Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Hien apja volt a főnök?

Egyre jobban dagad a „megasztáros" bűnügy: kilenc rendbeli embercsempészettel gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda a Megasztár 4. üdvöskéjének, Nguyen Thanh Hiennek az édesapját.

Az előzetes letartóztatásban lévő Tuan és annak egyik női ismerőse volt – a gyanúsítás szerint – annak a bűnszervezetnek a feje, amely Vietnam legszegényebb tartományaiból 2-3000 dollár (nagyjából 600 ezer forint) fejében toborozták az embereket egy jobb élet reményében. Úgy tudjuk, ők rendelkeztek mindehhez vietnami kapcsolatokkal is - írja a blikk.hu.

A rendőrök gyanúja szerint mindezt úgy tették, hogy megkerestek az ázsiai országban lévő cégeket, hogy állítsanak ki olyan hamis papírokat, hogy vietnamiak náluk dolgoztak.

Ezt követően pedig magyarországi, főként kiállítás- és rendezvényszervező társaságok nevében hamisítottak meghívóleveleket, amellyel tanúsították, hogy Magyarországon fogadják őket. Majd konzulátusi kapcsolataikat kihasználva „C" típusú – 10 napos – vízumigénylést nyújtottak be. Így hozták repülővel Magyarországra a vietnamiakat, akiket főként kocsival vittek tovább, Berlinbe vagy Londonba.

