Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Hivatali esküt tettek a képviselők és a polgármester Fertődön

Az új testület Kisberk Ferenc és dr. Irinkov D. Mihály személyében két alpolgármestert választott szerdán.

Szerdán tartotta alakuló ülését a január 15-én megválasztott fertődi új képviselő-testület.

Kisberk Ferenc, Gergácz Imréné, dr. Irinkov D. Mihály, Horváth Tibor, Szabó Antal (függetlenek) és Patonai Tamás (Fidesz-KDNP) képviselők és az újból megválasztott polgármester, Kocsis Ferenc a hivatali esküt Bors Dezső, a helyi választási bizottság elnöke előtt tették le.

Az alakuló ülésen Kocsis Ferenc ismertette programját: többek között vállalkozásbarát környezet megteremtését, a városrendezési terv újragondolását, térfigyelő kamerarendszert, a fiataloknak ingyen építőtelkek kialakítását ígérte.

Fotó: Magasi
Fotó: Magasi

Az új testület Kisberk Ferenc és dr. Irinkov D. Mihály személyében két alpolgármestert választott, valamint jóváhagyta az önkormányzati bizottságok új összetételét. 


Korábban:

A január 15-én megválasztott fertődi új képviselő-testület és a polgármester, Kocsis Ferenc szerda délután 5-kor teszi le a hivatali esküt a városháza dísztermében.

Mint arról beszámoltunk, még meg sem alakult a polgármesterrel együtt héttagú új testület, máris visszaadta megbízólevelét két megválasztott képviselő, akik Fidesz-támogatással kerültek be.

Bonyolította a helyzetet, hogy az utánuk következő legtöbb szavazatot kapottak közül is lemondott egy jelölt a képviselőségről.

