Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Hírnevet hozhatnak a VOLT-székek Sopronnak

Tizenkét szék várja a Liszt-központban, hogy Sopron közterületeire kerülhessen.

Nem akármilyen ülőalkalmatosságokról van szó: a székek ef. Zámbó István képzőművész alkotásai, s mindegyiket egy-egy VOLT-on fellépő világsztár látta el kézjegyével.

A székeket formázó köztéri alkotásokat tavaly bemutatták már a nagyközönségnek. Ezek az egyes vélemények szerint európai hírnevet hoznak majd Sopronnak.

Fülöp Zoltán szervező, ef. Zámbó István képzőművész, Ákos, aki kézjegyével látta el a széket és Lobenwein Norbert.
Fülöp Zoltán szervező, ef. Zámbó István képzőművész, Ákos, aki kézjegyével látta el a széket és Lobenwein Norbert.


Ez egyébként a „Sopron, a csillagok városa" projekt része, amelyet Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a VOLT Fesztivál szervezői találtak ki. Van már szék a Moby, a Prodigy, a Thirty Seconds to Mars, a SUM 41, Paul Kalkbrenner és Ákos aláírásával is. Tizenkét darab készült eddig.

– Nem dugjuk el őket, ki fognak kerülni a közterületekre. Azért tartott ilyen sokáig a dolog, mert lektoráltatni kellett az elképzeléseinket és azon is sokáig töprengtünk az önkormányzattal közösen, hogy hová kerüljenek – mondta el a Kisalföldnek Lobenwein Norbert.

A székek a Liszt-központban várják, hogy végre helyükre kerülhessenek.
A székek a Liszt-központban várják, hogy végre helyükre kerülhessenek.


A VOLT-székek köztéri elhelyezéséhez szakhatóságok hozzájárulása is kellett, s külön gondoskodni kell rögzítésükről, biztonságos elhelyezésükről.
A jelek szerint most jön el a székek ideje. A csütörtöki közgyűlésen a képviselők mondhatják ki a végső szót, hová kerüljenek.

A városfejlesztési bizottság már korábban tett javaslatot a helyszínekre, a testület jóváhagyhatja ezeket. Az elképzelések szerint három-négy szék kerülhet a kijelölt közterületekre: a Liszt-központ és a vasútállomás elé, a Deák téren a turisztikai központ, az Ógabona téren pedig a szökőkút mellé, a Várkerületen a VOLT-pavilonhoz és az Ady Endre úti egyetemi kollégiumhoz.

A testület asztalára kerülő előterjesztés rendkívül optimista, a székeknek nagy népszerűséget előlegez meg.

„Országos médianyilvánosságot generál minden alkalommal, amikor egy-egy szék aláírásra kerül a sztárok által, illetve amikor a helyére kerül. Ezen túlmenően Európában is híre mehet, hogy ez a város mennyire egyedülálló, színes és modern lett azáltal, hogy világsztárok emlékei díszítik az utakat, tereket" – fogalmaz az előterjesztés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigit kértek, ütöttek: büntetőpert kaptak

Csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés vádjával négy tinédzser ült a vádlottak padján… Tovább olvasom