A teljes cikk>> 

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. hehe08 2010. augusztus 29. 20:06
  „és ki nem sz.rja le, hogy ki a főnök........
  bűnözött? feleljen érte....
  szerintem fontosabb hír, hogy 220 körül van a frank.......
  persze azt a blikk sem írja....”
 • 25. lacim6 2010. augusztus 29. 19:48
  „Biztos hogy tudott róla csaj, nem véletlenül húzott el innen.”
 • 24. buggyant 2010. augusztus 29. 19:04
  „Szerintem is szemét dolog a gyereket lobogtatni mint a véres inget mikor semmi köze az ügyhöz, tényleg tehetséges, de ha nem lenne is az! Senkit nem úgy közölnek le mint bűncselekmény résztvevőjét hogy az xy apja!!!! akire e bulvár egyszer rászáll... gusztustalan.”
 • 23. ACSA 2010. augusztus 29. 14:20
  „Ettől függetlenül a "főnök" lánya nagyon aranyos,és rendkívül tehetséges is!
  Az én szememben HIEN egy önálló ember akit nagy szemétség összemosni az üggyel!”
 • 22. Révfalusi-szúnyog 2010. augusztus 29. 13:48
  „pardon: magánhangzóknak....
  Már elvétem, amit írni akarok, annyira földühít a ,,szűlő, a kőrnyezet, a kőteles" s a többi nyelvi iszonyat.
  Általános iskola alsó tagozat....ezt már ott meg kellett volna tanulni.”
 • 21. Révfalusi-szúnyog 2010. augusztus 29. 12:24
  „19-es! Mielőtt fórumozik, meg kellene tanulnia helyesen írni. Legalább a rövid és hosszú mássalhangzóknak utána nézhetne.”
 • 20. wellington 2010. augusztus 29. 12:03
  „Elképesztő, hogy révfalusi szúnyog milyen magabiztossággal szórja az észt az újságírásról. Holott saját bevallása szerint nem is olvassa. Ott a forrás a cikkbe, ott a link az eredeti írásra. Szerzői jogsértés volna, ha vki ellopná (átmásolná) a cikket, aztán föléírná a saját nevét. Ahogy ezt révfalusi elvárná. Blődli. Révfalusi, aki mindent jobban tud. Amúgy meg az ő hozzászólása is meg az enyém is offtopic, mert nem a cikkhez szól hozzá, a moderálási elvek szerint tehát törölhető. Hien apjáról amúgy nincs véleményem, ő dolga, csak felment a pumpa :(”
 • 19. viperetta335 2010. augusztus 29. 11:30
  „Szerintem a kiscsaj elég értelmes és pontosan tudta,miből telik márkás cuccokra a családnak.Egy tizennégy-tizenhat éves lány manapság már egyáltalán nem naiv kis fruska,hanem igenis képben van,még ha ártatlan,akkor is.Viszont nem kőteles a szűleire vallani,ehhez egy magyarnak is joga van,egy szimpla feleségnek is,és mert él a jogával,azért nem lehet cseszegetni.Én nem hiszem,hogy a Scotland Yard annyira ostoba volt,hogy megalapozatlan vádakkal gombolyította fel a szálat Mo-ig.,és jutott el ehhez a vietnami párhoz,akik meglehetős luxusban élve még csak a kőrnyezetűk előtt sem titkolták,hogy van mit a tejbe aprítani.Az egész família benne volt, a nagyszűlők is,a vietnami rokonság is,mert ezt csak így lehet csinálni.És végig úgy érezték,hogy emberbarátságbol cselekszenek,jot tesznek.Aki kijutott a nyomorbol,annak az a kétezer dollár semmi se volt,hiszen ha megvetette a lábát nyugaton,akkor neki megérte.Egyébként ha nem halt meg senki a manőverek nyomán,ill.nem lehet bizonyítani,szerintem még tisztára is mossák aput,megússza egy kis felfűggesztettel.
  Egyébként azért sem hiszem el,hogy hien nem tudott semmiről,mert egy ilyen korú fiatal barátok nélkűl,jővés-menés nélkűl nem élhet.Ki kellett oktassák,mit mondjon egy váratlan helyzetben,egy váratlan kérdésre...Az ázsiaiak mázlija,hogy az europai szemnek tőbbnyire teljesen egyformák.”
 • 18. Révfalusi-szúnyog 2010. augusztus 29. 11:22
  „Igen, csakhogy a máshonnan átvett cikkek esetében felül, a cím alatt szokás kisebb betűkkel jelezni az írás eredeti helyét, forrásként, többnyire a forrás szóval jelölve.
  Ezért írtam, hogy a Kisalföld sem tartalmilag, sem szerkesztésileg nem hasonlít újságra, nem ismeri a legalapvetőbb szakmai technikákat. Amit maga írt 17-es, csak az én mondandómat támasztja alá.”
 • 17. latakacs 2010. augusztus 29. 09:34
  „Kedves olvasni, de gondolkodni nem tudók!
