Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Hivatalosan is megalakult Sopron új közgyűlése

Huszonöt képviselővel és a polgármesterrel hétfőn hivatalosan megalakult a soproni közgyűlés. A városvezetésben két alpolgármester és egy tanácsnok is helyet kapott.
A polgármesteri és a képviselői eskütételek után, valamint a megbízólevelek átadását követően hétfő délután hivatalosan is megalakult Sopron új közgyűlése. „Esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz, annak népéhez hű leszek, az alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartom, az állami és szolgálati tikot megőrzöm, megbízatásomhoz híven pártatlanul, lelkiismeretesen járok el és legjobb tudásom szerint, minden igyekezetemmel Sopron javát szolgálom" – ismételték az eskü szavait hétfő délután Sopron önkormányzatának képviselői, akik az alakuló ülésen a legfontosabb kérdésekben máris döntéseket hoztak.

A polgármester ünnepélyes eskütétele után elfogadták Walter Dezső városvezetői illetményének összegére tett javalatot, megválasztották az alpolgármestereket és megalakították a bizottságokat. 
A volt vármegyeháza díszterme hétfőn megtelt az alakuló ülés kezdetére. A képviselők mellett a bizottságok külsős tagjai, a város országgyűlési képviselői és az új városvezetők hozzátartozói is tanúi voltak az ünnepélyes pillanatoknak. Korelnökként Csonka Tivadar képviselő köszöntötte az új képviselő-testületet, majd az ’56-os forradalom emléke előtti egyperces néma tisztelgésre szólította fel a jelenlévőket. A Himnusz is felcsendült, majd dr. Ocsák József, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a helyhatósági és a helyi kisebbségi önkormányzati választás hivatalos végeredményét. Elhangzott, hogy minden törvényesen és jogszerűen zajlott, s a választás korrektségében maguk a jelölő szervezetek és pártok is élenjártak.

Nagy tervekkel
Dr. Ocsák József beszámolóját a képviselő-testület tagjainak és Walter Dezső polgármesternek az esküje követte. Sopron első számú polgára nyakában a polgármesteri lánccal rövid beszédében elmondta: „Bevallom őszintén, nagy tervek forognak a fejemben, amit városunk – szeretett Sopronunk – érdekében tenni szeretnék az elkövetkezendő négy évben."
Walter Dezső hozzátette, érzi annak a felelősségnek a súlyát, amit a soproniak ráruháztak. „Tiszta, tenni akaró szívvel jöttem a városházára, tiszta, tenni akaró szíveket kérek cserébe! Ígérem, a bizalmukkal soha visszaélni nem fogok, de biztosíthatom önöket, hogy tiszta szívemből, becsülettel, kitartó munkával a városunkat fogom szolgálni annak bizonyítására, hogy Sopron első polgárának tisztében a csillogás és a fény nem vakít el. Sőt, tisztább látásra tanít, és más célom nem lesz, mint hogy kötelességemet a szüleimtől tanultak alapján alázattal, pontosan, korrekt módon teljesítsem" – ígérte a polgármester, aki félig tréfás, félig komoly kijelentéssel zárta beszédét: „Négy évre választott első soproni polgárként nyolc évre rendezkedem be a városházán; ám úgy tervezem, hogy tizenkét év múlva, 67 évesen kérem nyugdíjazásomat!"

Megállapított illetmények
Az új képviselő-testület hivata os megalakulását követően egyhangúan bruttó 435.500 forintban állapította meg a polgármesteri illetmény összegét, majd 22 igen szavazattal alpolgármesternek választotta meg Hruby Józsefet és 16 igen vokssal Kalmár Istvánt. Mindkettőjük fizetését bruttó 410 ezer forintban állapították meg.
Titkos szavazással döntöttek a bizottságok elnökeinek és tagjainak személyéről is, majd 18 igen szavazattal tanácsnoknak választották meg Kóczán Zoltán (SZDSZ) képviselőt, akinek a városüzemeltetési feladatok ellátásának felügyelete lesz a feladata. A stadionrekonstrukció szervezésére létrehozott tulajdonosi bizottságba Kalmár István alpolgármestert delegálták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fertő nádasának értékeiről

Európa második legnagyobb nádas területéről, értékeiről és a hasznosítás lehetőségeiről rendeztek… Tovább olvasom