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. peathon 2012. január 27. 22:35
  „65. Törvényes volt-e? Hát persze. Hogy is gondolhatnál másra. Tudod ez is úgy végződik mint az Orosz népmese: "Aki nem hiszi annak utánajárunk..".
  Pilvax?... Legyen!... Rímek vagy rémek ez a kis eltérés ma már nem számít.”
 • 69. nemeszisz 2012. január 27. 22:15
  „Kisnyul 66.hsz.! A két fő szervező tudtommal a Patonai és a Horváth Zoli volt, ez utóbbi azt remélte, hogy majd ez az akció hozza meg számára a felemelkedést, a polgármesteri széket. Mint Fertődön minden más ez sem tetszett mindenkinek, én is hallottam több negatív visszajelzést is. Volt aki többet pecsételt a fizetéshez képest, máshol meg nem adtak elég pecsétet.....Az biztos, hogy rengeteg munka volt benne a szervezők részéről. Nem volt ez rossz dolog csak még csíszolni kellene rajta, az apró hibák esetleges igazságtalanságok kiküszöbölésére. De sajnos a jelenlegi turisztikai bizottságban az esélyét sem látom a dolognak. (A Patonai a következő akciót szerintem már nem éri meg a bizottságban).”
 • 68. nemeszisz 2012. január 27. 21:53
  „Igen az Elit kávéház most kitüntetett szerepet fog kapni. Már most is minden reggel ott van a parancskihirdetés. Ott zajlik majd az összes bizalmas üzleti tárgyalás (vagy ha úgy tetszik: mutyi) Nincs poloska, az alkalmazottak "nem látnak nem hallanak", és a Patonai sem fut be véletlenül megzavarni a számolást.
  Vállalkozók! Belépés csak Nokiás dobozzal!!!”
 • 67. orisogor 2012. január 27. 21:32
  „Hallod-e Jóskasógor! Biz Isten süttör megéte a törököt, ferencjóskát,hortyt, két világháborút,rákosit, kádárt, az oroszokat. Tuléte a tcs-sítést(2x) tuléte, hogy a demokrácia nevibe egypáran szítlopták a közöst,de fene egye legalább az apjuk közűlünk való vót. De ezek a legínyek nem hagynak tulélőt. E mind idegen. Juteszembe, Jóskasógor: megvan még a kaszád ? Habár a Géger e zsiros tányérsapkával elhajtja üket. Nocsak legyünk résen.Hát igazadvan, az Öregbabosná az tanútuk: A Gólya költöző madár. Remilem jól emlékszem.”
 • 66. kisnyul 2012. január 27. 21:26
  „Tisztelt hozzászólók és uraim.Lehet,hogy nem itt kellene feltennem a kérdést de úgy látom itt a hozzászólók 99%-a legalább értelmes.Vásároljunk Fertődön c akció!XY szervező mi jogon nézte meg hogy ki hány kártyát dobott be a gyűjtő ládákba,és mi jogon vett ki belőle azért,mert sokat dobott be és annyit címszóval nem lehet az adott helyen fizetni??Nem volt megadva szerintem hogy ki hányat dobhat be.5pecsét név és cím kellett tudomásom szerint az érvényes kártyához!!!!!!!!!!!!!!”
 • 65. manus-Fertő 2012. január 27. 20:54
  „Az már régóta nem elit,hanem pilvax-kocsma,Fertőd egyik nagy Vendéglátósával:-PPPPP
  12millióért vette(fleto átengedte)80 milliót ér.
  Az ügyvédbojtár jó vásárt csinált vele.
  Kérdés:törvényes volt-e ???”
 • 64. nemeszisz 2012. január 27. 20:47
  „Én is hallottam, hogy a reggeli szeánsz ott van a kávéházban. Az üzleti tárgyalások zsírosabbik része (vagy ahogy említettétek: mutyi) csak ott történhet, mert ott senki nem lát, senki nem hall, nincs beépített poloska, és a Patonai sem alkalmatlankodik váratlanul.
  Belépés csak NOKIÁS DOBOZZAL!!!”
 • 63. peathon 2012. január 27. 20:14
  „Fertődiek!!!! Indul a helyi járat!!!! Polgármesteri hivatal - Elitkávéház, Elitkávéház - Polgármesteri hivatal. Menetidő 2 perc! A Járatok óránként indulnak! Beszállás csak VIP jeggyel rendelkezőknek!”
 • 62. tizkicsinéger 2012. január 27. 19:27
  „57. tilla5959
  Mivel bent vannak a háttér "munkások" a bandába most már nem kell szó szerinti tudósítás a segítőknek, hiszen élőben résztvevőként élvezhetik a folyamatos olvasás és egybefüggő érthető egy gondolatot végig vivő kulturált beszédet a vezető részéről. Az ilyen embert kell a háttérből irányítani még ahhoz is h...e, hogy rájöjjön palira vették. De ahogyan legtöbben belátjátok mire rájön késő lesz.”
 • 61. tizkicsinéger 2012. január 27. 19:19
  „Kedves Fertődiek vagyis mi!! Ma voltam F.szentmiklóson és azt hallottam, hogy a választásokat követő héten tehát egy hete a választási eredményeknek köszönhetően az okmányiroda elköltözik másik városba. Ja bocs, szóval oda ahol a hírt hallottam. Hajrá kf. és csapata így tovább. Azt most kijelentem ha ez így lesz ahányszor az okmányirodába utazom rátok gondolok de nem foglak benneteket szidni, mert a régi mondás szerint akit minél jobban szidnak az annál egészségesebb lesz. Kérdésem ha ez egy választás hírére megtörténhet (ja meg az előző kf. mutatványok miatt) akkor ha ez az "elit" elkezd dolgozni mi jöhet még. Bár ugye Sarród sem véletlenül választotta Széplakot Fertőd helyett a társulásban. Hiszen ehhez is elég volt pm. "úr" (kisbetűvel mint nemecsek) munkássága.”
 • 60. tizkicsinéger 2012. január 27. 18:25
  „Sajnálom az iskola igazgatónőjét hiszen megpróbálta a rendezvények szervezésével a gyerekek számára az iskolát közelebb vinni, de ezekkel sem az elismerést vívta ki pm-nél hanem kf.ellenszenvét növelte. Tudjátok a mostani bandában sok olyan ember van akik ígértek mindent míg a csúcsra nem kerültek. De tudjátok ha az ember lent van felnéz látja a magasságot és azt mondja a csúcsig nem lát el mert takarják a felhők. Lentről el kezd emelkedni mindig vissza tekint és a csúcsra érve lenéz és mondja nem látok semmit csak a felhőket.”
 • 59. tizkicsinéger 2012. január 27. 18:12
  „Nem tudom miért bántjátok ezt a "szakértői" csapatot. Hiszen ahhoz értenek amihez az elődeik nem értettek. Tudnak nyilvánosság nélkül tárgyalni, dönteni úgy, hogy elhitessék az a nyilvánosság előtt és beleegyezésével történt. Tudnak vita és veszekedés nélkül olyan döntéseket "Fertőd érdekében". Ezt bemutatta KF. pm. az előző ciklusban mikor a mostani szárnysegédei a háttérből irányították. pl. A sok feljelentés illetve vizsgálat kérése mely a városnak jót tett!! Lásd (szökőkút, villanyszekrény helyzete a sétányon) bírságok fizetése, megítélése a városnak gazdasági (csődben Fertőd mondta kf.) és a környező települések vezető és lakosai szemszögéből .
  58. tilla el ne felejtsem a fával történő fizetéssel sem lesz gond ha elfogy a nyárfa majd a sétányon elültetett fák megnőnek majd átalakítják a teret és ki lehet őket vágni.”
 • 58. nemeszisz 2012. január 27. 17:24
  „Amit a bizottságok összetételéről írtok az tényleg áll. A Kocsis és az Irinkov teljes baráti és érdekköre felsorakozott, megválasztatott. Majd amikor ezek a csontok felett összevesznek az nem mindennapi látvány lesz. A Fámás Tibi egy kicsit azért zavarban volt az alakulón, aztán ahogy kimondták, hogy Ő lesz a pénzügyi biz. elnöke már értettem. Közel 700 milliós beruházás előtt, nem tudom az önrész még egyáltalán megvan-e, szorít a határidő, a szakemberek sorban elfordulnak tőlük, így aztán könnyű lesz elcsúszni 5-10 millióval. Hát Tibikém visszasírod még a gondtalan sörözős estéket!”
 • 57. tilla5959 2012. január 27. 17:17
  „Ja és ami kimaradt , persze a teljesség igénye nélkül: Évi 6 millió zsebbe, (a két alpogármester bére) 4 család fenntartója utcára !! (szoc.szöv. dolgozói)
  Kocsis ur! Hova lett a nagy nyilvánosság utáni olthatatlan vágy? Már nem tartozik minden "a választópolgárokra?

