  „Igazad van bobo. Tényleg kellene valami radikális változtatás. Pl a belváros forgalmát le lehetne vinni a föld alá egyfajata alagúttal, ami a Várler alatt menne és abból lennének a kijáratok a többi utca felé.
  És szerintem rosszabbul csak akkor lehetett volna megcsinálni, ha a bódékat a járdára teszik. Hogy még véletlenül se lehessen elférni.”
 • 13. bobo 2009. december 22. 16:20
  „Úgy hallottam, idén egy hétvége alatt összejött a teljes tavalyi bevétel a bódésoknak. A színpad és a fa elhelyezése lehetne jobb valóban, de legközelebb a Mária oszlop környékét fogják feltúrni, ezért ott biztos nem lehet.

  Igazából amíg autóval nem lehet elkerülni a Várkerületet, ha valakinek a városban van dolga, sehol sem lesz jó helyen. Mert jelenleg mi van? A város 2 végén vannak a nagy üzleti és szórakozó központok, de a kettő között ott a szűk belváros, ami megfogja a forgalmat. Pl. ha nem bénítaná meg a közlekedést, a Széchenyi térből is hangulatos sétálóutcát lehetne varázsolni. Valami hasonló radikális változtatásra lenne szükség, hogy újra feléledjen a belváros (a radikálist nem politikailag értem).”
 • 12. vitriol2 2009. december 22. 16:02
  „Oké ! az "uj" helyszint elmarasztalok- gondolom én- nem a "bodésok" köréből tevödtek ki, na de mit is mondanak a "Bodésok" az "uj"helyszinről? Nekik is olyan jó volt mint az "Igazgato"úrnak???”
 • 11. zooberon 2009. december 22. 16:01
  „Akkor költözz vissza Burgenlandba Beaubo! Te meg ne moderálj, mert annyiszor írom be, ahányszor kitörlöd!”
 • 10. Boróka53 2009. december 22. 15:58
  „...gondolom a "sétálóutcára" kényszerített (kemény bérleti díjakat fizető) kereskedők, vásárlók, nézelődők Nyerges Úrhoz hasonlóan ELÉGEDETTEK! :):)”
 • 9. Freddy01 2009. december 22. 13:50
  „"A sláger a langalló, a kürtőskalács és a forralt bor volt."
  A kürtökalács az biztos. Márcsak azért is, mivel több mint 800 ft volt....
  Hát ritkaság az biztos...”
 • 8. Beaubo 2009. december 22. 13:25
  „Oké, neki bevált, de szerintem a legtöbb embernek nem vált be az új helyszín. Jó, hogy a Várkeren egyáltalán történik valamit, de rosszul csinálták. Miért nem a Mária szobor körüli területén rendezték mega vásárt, ott ahol régen is volt? Az sokkal szebb lett volna mint a "gödörben". Setálóutca? Szerintem Nyerges F. úr az életében még 1szer se volt egy sétálóutcában, mert ez a vásár minden volt, csak sétálóutca nem. Mellete a forgalom...Összeszedve: megint általános, semmi extra, arány alá soproni rendezvény volt. Mint a többi 99,5 % ebben a városban....”
 • 7. hozsuzs 2009. december 22. 12:59
  „titáti, nem is rossz ötlet!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lángvágóval akartak bejutni

Bejelentés érkezett a rendőrkapitányság ügyeletére, hogy Sopronban a használaton kívüli vasöntödébe… Tovább olvasom