Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Hírünket viszik a nagyvilágba

A Soproni Ünnepi Hetek égisze alatt immár 20. alkalommal rendezték meg a régi hangszerek és azok előadóművészeinek nemzetközi seregszemléjét.
Liszkay Mária fesztiválmenedzser a Kisalföldnek elmondta, a hagyományoknak megfelelően, a fesztivál idén is mesterkurzusokon fogadta a régi hangszerek, illetve a barokk tánc tehetséges fiataljait. A kurzusvezetők – Paulik László hegedűművész, a holland Anneke Boeke furulya művésztanár, Malcolm Bilson amerikai zongoraművész – mellett Sopron hírét öregbítik hazájukban azok a Japánból, Kínából, Angliából, az Egyesült Államokból, Tajvanról és Szlovákiából érkezett muzsikusok, akik a neves professzorok irányítása alatt csiszolták előadói stílusukat. A Régi Zenei Napok rendezvénysorozata ezúttal is igen élénk érdeklődést vonzott.

Liszkay Mária a jövőről is szót ejtett. A következő évben – ugyancsak világhírű művészek irányításával – a furulya-, a billentyűs-, a hegedű- és a tánckurzus mellett énekművészeti továbbképzés is színesíti majd a Régi Zenei Napok programját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsba vágó soproni adósság

Elutasították a gazdák és a kereskedők képviselői a Soproni Marhavágó Kft. ajánlatát a pénteki… Tovább olvasom