  Napi 2-3 megbeszélés(bandázás) persze a Teca és a Patonai Tamás nélkül ? Kocsis ur már legális lett a "mutyi"?

  Fával fizet mint Eszterházy a a cselédeknek ?! Látom nem jó ha rend van a Városban. Lételem a zavaros! Így tovább .....”
 • 56. manus-Fertő 2012. január 27. 16:36
  „Jahh az irinkovnak az alig elcsépelt"sógor-komasága" (amit alig tudott lrírni.-PPP) most ott van neki a jaga....
  Szakértő,nem tolvaj :-PP Majd meglátjuk.
  Addig is kevesebbet lopjatok,mert akkor az nem nagyon feltűnő:-PPPP
  Vagy írok 1 levelet aminek a címe.......úristen@freemail.hu... Ki tudja kinek a címe???----ikszdééééééééééé”
 • 55. tilla5959 2012. január 27. 16:17
  „Gratulálok a takarékos testületet képviselő solaris határozott bejelentéseihez. Nem lesz drága szoc.szövetkezet, helyette lesz még sokkal drágább önkormányzati kft., drága polgármester, korábbiakhoz (és érdemeikhez) mérten még drágább alpolgármesterek, képviselők.... Már a bizottságok megválasztásánál kitűnt, hogy nem a város érdeke itt a döntő, hanem az előre elgondolt egyéni érdekek érvényre juttatása. Hamar be kellett látnia a jóhiszemű szavazóknak, hogy az kiabált legjobban akinek a háza ég. Még hogy a korábbi testületben volt sógor-komaság? A kültagok a választási segédek, rokonok, barátok. Az egyes területek (szociális, pénzügy, oktatás..) tekintetében olyan messze vannak a szakmaiságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Korábban a szociális bizottságban az egész szociális szakma képviseltette magát (védőnők, családgondozók..), az oktatási bizottság pedagógusokból állt, a pénzügyi bizottságot pedig tapasztalt, tisztességes és sikeres vállalkozók erősítették. Ehhez képest ami most van szégyen gyalázat! Fertőd mélyrepülése ezennel visszafordíthatatlanná vált. Az elmúlt jó 1 év a város módszeres erkölcsi lezüllesztése jegyében telt (így a választási eredmény nem csoda), hogy most aztán lehessen a zavarosban halászni és pénzügyi téren is megadni a kegyelemdöfést.”
 • 54. sompedro 2012. január 27. 15:55
  „Igazad van hugó 54. A baj csak az, hogy a mi házunk ég, a tied is és mi veszítettünk fertődiek, köztük te is.”
 • 53. hugo 2012. január 27. 15:36
  „mindig az kiabál akinek a háza ég...
  veszteni tudni kell...;-)”
 • 52. manus-Fertő 2012. január 27. 14:41
  „solaris-----------A HekliTeri,ezért az írásért,aki a süttöri alsótagozatos tanítónő,visszaküldene a 3.ba.”
 • 51. gall 2012. január 27. 12:57
  „solaris---kisbetű------A pm-hivatalban a számgépek adatait levenni,botrányos,és bűncselekmény.
  Félsz felmenni a feki-oldalára,és ott kijavítani a fekit,mert kiírja ott a nevedet????
  152cm.....”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron a TOP3-ban: Itt a legjobb a munkanélküliségi ráta

Tizennyolc szempont alapján vetették össze a kilenc megyei jogú várost. Sopronban a legtöbb a… Tovább olvasom