  Ha végig olvastátok a cikket, akkor láthatnátok, azért nem lehet látni semmiféle nevet alul, mint szerző, mert ez egy Blikk-től átvett cikk. Ha rákattintotok a linkre, az eredeti cikket lehet olvasni, melynek az alján ott található egy monogram, mely vélhetően a szerzőé. Ennyit a Kisalföld újságíróinak kritizálásáról. Az eredeti cikkhez fénykép is tartozik. A fotón Hien szüleinek szeme ki van takarva, Hiennek nem. Ennyire védik a kiskorúakat, na meg a bűnözőket.”
 • 16. Révfalusi-szúnyog 2010. augusztus 29. 08:50
  „14!
  Én sehol nem látok tudósító nevet a cikkel kapcsolatosan, Ön igen? Na látja....ezért nincs is kit megszólítania!
  Ez már régen nem újság, hanem valami irtózatos zagyvaság, szerkesztetlenül. Akár a nyomtatott, akár az online változatát vesszük, elképesztő, az újságíráshoz, lapszerkesztéshez a világon semmi köze nincsen. Megjelennek ,,írások", de nincs mellette név, ahogy ehhez a ,,cikkhez" sincs. Egyet lehet tenni, nem olvasni. Magam a nyomtatott variánst 15 éve a kezembe se veszem, néha benézek ide az onlinre csípni egyet-egyet valakibe.
  Az ismerőseim körében csak azért olvassák, mert innen tudják meg, ha meghalt valki. Szép karrier egy lap számára...Ezért igazán fölösleges újságot venni.
  Régen ez is mennyivel egyszerűbb volt, bár faluhelyen, a Felvidéken, Erdélyben, Kárpátalján, de hellyel-közzel még itt, Belső-Magyarországon is megütik a lélekharangot, mire összeszaladnak néhányan, s pár perc múlva mindenki tudja, ki ment el. Gyerekkoromban még itt Révfaluban is így ment ez.
  Visszatérve a ,,hülye család hülye lapjára" maximum három nevet tudok felsorolni, akik újságírónak nevezhetők, és többé-kevésbé tisztában vannak a magyar nyelvvel, stílussal és a szakmával.
  Gülch, Csudai, Keszei.
  A többi nem tudom mi.”
 • 15. nasi12 2010. augusztus 29. 08:20
  „Azt hallottam, eddig a Trianonnal elszakított magyar bevándorlóinktól, akiknek apja, anyja, nagyapja nagyanyja, és "Stefán" királyunkig visszamenve az összes fel és lemenője színtiszta magyar volt, bezzeg olyan magyarsági vizsgát kértünk, hogy még a honi egyetemistáink is beleizzadtak volna!
  Bezzeg baksisért . . . . . .
  Minden betelepült hozta magával saját kultúráját, pl. az Erdélyiek, a példás Magyarságszeretetüket, hazaszeretetüket, míg a Vietnamiak, az albérletben kialakítható vadkender ültetvények hatásos kultúráját próbálták nagy sikerrel meghonosítani.
  Nem szimpatizálok a "Jobbikokkal", de ebben a kérdésben azért tehetnének már valamit.”
 • 14. BsBe 2010. augusztus 29. 06:17
  „Gyanúsítja a Megasztár 4. üdvöskéjének, Nguyen Thanh Hiennek az édesapját. Kedves újságírű! Nincs ennek az embernek saját neve?? vagy az a neve Nguyen Thanh Hiennek az édesapja.
  Miért a gyermeke nevén kell bárkit is megkülönböztetni. Vagy úgy gondolta, hogy ha nem azzal kezdi a cikket "Megasztár 4. üdvöskéjének"... akkor már nem is érdekes?”
 • 13. quaestor 2010. augusztus 28. 22:43
  „Szerintem nem öt karika, csak véletlenül rossz gombot nyomkodott görcsösen a klaviaturán :)
  Ez egy ötszörösen nagy nulla.”
 • 12. lacim6 2010. augusztus 28. 21:34
  „moderálva”
 • 11. robi04 2010. augusztus 28. 21:09
  „Ott aztán énekelhet az öreg csing-csung a mikrofonba:)))
  ...miután bekente vietnami balzsammal.”
 • 10. HarconaMarcos 2010. augusztus 28. 19:50
  „Kedves Ötkarika! Mi lehet, hogy mind ........ vagyunk, csak éppen nem csempészünk kis pici kábszertermesztő, kereskedő, stb., stb. sárga embereket az országba.
  Viszont -ha a vietkong nem elég erős a magyar börtönökben- Hien-papának jobbak az esélyei <moderálva...>”
 • 9. salwa 2010. augusztus 28. 19:42
  „robi04 5. hozzászólása Én is pont ezt kérdeztem volna.
  Azért, mert egy tehetségkutatóba szerepelt ez a koravén kislány, miért olyan nagy dolog, hogy az Apja mit művel nálunk. Csak rá kell nézni, ő milyen?! Én az összes nációt hazaköltöztetném, éljenek otthon, legyenek ott lecsukva, ne a mi pénzünket "egyék", mert amit otthon nem kapnak meg, itt színes TV-t nézegetnek.”
 • 8. robi04 2010. augusztus 28. 19:13
  „7-es,ez a vietkong ügynökök kódja?:)”
 • 7. ooooo 2010. augusztus 28. 18:47
  „moderálva”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áradás után a végleges megoldást keresik

Répcevisen hazaköltözhetett otthonába az utolsó, árvíz sújtotta lakó is. A településen végleges… Tovább olvasom